Ajd da se i ja ubacim u ovu temu
Jer kad cujem ovo 15 dana radis a 15 ladujes ja se najezim
Koliko ja kapiram covek nije mislio na meteoroloske stanice u smislu GMS vec na radarske centre RC
Jer tu postoje po 2 ili 3 diplomirana meteorologa
Doduse na Crnom Vrhu su zajedno i GMS i RC
tamo se radi po takozvanih 15 dana a 15 ne.
A jel ti neko reko i da se radi samo od aprila do oktobra a ostatak odmara (a jos i plata redovno ide)
)))))))))))))))
E sada ako se nekom to ucini lakim
GADNOOOO SEEEEE ZAJEBAOOO
problem ti je ustajanje
e prijatelju moj a kako planiras da posle 36 sati rada odspavas 4 pa ustanes u 4 ujutru da bi opet radio
Tesko se budis
kad te probude u 4 ujutru imas svega 3 minuta koliko ti je potrebno da stignes do kancelarije da sednes i pocnes da radis a oblake je bas briga jesi li se ti probudio nalalo ili ti treba solja crne kafe i sl
A jesi li mozda razmisljao o stresu koji prezivis u tih 15 dana
osmatrac na stanici osmotri podastke sastavi sinop i bas ga briga
a ovde se stalno boris sa mislju sta ako padne grad i napravi stetu od par miliona evra jesi li stvarno uradio sve sto si mogo, jesai li negde pogresio, jesi li negde lose procenio.... Postoji li trunka tvoje greske zato sto neko sada cupa kosu jer je sve ulozio u proizvodju zita a sada nema bas nista. Za svega 10 minuta ostao je bez icega
a da ne govorimo da si stalno necim ogranicen brojem raketa recimo i da stalno ti neko kove kako jedna raketa kosta 200 evrica i da pazis kako ih trosis.
Sve u svemu niti je istina da se radi 15 dana a 15 odmara to pod 1
Nije istina da se radni samo 6 meseci to pod 2
nije istina ni da je lako
ustvari je vrlo tesko.
Nemogu da kazem da nema i lepih dana i lepih godina ali nije bas sve tako kako se prica i kako vidi neko kad dodje tamo odsedi jedno popodne pa kuci.
A tek GMS Crni Vrh
Pitas za Crni Vrh a kako mislis ti da u Decembru ili Januara sidjes posle smene od 15 dana sa te planincuge (doduse kupili im sanke
) Posle tih 15 dana hrane vise nema voda je zamrzla stuja nestaje bar 3x dnevno tako da ni grejanje ne funkcionise.
A na osmatranje se izlazi svaki sat a napolju svega -25. Ali nije to tako opasno budes samo 5 minuta napolju pa za sat vremena opet.
Doduse kad udjes u meteo krug nisi bas siguran sta ces da nadjes vuka, medveda ili jetija ko zna.
Jesi li ti razmisljao da ces da se ozenis (ako vec nisi) pa dobijes dete pa dodju zubici temperaturice grcevi i sta ja znam sta sve pa male boginje pa ... a ti na GMS Crni Vrh U decembru mesecu. Zoves kolegu da te zameni on te razume i hoce ali kakooo. Kako da stigne do tebe kroz 2 metra snega u sred noci, a i kako ces ti dole.
A da i jos jedna stvar jesi li razmisljao da te tvoje dete posle 15 dana nece prepoznati kad dodjes kuci
Crni Vrh je bas surovo mesto za rad
Pa de se Crni Covece bas uvati za Crni Vrh pa da je tamo toliko lepo ne bi ga zvali Crni
MA MILINA OD POSLA
UZIVANCIJA
A zamisli cak i daju platu
P.S. Nemoj da se posle ovoga uplasis nije bas sve tako CRNO kao Crni Vrh sa diplomom ima toliko lepih poslova koji se mogu raditi u RHMZ. Ali nikako nemoj da ti cilj bude ni GMS ni RC Crni Vrh bar meni nebi bile.