Ljudi, kada bi trenutni rezultati bili konačni od sutra, bilo bi nezapamćeno mnogo minusa. Neki bi išli i u -6, a malo ko bi uopšte bio u plusu.
A sad ozbiljno. Prvo, evo šta sam ja dao (mada ste svi već videli, ali hajde...)
BAR 14.0 / 2
KOL 5.5 / 4
ZAB 3.5 / 3
Vje (B-K-Z) 14
Tmin 0.5
SnZ 48
Visina snega i Tmin su danas malo jasnije za sutra, i dopada mi se razvoj situacije. Sneg koji pada na Žabljaku je slab, a temperatura je porasla na 2.8°C. I to što padne, otopiće se iliće se sleći. Ali mislim da će padati još snega. Taman toliko da održi ovu za Ivana i mene idealnu visinu snega. Akop se ispostavi da Anita ima bolju prognozu (tj. ako se otopi na 33 cm), onda i neka pobedi u ovoj disciplini. Ivan i ja smo dali jednako, 48 cm, pa se ne možemo preticati. Meni bi u ovom slučaju ostalo lepo treće mesto u ovoj disciplini.
Vetar je trenutno 10, ali pojačava, tako da 14 deluje realno. Doduše, realno deluje i više od toga, ali ne verujem da će biti više od 17 m/s.
Temperature su me malo iznenadile. Ne moje, ni ostvarenje, nego Bocetove, koje su nekako među najnižima. Rizik, dekoncentracija, ili...
Ako i sutra bude slično današnjim vrednostima, onda sam na dobitku.
Što se padavina tiče, izbor koncepcije i pomalo i rizik u raspodeli padavina će odlučiti o pobedniku u ovom kolu. Naravno, ja i dalje smatram da je moja koncepcija najispravnija, ali će odlučiti merenja. Striktno prema modelima, i ja bih stavio kao Joca 3-3-3. Međutim, mislim da Bar ne obija neke silne padavine kada je ovakav jugo u pitanju. Pretpostavljam da će pravac vetra biti striktno južni, a čini mi se da Bar (bar prema Miloševim kukanjima o zaobilaženju padavina) malo zaobilaze padavine. Vidim da Miloš i Transmat deluju pomalo oprezno po ovom pitanju, ostavivši trojke i u Baru i na drugim mestima. S druge strane, Kolašin sam malo podigao za padavine, jer nasuprot Baru, mislim da Kolašin dobija malo više padavina u jugu, i zbog navetrenosti strane planine, i zbog same planinske oblasti. Žabljak sam ostavio 3, jer mislim da eventualno može da bude i malo manje od ovoga, kako glavnina padavina ostaje u prvom frontu navetrenih strana planina.
Javlja mi se jedna nada u ovom kolu, a to je mogućnost najubedljivije pobede ili pobede u najlošijem kolu u takmičenju. Videćemo, pa kako nam bude.