Ptprince, baš si fino objasnio situaciju za padavine, svaka riječ ti je na mjestu... Dakle, da sam bio u prilici da rizikujem, bez razmišljanja bih stavio dvojku u Baru... U Baru, jednostavno, nema velike kiše kad je jugo. Što padne, pašće do 9h, a onda samo povremena kiša do kraja dana...
Sve četiri temperature smo stavili gotovo identične, razlike su do 0.3C... Dosta njih je odigralo više temperature u Baru i Kolašinu, ali mi se sviđa današnji razvoj situacije u ta dva grada.
Bar nije prelazio 13C, Kolašin 6.5C, a ne bi trebalo da će sjutra biti mnogo drugačije temperature. Mislim da modeli ne griješe što vide nešto niže temperature za sjutra. Temperatura mora u Baru je jutros samo 11C, što znači da taj jugo uopšte neće biti topao.
Visina snijega na Žabljaku u 13h 47cm. Na relativno visokoj temperaturi, uz pojačan vjetar, istopilo se samo 1cm. Temperatura je sada u padu, tako da ne vjerujem da može otići više od 1cm do kraja dana. Bilo bi dobro da bude i malo novog snijega u toku noći...
Transmat, ptprince, drago mi je da ste ovo kolo odigrali slično meni. Nekako mi je lakše kad znam da su dva odlična prognozera razmišljala kao ja u ovoj situaciji. Boce je dao malo niže temperature. Joco nam je dosta blizu, takođe...