Evo i moje prognoze:
ULC 9.0 / 1
POD 9.5 / 0
ZAB -2.5 / 1
Vje (U-P-Z) 9
Tmin -10.0
SnZ 32
Ja nemam tu petlju da dajem razlike između Podgorice i Ulcinja kao Miloš, mada moram da priznam da sam dosta razmišljao kako to da stavim, a da ne lupim.
Vdiim, dao sam nešto više vrednosti od vas trojice pre mene. šema za padavine je slična, vetar i visina snega takođe, dok je moja Tmin hrabro niska. Vi ste koliko-toliko u skladu sa ostalim takmičarima, dok ja malo štrčim.
Nešto gledam jutrošnje vremenske prilike, pa vidim kako nemaju veze sa prognoziranim za sutra. Zato će ovakva analiza izostati, jer jednostavno nema smisla. Ostajem samo na komentarima prognoza drugih takmičara.
Interesantno je videti visine snega. Ima ih od 27 (Grec i Cervantes) do čak 51 (Sandro). Većina je tu, između 28 i 35 cm, i to ima izglede na poen. Sve u svemu, jutrošnja visina snega od 22 cm treba da se uveća, samo je pitanej za koliko. Po meni, ne za puno, jer očekivao sam da će već nešto bitno padati ove noći.
Uf, sad vidim da sam dao najnižu Tmin od svih. Međutim, nema mnogo rasipanja, jer je drugi ekstrem dao Dikile sa -6.9, a više takmičara ima -7.0 ili tu negde.
Vetar je između 7 i 12 kod većine. Najmanje je dao cirrus (4), a najviše DraganPG (15). I ovo je rizično igranje.
Padavine su kod vežćine 1-0-1. Boce je odigrao 0-0-1 (rizik je dati nulu kad je 'hoće-neće', sam sam se opekao nekoliko puta), a s druge strane Anita je dao 2-1-1. Obojica su odlični igrači i biće interesantno videti ishod sukoba ove dve koncepcije.
Ni temperature se ne razlikuju mnogo. Međutim, raspodela temperatura (pre svega odnos Ulcinj-Podgorica) je prilično podeljen. Sa jedne strane su ekipa iz HMZ CG koji daju Ulcinj topliji od Podgorice. Tu su još i IvanZD, ekipa CROMETEO i Dikile.Sa druge strane tu je većina SM igrača, odnosno skoro svi 'kontinentalci'. Dok ovo pišem, prosto imam utisak da se po ovome vidi ko koristi kakve modele i kakve koncepcije drži za ispravnije. Neopredeljeni su Boce, Demijan, MKD-Š i Cervantes (od svake 'ekipe' bar po jedan predstavnik), što mislim da je pomalo 'ziheraški'. Svesni težine zadatka, ovi igrači kao da ne žele da rizikuju.
Lično, drago mi je da se moje procene manje-više slažu sa Miloševom i Transmatovom. Nekako im najviše verujem, da en kažem više nego sebi. Ponekad se osećam kao da polažem ispit iz prognoze vremena za Crnu Goru kod 'profesora Vujovića i Vukovića'.
Ovo kolo nekako više liči na lutriju nego na težak zadatak. Videćemo. nezgodna situacija od danas nosi promenu tipa vremena za sutra.