Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2009 - II dekada  (Pročitano 203118 puta)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Re: Februar 2009 - II dekada
« Odgovor #1080 poslato: 20. Februar 2009. u 10:21 »
U Knjaževcu i dalje pada sneg umerenog intenziteta
Takt=-3.4°C
Na ulice su izašli bageri i sneg sa ulica bacaju u reku koja protiče kroz centar grada
nema drugog rešenja  :neznam: Biće i slike toga :)

Bacaju sneg u reku.  :-[  Snegoubice!!!  :evil:  Bolje da bacaju po severu Vojvodine.  ???

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #1081 poslato: 20. Februar 2009. u 10:26 »
Na ulice su izašli bageri i sneg sa ulica bacaju u reku koja protiče kroz centar grada

Bacaju sneg u reku.  :-[  Snegoubice!!!  :evil:  Bolje da bacaju po severu Vojvodine.  ???

Bolje i to nego da bacaju sneg na ulicu, kao u Beogradu. To je katastrofa! Taman ljudi iz održavanja sve lepo očiste (svaka im čast), a onda se pojedinci (ali ima ih mnogo, u svakoj ulici po nekoliko) naprave pametni, pa roknu sneg na ulicu, praveći veću klizavicu i povećavajući mogućnost nesreće. Kao da saobraćaj u Beogradu nije dovoljno kriminalan i ovako... Razumem, Sava i Dunav su daleko, ali osnovna kultura ne bi trebalo da bude.

Joe, nemoj da si kivan. Žao mi je što nemaš ovoliki sneg, kad si snegoljubac. Hajde, zamisli samo da je to hladna februarska kiša... ???
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 41
« Odgovor #1082 poslato: 20. Februar 2009. u 10:26 »

Ima se, moze se...
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #1083 poslato: 20. Februar 2009. u 10:27 »
 :)

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #1084 poslato: 20. Februar 2009. u 10:29 »
Dobro jutro i od mene. Lepo i sunčano. Sinoć sam očistio kola, tako da sam ih jutros samo odleđivao i kresnuo normalno. Ovih -6 i nije strašno, čak se i ne osećaju.
Srbo, ti kao da nisi na 40 km od Beograda. Čuj, 3 cm snega. Ovde ga ima (kod mene) negde 35 cm snega. U centru se sve topi i gazi, tako da Beograd formalno ima 24 cm snega. Po obodu grada ga ima i po 40 cm snega.
Hehe,pt prince,ja sam na 20km do centra grada,pa nema ni 10 cm snega!

Juce je temperatura bila u plusu,uz sunce,tako da se prilicno otopio,vec se providi trava!

Jutros Tmin -5.2C,sto je iznendadjujuce s obzirom da je jutro osvanulo vedro i tiho!!! :-\
Do pola noci je duvao umeren severozapadni vetar,ali se onda umirio!
Suncano i vedro,danas siguran plus i dobro otapanje snega...do uvece ce ga verovatno biti samo mestimicno!

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #1085 poslato: 20. Februar 2009. u 10:30 »
Imam ja Peđa dovoljno snega za moj ukus nego mi žao severa Vojvodine. Tamo je sneg ugrožena vrsta, a u Knjaževcu se premnožio.  ???

Ja ono veče kada je padao sneg video neku mašinu koja usisava sneg.  :o Joj kad ja njima glavu nisam otkinuo.  ???
A onaj majmun grtalcom...  ???

Boce pravi doživljaj, e da je vako svaki dan.  ;)

Van mreže Sneško_Belić

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #1086 poslato: 20. Februar 2009. u 10:31 »
Dobar dan....Lepo suncano jutro, prohladno, minimum je bio oko -7 c, nije lose, ali bi to sigurno islo do -10 c da nije bilo vetra.Snega ima u izobilju, premda nema kao u Sumadiji , nismo ni mi losi....Uh, pa sto :( , ipak bi mogao onaj :) , ja se cuh sa mojima u CA i kazu da bas vas je bas dobro zavejalo ....Doduse to nije grad, ali opet... :D

Ma znam da treba  :D, ali sam volela da još više padne. Ne kažem da nisam zadovoljna ovom količinom snega! :P
Volim i sneg, ali ipak više volim mooooreeeee :D

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #1087 poslato: 20. Februar 2009. u 10:47 »
Kod mene je pocelo da se razvedrava -4*C sneg 47cm :P

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #1088 poslato: 20. Februar 2009. u 12:16 »
Hehe,pt prince,ja sam na 20km do centra grada,pa nema ni 10 cm snega!

...

Suncano i vedro,danas siguran plus i dobro otapanje snega...do uvece ce ga verovatno biti samo mestimicno!

Da, da, Palmark, ti ćeš dovesti trope u svoje krajeve, a ja, koji tvoj kraj mogu da vidim sa ovog brda, ne mogu da se našutiram ovih dosadnih pingvina. Dosadni su, čoveče! Kao da su gledali Madagaskar 1 & 2!
Da svratiš u ove krajeve, pa da se čudom načudiš.

Booob je majstor, najbolji!
'Skupe, očisti sneg! - Dobro, Bobe!'

Imam ja Ptprince dovoljno snega za moj ukus nego mi žao severa Vojvodine. Tamo je sneg ugrožena vrsta, a u Knjaževcu se premnožio.  ???

Ma otišao sneg na jug, u toplije krajeve! Boji se 'globalnih otopljenja'. :lmao:
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
« Odgovor #1089 poslato: 20. Februar 2009. u 12:18 »
Slikano jutros u Novom Sadu na -6 C

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #1090 poslato: 20. Februar 2009. u 12:27 »
Želim mu srećan put na Kop, na 130 cm snega i na -12°C!
Stvarno, ima raznih...

Van mreže Sale

• **
  • Starost: 44
« Odgovor #1091 poslato: 20. Februar 2009. u 12:52 »
Ja budale :D
 Ovde ponovo poceo sneg,a vratio se i vetar.Mislio sam da ce rasciscavanje autoputa ici brze,ali na otvorenom polju prema aerodromu vetar ne smanjuje.Ljudi su zavejani u kolima i autobusima od 22h sinoc.Tako blizu grada a tako daleko.Bojim se ako ovako stanje potraje da se ne desi neka nesreca veca :(

T=-5C

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
« Odgovor #1092 poslato: 20. Februar 2009. u 13:11 »
Stradun, Dubrovnik, juce ili neki dan. Mislim da nisam promasio sto stavljam u aktuelne :)

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #1093 poslato: 20. Februar 2009. u 13:11 »

Bolje i sneg da bacaju u reku, nego-kućno smeće i razni drugi otpad... ??? ;D

Kod mene na terasi jutros Tmin = -7.3 C... :zima2 U Surčinu Tmin = -7.1 C, na Vračaru Tmin = -5.9 C...

Danas promenljivo oblačno, sa sunčanim intervalima. Na Vračaru u 13h = -1 C... P = 1009 mb (iznad normale), umeren W vetar od 4-8 m/s...

« Poslednja izmena: 20. Februar 2009. u 13:22 amaterko »
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #1094 poslato: 20. Februar 2009. u 13:39 »
Sale kakvo je stanje u okolini Nisa?
Marko mi javalja da su rukometasi Proletera zatrpani na putu za Bugarsku u okolini Nisa vec 9 sati  :P
Sta se to desava,imas li neke informacije?
Ovde pretezno suncano,evo ja ovde uzivam,dok druge zatrpava sneg  :D Milina. . .  ;)
Takt:0.2C  i sneg se topi.Ako ovako nastavi,i pritom se i sutra bude topio do sutra vece ce se sve istopiti.Ma nema veze,zivot ide dalje  ???
Jocko iz Zrenjanina mi javlja sms-om da je kod njega Takt = -4.2 C, duva pojačan NNE vetar koji stvara snežne nanose (od ranije napadalog snega). Mnoga sela na istoku Banata su zatrpana, jer im vetar donosi sneg iz Rumunije (sa Karpata).
Ovo što sam obeležio crvenom bojom nisam skontao najbolje (tako glasi sms poruka). To će Jocko sutra da razjasni... ;)
U Beogradu malo oblačno, na Vračaru u 23h = -3 C. P = 1006 mb, umeren NW vetar od 3-7 m/s...

Kod mene na Novom Beogradu visina snega večeras je oko 16-17 cm. Onaj prethodni sneg je imao visinu od oko 18-19 cm...

Hvala amaterko
Pa istocni i jugoistocni Banat je bio zatrpan.Snezne "lavine" su se spustale cak sa Karpata,i bile su nosene vetrom sve do istocnog i jugoistocnog Banata u okolini Vrsca.Pritom je tamo jos padao i novi sneg,koji je dosao iz Bugarske  :P Putevi su bili neporhodni,i Zrenjaninski putari su im cak pomagali.
Neznam kako je sad,ali raspitacu se.
« Poslednja izmena: 20. Februar 2009. u 14:08 jocozr »

Van mreže Sale

• **
« Odgovor #1095 poslato: 20. Februar 2009. u 13:45 »

Van mreže jocozr

« Odgovor #1096 poslato: 20. Februar 2009. u 13:51 »
Hvala Sale!
Da preciziram  5-6 sati su putovali u okolini PIROTA,i na autoputu kod NISA,bilo je sve zavejano kaze on!Autobus nije mogao ni napred ni nazad!Kaze da je uzas,za 10min., tek stizu u Pirot. . .pa tek onda idu prema Bugarskoj.Ajme  :P
Evo informacija sa B92 sajta u vezi stanja u Banatu,za koje sam sms poslao amaterku.
Zbog nedostatka mehanizacije, a u dogovoru sa saobraćajnom policijom, pomoć u mehanizaciji pruža i Komanda kopnenih snaga Vojske Srbije.
Zbog snega, koji pada već više od dva dana, saobraćaj se odvija usporeno i otežano na skoro svim putnim pravcima u Srbiji. Iz AMSS-a kažu da su povremeno neprohodni i putni pravci Zrenjanin-Vršac i magistralni put Pančevo-Vršac kod Banatskog Novog Sela.
« Poslednja izmena: 20. Februar 2009. u 15:06 jocozr »

Van mreže Sale

• **
« Odgovor #1097 poslato: 20. Februar 2009. u 14:11 »
Evo sad sam gledao na lokalnoj TV stanici snimke,cak je i niski gradonacelnik izasao na lice mesta.Situacija je alarmantna jer vetar i dalje stvara nanose a u koloni je gomila autobusa puna putnika.Kad gledam Rts steknem utisak da se sve juzno od Beograda nalazi u drugoj drzavi.

T=-3C
NW vetar 5m/s
pada slab sneg

Van mreže jocozr

« Odgovor #1098 poslato: 20. Februar 2009. u 14:28 »
Uh,jedva cekam mart mesec!
Kad pocne sve da cveta. . .
Obozavam i april,ja jako volim oluje.
Kad pucaju gromovi,pada grad,pljusti kisa.
Pa sve te divne boje na radaru( a ne sad ova dosadna plava)  :P
Izvinte zbog off-a. . .ali stvarno.Nekako sam od juce zamrzio ovaj Vojvodjanski sneg,i sad jedva cekam nova pracenja,i zanimljivosti ovde na severu!
Takt:0.3C

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #1099 poslato: 20. Februar 2009. u 14:38 »
Iznad moje zgrade sada neke oblačine. Možda bi mogao i da pljusne sneg... :zima1
T na terasi = -1.4 C...
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/