Super rad, Sale. samo me malko peku oči od šarenila boja... ne mislim pri tome ništa loše, jednostavno mi fizički smeta, ali znam da je mnogima lepše tako.
Što se ostalih tiče, ako vas zaspem podacima, to bi vrlo lako moglo biti poslednje što bi dobili od mene. Naime, jasno je da su ti podaci iz nacionalne meteorološke službe, ali takođe treba da bude jasno i to da je njima pristup prilično selektivan. Politika distribucije podataka je za sada takva, i to nije ništa neobično. Neki podaci su javno dostupni, i njih mogu da kačim slobodno. neki podaci su, opet, prilično restriktivni, a to već ne smem da kačim i šaljem. Ono što odatle izvučem, mogu da kačim u cilju neke analize podataka, situacija i zanimljivosti, što sam već pomalo radio. Ali dati sve podatke nikako ne mogu. Ustvari, mogu, ali onda mogu da se pozdravim sa zaposlenjem. Jednostavno, možda ih vi nećete zloupotrebiti, ali postoje strane koje to jedva čekaju i da zloupotrebe potpuni pristup. Dakle, žao mi je, ali će sve da ide na kašičicu, pa kad stignemo.
Opet, moja lična kolekcija podataka koji su skupljeni sa neta je nešto čime sasvim slobodno raspolažem, pa je tu u pitanju moja sistematičnost skladištenja podataka, moje slobodno vreme i moja dobra volja. Ti podaci su bili javno dostupni svima, pa to mogu da podelim sa vama u nekom trenutku, bilo putem slinkova, bilo putem emailovanja fajlova.