Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Mart 2009.  (Pročitano 46744 puta)

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
Re: Mart 2009.
« Odgovor #100 poslato: 08. Mart 2009. u 15:06 »
Nema komentara na izuzetno interesantan razvoj vremena u 24h ?
Padavine

Temperatura

Temp. na 850 hpa

Po meni vrlo moguci susnezica i vlazan sneg....Pogotovu pred kraj padavina...
Verovatno ce dosta toga zavisiti od jacine vetra na koji bas i nisam racunao :/
Inace ovo se odnosilo na Bg i okolinu...

Na mreži Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #101 poslato: 08. Mart 2009. u 16:51 »
Koliko sam ja gledao, trebalo bi da bude snijega južnije od Beograda u utorak ujutru, iako RHMZ ne prognozira ništa ni blizu snijega...
U ovom slučaju, u Beogradu bi moglo biti susnježice, a u Vojvodini samo kiša...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #102 poslato: 08. Mart 2009. u 18:36 »
Koliko sam ja gledao, trebalo bi da bude snijega južnije od Beograda u utorak ujutru, iako RHMZ ne prognozira ništa ni blizu snijega...
U ovom slučaju, u Beogradu bi moglo biti susnježice, a u Vojvodini samo kiša...

Meni se cini da sutra moze biti pljuskova,a bogami tokom noci ponedeljak-utorak i susnezica,tu se ne slazemo  ::)

Na mreži Milosh

• Moderator
« Odgovor #103 poslato: 08. Mart 2009. u 20:45 »
Sta je sad sa prognozama za 3 dana? Gde su? A i ove ostale su nesto slabe! Da li se samo zimi prati vreme na ovom forumu ili uvek :?:

Evo, ažurirana je prognoza za 3 dana, nakon malo duže pauze... :)
Izvinjavamo se svim članovima foruma, koji prate serbianmeteo prognoze. :redface:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Dalton007

• *
« Odgovor #104 poslato: 09. Mart 2009. u 20:03 »
24h je proslo i nema ni jedne prognoze? Zasto? Pocinje da me nervira to, iako znam da i ja vas nerviram! Ovo definitivno treba da se zove zimski SerbianMeteo forum!! Da li ce neko napraviti i letnji? Nisam siguran! >:(

Van mreže The_Night_Hawk

• *
  • Starost: 52
  • Nisam ja ovca, ja sam mrav!!! Ovce su mnogo veće!
« Odgovor #105 poslato: 09. Mart 2009. u 20:07 »
Unaprijed molim moderatora da mi oprosti off topic...
Dalton Bonde,kad si već tajni agent,treba da znaš da se nešto mora i sakriti...
Sad ozbiljno,brate ovo je forum,razmjena mišljenja,ne zvanična prognoza gdje braća
meteorolozi MORAJU da objavljuju biltene.
Ako ti se ne sviđa ne čitaj forum,ili čitaj druge,a sada ON TOPIC:
Banjaluka će do jutra vidjeti bar 40 litara po kvadratu ako ovako kao do sada bude padalo.
Sutra na ovim prostorima ladno jutro,možda i mrazić neki,a preko dana oko 10 stepeni.
Srijeda ponovo donosi koliko vidim kišu,ali ne i ovakvo zahlađenje...

Van mreže jocozr

« Odgovor #106 poslato: 09. Mart 2009. u 20:27 »
24h je proslo i nema ni jedne prognoze? Zasto? Pocinje da me nervira to, iako znam da i ja vas nerviram! Ovo definitivno treba da se zove zimski SerbianMeteo forum!! Da li ce neko napraviti i letnji? Nisam siguran! >:(
Pa da ti kazem u pravu si sto se tice nerviranja,a manje vise i foruma.  ::) Ima ovde dosta "povremeno aktivnih clanova" koji su aktivni bas zimi.A ja sam,kao i dobar broj ostalih aktivan preko cele godine.
 :sm:
Neznam kako da nadjemo resenje za tebe,osim da se ti i ja cujemo na PP,i da ti objasnim kako da gledas modele.Nista drugo. . . :neznam:
Nemozes ti sad nekog terati ovde na forumu da ti radi prognozu.Prognozice ce biti,samo polako  ;) i onako bar po meni nema nista znaimljivo da se kaze povodom ove teme.Ovo vreme napolju vec smara. . .  :-\

Na mreži Milosh

• Moderator
« Odgovor #107 poslato: 09. Mart 2009. u 20:34 »

Da ja znam, još uvijek je zima, makar kalendarski... ;) A i vrijeme je još uvijek zimsko, tako da mislim da trenutna neaktivnost foruma nema baš toliko veze sa godišnjim dobima. Kao što si i primijetio, na forumu se više piše kad se nešto "zanimljivo meteorološki" dešava, što nije bio slučaj u zadnje vrijeme. Dakle, nema potrebe da se ljutiš, čitaj naše trodnevne prognoze za Srbiju koje se ažuriraju svako veče, a za situaciju na forumu ti je najbolje objasnio Night Hawk...

Ontopic:
U toku noći ponegdje i u nižim krajevima može biti susnježice i snijega, naročito južnije od Beograda, kao što smo još ranije pominjali... Tokom dana će biti dosta sunčanih intervala, a u srijedu i četvrtak moguće nove padavine. Opširnije u 3-dnevnoj prognozi. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #108 poslato: 09. Mart 2009. u 21:58 »
Bravo Milose i The_Night_Hawk ,konacno da i mene neko razume,tj. da ima isti stav kao i ja (bar sto se Daltona i slicnih tice)  :o  :first:   :selam:
On topic:
Slazem se sa Milosem.
Ja cu mozda i ovde napisati opsirniju prognozu sutra,a mozda i nocas.

Van mreže Sale

• **
  • Starost: 44
« Odgovor #109 poslato: 09. Mart 2009. u 22:04 »
Daltone ostavi mobilni i slacu ti prognozu na svakih sat vremena putem SMS-a ,da te slucajno ne uhvati kisa negde.Ako hoces mogu i MMS sa satelitskim snimkom samo mi reci tacnu lokaciju ,dakle geografsku sirinu i duzinu...

Van mreže jocozr

« Odgovor #110 poslato: 09. Mart 2009. u 22:07 »
 ^^
 :lmao:  :lmao:  :lmao:  :rofl:
Carino!

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #111 poslato: 10. Mart 2009. u 11:12 »
Juce tezak promasaj wrf-a za Beograd! Mislim da je palo jedno 4 puta manje padavina nego sto je on crtao... Nisu se ni bare napravile...

Van mreže jocozr

« Odgovor #112 poslato: 10. Mart 2009. u 14:03 »
Sutra pre podne suvo sa suncanim periodima u vecem delu zemlje.Posle podne naoblacenje sa slabom kisom,mada moze biti i pljuska,kolicina padavina uglavnom mala.
U cetvrtak pre podne oblacno,mestimicno sa kisom,posle podne prestanak padavina i razvedravanje.
U petak novo prolazno naoblacenje  :histerija:   :bang:  sa kisom u vecem delu zemlje,narocito u Vojvodini.Moze biti i pljuskova sa grmljavinom. . .
Za vikend MOZDA stabilizacija. . .ali na kratko.  :-\
Neznam stvarno dokle ce ovo da traje. . .
Sto se temperatura tice svaki dan slicne.Maksimalne uglavnom oko 10C(od 8C do 13C),a jutarnje od -1 do 5 stepeni.
Na planinama naravno hladnije,uz temperature oko nule.Minimalne ispod ili oko -5C.Na Kopaniku hladnije,jutro oko -10C,a danju do -3C.
Nadam se da ste zadovoljni prognozom  :)  ;)
« Poslednja izmena: 10. Mart 2009. u 15:04 jocozr »

Van mreže Boce

• Moderator
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #113 poslato: 10. Mart 2009. u 15:16 »
Joco do 20.marta sa čestim prodorima hladnog i vlažnog vazduha sa severozapada
a GFS posle toga crta još nestabilniji period sa puno padavina i niskim temperaturama za ovaj period godine
Naravno daleko je ali i EC nešto slično sluti što je uvek znak da je situacija dosta izgledna

Van mreže jocozr

« Odgovor #114 poslato: 10. Mart 2009. u 15:36 »
Pa dobro. . .nisam ja nista rekao,daleko je to da bih nesto komentarisao   :-\  :-X
Pre sam ja voleo da pisem dugacke prognoze,ali su mi neki govorili da je to nepozdano i da nema potrebe da idem toliko daleko,sto su delimicno i u pravu.
Mozda se i ostvari to sto kazes kolega,mada rekoh vec daleko je to pa da pisemo nesto ozbiljnije o tome.Mada svakako blizi nam se zanimljiv period sudecu po kartama,tu se slazemo  ;)
Da dodam,za vikend nesto toplije,mozda negde pregura i 15C.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #115 poslato: 10. Mart 2009. u 15:42 »
Naravno da su nepouzdane prognoze na duži period i ovo što sam stavio je pod velikim pitanjem
Samo sam se nadovezao na tvoj post koji najavljuje česte prodore sa kišom i vreme koje verovatno ne prije većini od nas Znači za sad nema nagoveštaja stabinijeg i toplijeg vremena

Van mreže jocozr

« Odgovor #116 poslato: 10. Mart 2009. u 15:43 »
Slazem se,naravno.
I ja se pitam kad ce ono pravo prolece.
Mozda i padne neki sneg pre toga.Sudeci po modelima tako ce i biti. . .  :bang:

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #117 poslato: 10. Mart 2009. u 16:35 »
a GFS posle toga crta još nestabilniji period sa puno padavina i niskim temperaturama za ovaj period godine
Naravno daleko je ali i EC nešto slično sluti što je uvek znak da je situacija dosta izgledna

Pa dobro. . .nisam ja nista rekao,daleko je to da bih nesto komentarisao   :-\  :-X
Pre sam ja voleo da pisem dugacke prognoze,ali su mi neki govorili da je to nepozdano i da nema potrebe da idem toliko daleko,sto su delimicno i u pravu.
Mozda se i ostvari to sto kazes kolega,mada rekoh vec daleko je to pa da pisemo nesto ozbiljnije o tome.Mada svakako blizi nam se zanimljiv period sudecu po kartama,tu se slazemo  ;)
Da dodam,za vikend nesto toplije,mozda negde pregura i 15C.

Naravno da su nepouzdane prognoze na duži period i ovo što sam stavio je pod velikim pitanjem
Samo sam se nadovezao na tvoj post koji najavljuje česte prodore sa kišom i vreme koje verovatno ne prije većini od nas Znači za sad nema nagoveštaja stabinijeg i toplijeg vremena

Slazem se,naravno.
I ja se pitam kad ce ono pravo prolece.
Mozda i padne neki sneg pre toga.Sudeci po modelima tako ce i biti. . .  :bang:
:P :P :P
Svaka čast, kolege, na konstruktivnim prepiskama... :smartass: :first:

Nažalost, izgleda da će tako i biti... :cry: :-[ Kao što ranije rekoh, zabiberiće nam zima čorbu na samom kraju... >:(
 :P  :lmao: Razmišljam koji način da izaberem od ova dva:
ovaj  :-: :bang: ili ovaj  :-: ... :neznam: :-[

:P :P
« Poslednja izmena: 10. Mart 2009. u 17:05 amaterko »
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #118 poslato: 10. Mart 2009. u 17:02 »
   ^^

Izaberi  :bang: on je bezbolniji  :lmao: :lmao: :lmao:

Narednih dana stvarno mnogo promenljivo vreme, lepse nadam se u maju ;) :)

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #119 poslato: 10. Mart 2009. u 17:10 »
 ^^
Hvala na sugestijama... :) U pravu si, manje bi bolelo... ;) Znam ja od koga treba da tražim korisne savete... ;) Na ovom forumu imam mnogo pravih prijatelja... :P :lmao:

Inače, što se mene tiče, možda je i bolje da bude nešto hladnije vreme od proseka... Biće zdravije i po nas (mislim na fizičko stanje ;), ne na mentalno :cry:) i po vegetaciju... ;)
A i bolje je da se snežni pokrivač malko sporije topi po planinama, mada će sigurno biti dodata nova pozamašna količina-i to veoma mokrog... ::)
Ne znam, izgleda da krajem marta i u aprilu nastupa veoma kritičan period po pitanju vodostaja i poplava... :(
« Poslednja izmena: 10. Mart 2009. u 17:44 amaterko »
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/