Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Mart 2009.  (Pročitano 46752 puta)

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
Re: Mart 2009.
« Odgovor #20 poslato: 27. Februar 2009. u 20:37 »
U narednih 5-7 dana vidim period vremena, koji moze da znaci pravi uvod u prolece...Temperature ce se kretati oko od 10-15c u toku dana, dok u Bg-u(celo podrucje oko Bg-a) moze da se zaboravi i na jutarnje mrazeve, temperatura ujutru oko 3-7c, sve zavisi od toga koliko bude oblacnosti i vetra u toku noci...
Interesantniji razvoj vremena se javlja na nekom periodu oko 5-6 dana od danas, kada bi izrazen ciklon koji bi bio u podrucju Severnog mora i V. Britanije, pruzio dolinu ka Sredozemlju , sto bi uslovilo formiranje novog centra niskog pritiska u oblasti Jadrana....To bi nam donelo dosta kise u nizim krajevima, a bogami i dosta visoko u planinama....No jos ima nekakvih promena po pitanju tog razvoja, pa cemo jos pricekati....

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #21 poslato: 27. Februar 2009. u 22:36 »

Amaterko aktivan :?: U aktuelnim DA, ali ovde NE. . .(jer on ne gleda modele itd. . .) moze on to i sam da prizna.
Priznajem... ;) Javno sam priznao ne znam već koliko puta do sada, pa čak i na prethodnoj stranici ove teme... :)

Mada ima odlican ucinak na ovom forumu, svaka mu cast za BG podatke i pomoc drugima  :first:

Ovo je stvarno suvišno... ::) Nemoj da me  :redface: pred svim ljudima ovde... ::) Stvarno me je  :redface:... ::) Svako od nas ima ovde neki svoj pečat, i svi doprinose ovom forumu... ;)

Vreme narednih dana je rano prolece (karakteristicno za III dekadu marta)
Ovo već nije suvišno... ;) Tačno tako, to će biti karakteristike III dekade marta... ;)
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #22 poslato: 28. Februar 2009. u 14:36 »
Priznajem... ;) Javno sam priznao ne znam već koliko puta do sada, pa čak i na prethodnoj stranici ove teme... :)
Ovo je stvarno suvišno... ::) Nemoj da me  :redface: pred svim ljudima ovde... ::) Stvarno me je  :redface:... ::) Svako od nas ima ovde neki svoj pečat, i svi doprinose ovom forumu... ;)
Ovo već nije suvišno... ;) Tačno tako, to će biti karakteristike III dekade marta... ;)
:)  ;)
Kolege crta se dosta ozbiljna situacija od 5-og do 8-og marta.Kako stvari stoje preti nam pravi potop  :o,uz topljenje snega na planinama.Ako bude ovako kao sto kazu pojedini modeli,to su sasvim solidni uslovi za poplave kod nas. . . :-X
Temperatura narednih dana u daljem porastu(sutra od 12 do 16C,a slicno i narednih dana).Bice jedan manji pad temp. oko 5-og marta,ali ce potrajati svega 2 dana.
Evo sta kaze GFS za padavine:

Temperature 5-og marta:

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #23 poslato: 01. Mart 2009. u 00:22 »
Posto je u poslednjem periodu mala aktivnost na ovom odeljku ,potrudicu se da dam mali doprinos ovij temi.Napisacu neku objektivnu prognozu prognozu za prvih pet dana marta.

Nedelja 1.3. U celoj zemlji suncano  krajem dana ocekuje se  povecanje oblacnosti na severu i jugozapadu uz mogucnost slabe kratkotrajne kise ,vetar slab juzni i jugoistocni min. -3C do 4C, mak.13C do 17C u Podrinju do 19C

Ponedeljak 2.3. Promenljivo oblacno uz mogucnost slabe kise u jutarnjim i vecernjim satima ,sredinom dana sa suncanim periodima vetar slab juzni i jugoistocni popodne na jugu Banata umeren tmin.-1C do 6C , max. 12C do 17C

Utorak 3.3. U toku prepodneva oblacno sa slabom kisom, vise padavina na severu tokom dana prestanak padavine i delimicno razvedravanje uz slab do umeren juzni i jugoistocni vetar krajem dana u kosavskom podruciju u pojacanju, tmin.0C do 6C, max. 10C do 16C

Sreda 4.3. Tokom veceg dela dana suncano krajem dana usled povecanja oblacnosti moguci slaba kisa ili kratkotrajni pljuskovi, duvace umeren u kosavskom podruciju jak jugoistocni vetar (topla kosava) krajem dana u juznom Banatu i olujne jacine. tmin. 2C do 7C, na jugu Banata do 11C, max. 12C do 18C u Podrinju oko 21C

Cetvrtak 5.3.Promenljivo oblacno i u toku prepodneva uglavnom suvo i vetrovito u toku popodneva povecanje oblacnosti kada ce postojati uslovi za kisu i pljuskove ponegde uz grmljavinu vise padavina na jugozapadu i jugu zemlje vetar umeren juzni i jugoistocni u kosavskom podruciju jak na momente i olujne jacine , krajem dana u postepenom slabljenju i skretanju na umeren juzni i jugozapadni tmin 3C do 10C, max. 14C do 19C u Podrinju do 21C

Eto to je neko moje vidjenje vremena u narednih pet dana , a vi mozete da se slozite samnom ili ne ;)

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #24 poslato: 01. Mart 2009. u 00:46 »
 ^^
Odlično... ;) Stvarno si bio vredan... :D :first:

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #25 poslato: 01. Mart 2009. u 10:14 »
Posle 5. ide zahladjenje na duzi period... Nista od pravog proleca pre 20. ako mene pitate!

Van mreže jocozr

« Odgovor #26 poslato: 01. Mart 2009. u 10:18 »
Ja bas i ne vidim neko zahladjenje,narocito ne 5-og,nego 8-og. . .
A nakon toga bice "temperaturnih kolebanja" bice malo ispod,malo iznad 10C,ali dobro i to su temperature u prosecnim vrednostima,odnosno u normali.Mraza bar do 10-og marta verovatno nece biti.

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
« Odgovor #27 poslato: 01. Mart 2009. u 13:13 »
Ciklon koji bi se po svoj prilici formirao narednih dana na podrucju Severnog Sredozemlja, bi u cetvrtak se sa svojim centrom nalazio iznad severa Italije.U takvom polozaju, mislim da ce kosavsko podrucje dobiti jak i verovatno na udare olujni JI/IJI vetar...to bi bilo u sredu i cetvrtak, a najjaca bi kosava bila u cetvrtak...
Bice tu i kise, ali mislim da ce glavna odlika od ovog ciklona barem u Vojvodini biti jak vetar...Jedino cetvrtak moze da da nekih 10-ak mm kise....Opet kazem da se to odnosi na Srbiju....

Van mreže Sale

• **
  • Starost: 44
« Odgovor #28 poslato: 01. Mart 2009. u 13:50 »
Bogami Gencicu ti svoju skolu dobro ucis.Bice od tebe vrstan prognosticar :D

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #29 poslato: 01. Mart 2009. u 13:54 »
 ^^
Ma naš drugar Genčić je  :first: u meteorologiji, a i u mnogo čemu drugom... :smartass:

Van mreže jocozr

« Odgovor #30 poslato: 01. Mart 2009. u 13:56 »
I ja se slazem sa Gencicem.
Inace bas zbog jakog vetra,Vojvodina ne treba da ocekuje nesto mnogo padavina.A od ostatka Srbije manje sigurno. . .  ;) sta god modeli crtali.

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
« Odgovor #31 poslato: 01. Mart 2009. u 14:00 »
Ah nemojte molim Vas, vec sam se :redface: .... Ja se odavno zanimam za prognozu...ima ovde na forumu jos ljudi koji to dobro rade...isto tako ima i ljudi na faxu koji su i vise godine, pa ih prognoze uopste ne zanimaju....za mene to dodje kao neki izazov....
Jos cu dodati sto se tice prognoze da bi kosava imala udare u Bg i okolini oko 20 m/s....U Juznom Banatu ce oni biti sigurno jos jaci...

Van mreže Varvarinac

• *
  • Starost: 35
« Odgovor #32 poslato: 01. Mart 2009. u 14:39 »
Slazem se u potpunosti sa Gencicem i sam da kazem da bi kosava mogla da ima najjace udare u pomoravlju. U narednih sedam dana neverujem da ce biti puno padavina u centralnoj srbiji, ali su moguce poplave zbog intezivnog topljenja snega, najkriticnija je centralna sumadija!!!

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #33 poslato: 01. Mart 2009. u 15:58 »
Prognoza koju sam dao za danas se i ostvarila , najtoplija Loznica sa 19*C bas kako sam i predvideo...

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #34 poslato: 01. Mart 2009. u 17:58 »
 ^^
Bravo imenjače moj...  ;) :first: :smartass:

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #35 poslato: 01. Mart 2009. u 20:00 »
Evo i dugorocne prognoze rhmzs-a za Beograd

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #36 poslato: 01. Mart 2009. u 23:15 »
 ^^
Uuuhhh, po toj mesečnoj prognozi RHMZ-a ovo su neverovatno stabilne i ujednačene temperature tokom celog meseca... ::)
Po meni, opet nenormalno visoka vrednost najniže Tmax u celom mesecu (čak 9 C), a i gotovo neverovatan apsolutni temperaturni minimum od čak +1 C... ::) Ma to nema blage veze sa vezom... >:( Mada ja bih stvarno voleo da tako bude, ali siguran sam 100% da se to neće desiti... ??? ;D  :cry: :cry:
« Poslednja izmena: 02. Mart 2009. u 00:56 amaterko »

Van mreže Darko_9

« Odgovor #37 poslato: 02. Mart 2009. u 00:08 »
Amaterko oće li biti kiše ovih dana!? pošto planiram da kupim novi kišobran na pijaci  :lmao:

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #38 poslato: 02. Mart 2009. u 13:26 »
 ^^
Biće, biće kiše dosta, naročito krajem nedelje... ;)
Pošto ćeš ići na pijacu po kišobran, savetujem ti da uzmeš nekoliko komada za svaki slučaj, pošto dolaze kiše, a ovi pijačni kišobrani su jako lošeg kvaliteta... ::) Trebaće ti rezervni sigurno... ;)       :lmao: :lmao: :lmao:

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #39 poslato: 02. Mart 2009. u 19:42 »
Četrvrtak i petak mestimično sa dosta kiše
a u nedelju ćemo možda opet videti pahulje na našim prostorima