Ja necu da dajem prognoze jer se ne razumem. Ali nadam se da cete biti aktivni barem malo u odnosu kako ste bili pre neki dan pred sneg! Joco,rekao si da i ti cekas prolece pa nadam se da ces i dalje biti aktivan u prognozama a isto vazi i za Amaretka!Pozdrav za obojicu od mene! Ja vas citam i pratim iako ponekad preterujete ali takav je zivot!! Srecan rad!!Mislio sam da preteruju samo oni koji vole zimu!! Ali nastavljamo rad....Vi pisete ja citam
Hvala, druže...
Amaretko ti otpozdravlja...
Nisam ja tako aktivan ovde u prognozama, jer ne gledam modele, karte i sve ostalo... Ima ovde mlađih koji to uspešno rade...
Istina, umem ponekad da nešto i ovde napišem, ali čisto se igram da vidim da li ću pogoditi ili kiksnuti... Volim da se igram, jer iz iskustva znam da obično na kraju naiđe bilo toplije ili hladnije vreme od onoga što predviđaju razni modeli... Oni su uglavnom oprezni pa onda daju neku srednju varijantu budućeg stanja vremena.
E mene nervira taj oprez, pa se zato igram jer volim ekstremnije (čitaj hrabrije) varijante prognoza...
Što se tiče prvih dana marta, mislim da će cela prva nedelja imati Tmax > 10 C, a u pojedinim danima i preko 15-16 C, a Tmin u početku od 0-3, a kasnije od 6-9 C...
Generalno, prelazni meseci (kao mart ili septembar) su jako nezgodni za neku dugoročniju prognozu, jer najčešće sadrže kombinacije jednog i drugog godišnjeg doba...
A i neretko prevlada u njima jedno od ta dva sudarajuća godišnja doba-nekad odlazeće a nekad dolazeće...
Konkretno, za ovaj mart 2009. očekujem da će imati još zimskih dana, snega i mrazeva...
Još je vrlo rano za proleće...
Zima stalno vreba iza ćoška, nema opuštanja...
;D