Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Mart 2009.  (Pročitano 46751 puta)

Van mreže Darko_9

Re: Mart 2009.
« Odgovor #200 poslato: 21. Mart 2009. u 22:37 »
Evo vidite, zima 2008/09. nam je još pre mesec dana obećala da će nas teže napustiti... ;) Održala je to svoje obećanje. ;) Samo, mogla je i više da nam zabiberi čorbu, ali ipak nije... Mada, još uvek nije kasno, u aprilu ima dovoljno vremena za njen oproštajni hir. :D Ja bih pre mesec april nazvao baba Aprilka nego mart... :)

Ma ne boj se amaterko ova zima će trajati večno  :lmao: biće i baba aprilke , baba majke , baba junke , baba jule....  :lmao:

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #201 poslato: 22. Mart 2009. u 00:58 »
Zimi polako dolazi kraj sledecg vikenda.
Do petka ce biti promenljivo sa cestim padavinama  i oscilacijom temperature .U noci izmedju nedelje i ponedeljka prolazno naoblacenje sa kisom ,susnezicom i snegom ali vec u ponedeljk prestanak padavina i kratkotrajno razvedravanje, u utorak osetno toplije u juznom delu zemlje sa temperaturom i do 15C uz suncane intervale ali popodne sledi zahladjene pa su moguci pljuskovi ,a u toku veceri i susnezica i sneg ponegde i u nizim predelima.U sredu na jugu jos ponegde sa snegom na severu promenljivo oblacno sa suncanim periodima poslepodne moguci pljuskovi snega i kise.
Kako sada stvari stoje moguce je da iz zimskih jakni  brzo predjemo u kratke rukava ali videcemo sta ce biti..

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #202 poslato: 22. Mart 2009. u 11:43 »
GFS,i jos po neki modeli najavljuju "leto" pocetkom aprila.Tako da se slazem kolegom.
Iskreno sumnjam u taj sneg preko noci narednih dana,ali sve je moguce.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #203 poslato: 22. Mart 2009. u 11:51 »
Ne znam, evo pratim modele ne vidim nikakve ekstremno visoke temperature u narednih nedjelju dana... Čak se najavljuje i novi prodor hladnijeg vazduha u utorak, koji bi mogao donijeti po koju pahulju i u nižim predjelima centralne Srbije.
Tek od 28. marta se najavljuje neko malo značajnije otopljenje, ali to je još daleko da bi se komentarisalo.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #204 poslato: 22. Mart 2009. u 11:58 »
Potpuno se slažem sa Miloshem
Ove nedelje ćemo i dalje imati promenljivo baba martino vreme
Biće ponegde i snega između utorka i srede u nižim predelima centralne i južne Srbije
Za sledeći vikend konačno prolećna temperatura
Karte pokazuju tendenciju toplijeg vremena i posle toga ali to ćemo u temi za april :)

Van mreže jocozr

« Odgovor #205 poslato: 22. Mart 2009. u 12:08 »
Dobro ja sam otopljenje najavio za sam kraj marta i pocetak aprila drugari.I dikile je napisao da zimi polako dolazi kraj sledeceg vikenda.Svi se slazemo po tom pitanju ako se ne varam  :)
Za sad sumnjiv taj sneg utorak-sreda  ::)

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #206 poslato: 22. Mart 2009. u 13:17 »
Prvog aprila bi moglo da predje 20C ako bude vedro!

Van mreže jocozr

« Odgovor #207 poslato: 22. Mart 2009. u 13:24 »
Ma nema nista gore nego kad se nadamo da ce preko 20,pa nam zabiberi pa bude ispod 10.Zato jos necemo o tome,a i ovo nije tema za april kao sto rece Boce.Mada dobro sta fali malo off-a,i onako ga ima u svakoj temi  ???
Evo jednostavno GFS meteograma do kraja marta:

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #208 poslato: 22. Mart 2009. u 20:17 »
Ok^^  31. Marta temperature ce veoma verovatno preci 20 stepeni! :) :smartass: :sunce

Van mreže Darko_9

« Odgovor #209 poslato: 22. Mart 2009. u 22:12 »
Ja mislim da će ovako vreme biti u Beogradu do kraja marta: Sutra 23 marta oblačno sa mogućom slabom kišom maksimalna temperatura 10 stepeni! 24 i 25 marta hladnije sa kišom maksimalna temperatura oko 8 stepeni! 26 marta malo toplije sa mogućom kišicom maksimalna temperatura 11 stepeni! od 27 marta dosta toplije i maksimalne dnevne temperature preko 15 stepeni! 30 marta i 31 može biti i 20 stepeni! ovo što sam sad dao su samo nagađanja ne verujem da će biti ovako ali će sigurno biti slično ovome  :neznam: videćemo...

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #210 poslato: 23. Mart 2009. u 11:16 »
Zadnji WRF-NMM crta sutra uveče snijeg u većem dijelu Srbije... Tako je crtao i za prekjuče, pa je palo samo u par gradova. Tako da ni ovoga puta ne vjerujem mnogo u ovo. Možda može biti pahulja ponegdje, ali sniježnog pokrivača teško. Meteogram za Beograd:

Srećan svima Svjetski meteorološki dan !!!  :jupi:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #211 poslato: 23. Mart 2009. u 13:01 »
Slazem se sa Milosem,a pogledajmo situaciju krajem marta.jutarnje uglavnom oko 10C,a maksimalne i preko 20C  :-[  :P :
Konacno!

Padavine:

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #212 poslato: 24. Mart 2009. u 01:37 »
Nista od tog snega! Bice kise, a zatim sve lepse i lepse vreme...

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #213 poslato: 24. Mart 2009. u 02:57 »
To su baš lepe vesti za kraj marta i početak aprila... :jupi:
Samo, aprilu nije uopšte verovati... ::)
Baba Aprilka može svašta da nam priredi (u oko 35% aprila je bilo snega u Beogradu)... ??? ;D Znači, sneg u aprilu nije nikakva retkost... :-X
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže Zeli

• **
  • Starost: 62
« Odgovor #214 poslato: 24. Mart 2009. u 11:51 »
Tačno je da se u Aprilu može svašta desiti, ali baba Aprilka nema zube i ne može ugristi kao baba Marta. Ova prava i produžena zima se konačno predaje u petak, a sve što se posle desi u smislu snega ili hladnoće biće eventualni kratki poremećaji.

Van mreže jocozr

« Odgovor #215 poslato: 24. Mart 2009. u 14:19 »
Nista od tog snega! Bice kise, a zatim sve lepse i lepse vreme...
Tako je,eto,sta sam rekao  :smartass:
To su baš lepe vesti za kraj marta i početak aprila... :jupi:
Samo, aprilu nije uopšte verovati... ::)
Baba Aprilka može svašta da nam priredi (u oko 35% aprila je bilo snega u Beogradu)... ??? ;D Znači, sneg u aprilu nije nikakva retkost... :-X
Tačno je da se u Aprilu može svašta desiti, ali baba Aprilka nema zube i ne može ugristi kao baba Marta. Ova prava i produžena zima se konačno predaje u petak, a sve što se posle desi u smislu snega ili hladnoće biće eventualni kratki poremećaji.
To jesu kraci poremecaji,ali amaterko je u potpunosti u pravu da snega moze biti itekako,mada sam ja skoro siguran da toga nece biti ove godine. . .  ::) I da bude,u sneg sumnjam!

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #216 poslato: 25. Mart 2009. u 01:56 »
čekamo vikend :)

meni je malo dosadilo ovo promenljivo vreme (mada mi takvo vreme uvek brzo i dosadi :D )

primećuje se da su se godišnja doba pomerila za jedno mesec dana  :-\

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #217 poslato: 25. Mart 2009. u 02:27 »
Ma normalno da je proleće tu, samo sam rekao da i u proleće može biti zimskih dana sa snegom, kao što u jesen može biti pravih letnjih dana... Verovatnoća za aprilski sneg u Beogradu (35%) nije uopšte mala... ;)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #218 poslato: 25. Mart 2009. u 02:32 »
Navikli smo se poslednjih godina da toplo vreme dolazi mnogo ranije , pa nam je ovo hladno vreme sad neobicno, a u stvari je tipicno za ovo doba godine.Iskoristite lepo vreme za naredni vikend uz temperature od 15C do 22C

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #219 poslato: 25. Mart 2009. u 13:58 »
Ovaj skok temperature za vikend biće izgleda kratkog daha... ::)