Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: April 2009 - III dekada  (Pročitano 89441 puta)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Re: April 2009 - III dekada
« Odgovor #120 poslato: 25. April 2009. u 20:53 »
Danas sam išao do planine Željin (1795 m ),u blizini Vrnjačke Banje,tamo ima  preko 80 cm snega  :o  :o  :o   :-[ :-[ !!!!!!!!Na ovoj planini sneg ponekad opstaje  i do početka druge  dekade Juna   :-[  :o  :o :-[ :-[!!!!!Msilim da će ove godine izdržati sneg bar to kraja Maja :) :) !!!!!!Temperatura na Željinu u 19 h je bila 0 C,ovde u Vrnjačkoj Banji u 20 h temperatura iznosi 10.4 C,uz slab SW vetar !! :D!
« Poslednja izmena: 25. April 2009. u 21:13 Kimi »
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Darko_9

« Odgovor #121 poslato: 25. April 2009. u 21:45 »
Au kimi pa ta planina Željen je hladnija i od kopaonika  :lmao:! u Beogradu trenutno 16 stepeni vedro! u Beogradu je od početka aprila do danas maksimalna dnevna temperatura stalno prelazila 20 stepeni! Evo ode nam za koji dan i april koji je bio suv i veoma topao  >:(

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #122 poslato: 25. April 2009. u 23:11 »
U Vrnjačkoj Banji pretežno vedro,u 23 h temperatura iznosi 7.6 C,duva slab SW vetar ......  :)  :)

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Banex

• *
« Odgovor #123 poslato: 26. April 2009. u 00:40 »
Malopre sam dosao kuci i osetio prve znake pojacavanja vetra. Stize kosava koja je najavljena.

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #124 poslato: 26. April 2009. u 00:41 »
i ja sam primetio da duva sve jače.. :/

Van mreže Tihomir

• **
  • Starost: 61
    • https://www.weatherlink.com/embeddablePage/show/aad18abb1a6c4cafb7acc82d7cb68eb5/fullscreen
« Odgovor #125 poslato: 26. April 2009. u 07:19 »
Jutro osvanulo suncano mirno i svjeze.Tmin: 7.9°C
Takt:9.6°C Slika od malo prije. ;)

Van mreže Tihomir

• **
  • Starost: 61
    • https://www.weatherlink.com/embeddablePage/show/aad18abb1a6c4cafb7acc82d7cb68eb5/fullscreen
« Odgovor #126 poslato: 26. April 2009. u 09:15 »
I dalje je vedro,ali sa zapada je pocela dolaziti naoblaka.
Takt: 13.8°C
Vlaga: 66%
Tlak: 1019.8 hpa (0hpa/h)
Vjetar: 1.9m/s ENE

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #127 poslato: 26. April 2009. u 10:07 »
pretežno sunčano jutro
Takt=11.5°C
umeren NE vetar (baš se naduvao ovog aprila)

Van mreže bane

• *
« Odgovor #128 poslato: 26. April 2009. u 11:06 »
Video sam da ljudi lupetaju,ali kao ovaj kimi to jos nisam video.

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #129 poslato: 26. April 2009. u 11:33 »
na SAT snimku se lepo vidi kako me venac Stare Planine štiti od oblaka koji dolaze iz Bugarske

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #130 poslato: 26. April 2009. u 11:48 »
Kako to misliš lupetam ??? >:(  >:(  :neznam: ..........Ako ne veruješ,dođi u Vrnjačku Banju i ja ću lično da te odvedem na tu planinu da vidiš koliko ima snega  :super:  :super:  :twisted:!!!!!!!Stefano,Nemam fotki,pošto sam tamo samo bio u prolazu,nisam se ni nadao da ću ići tamo juče........ !!!!!U Vrnjačkoj Banji pretežno vedro,u 11h temperatura 13.0 C,duva umeren ESE vetar brzinom od 5 M/S,povremeno sa udarima do 12 M/S

Van mreže jocozr

« Odgovor #131 poslato: 26. April 2009. u 12:11 »
Uh nećemo sad tako oštro.Ali da priznam i ja da mi je sumnjiv taj sneg na planini Željin.Lično mislim da nema teoretske šanse da ima 80cm snega. . .
Do sad se dešavalo da Kimi javi pljusak sa grmljavinom,a da radari i satelit prikažu samo jedan slab oblak koji bi mogao doneti samo slabu kišu.Možda Kimi osobinu da od sitnice pravi BUM,ali dobro. . .nije nikad teško doći do prave istine.
U Zrenjaninu kristalno vedro,divan dan za sada. . .a u Hrvatskoj ciklončina.
Takt:16.2C
Duva umerena košava,sa povremeno jakim udarima.

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #132 poslato: 26. April 2009. u 12:26 »
Uh nećemo sad tako oštro.Ali da priznam i ja da mi je sumnjiv taj sneg na planini Željin.Lično mislim da nema teoretske šanse da ima 80cm snega. . .
Do sad se dešavalo da Kimi javi pljusak sa grmljavinom,a da radari i satelit prikažu samo jedan slab oblak koji bi mogao doneti samo slabu kišu.Možda Kimi osobinu da od sitnice pravi BUM,ali dobro. . .nije nikad teško doći do prave istine.
U Zrenjaninu kristalno vedro,divan dan za sada. . .a u Hrvatskoj ciklončina.
Takt:16.2C
Duva umerena košava,sa povremeno jakim udarima.

Ne zaista,nikada ne bih slagao za vreme !!!!!Znam da je vama čudno da ima toliko snega,ipak vi živite u niziji,ali je stvarno istina !!!Šteta što nema na forumu nekoga iz te okoline,videli bi ste da ne lažem !!!!
I još nešto,Fruška Gora,Bajša I Samoš radari ne mogu da vide oblake koji su ovde kod  mene,nemaju toliki domet,ai da pričam istinu govori to da je Radarski centar Užice bio u praćenju oblačnosti
У праћењу грмљавинско градоносних облака дана 25.04.2009. учествовао/ли је/су Радарски центар/центри:
Ужице,

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #133 poslato: 26. April 2009. u 12:34 »
Ja lično vjerujem da na određenom dijelu planine ima smetova od 80cm. Naravno, Kimi je preuveličao sigurno time što je rekao da na planini ima toliko snijega, a nije naglasio ili precizirao da je to samo na određenom njenom dijelu. To je vjerovatno sa sjeverne strane planine, u hladu, gdje nikad nema Sunca. Dok se sa druge strane planine snijeg vjerovatno istopio.
Znam da na Durmitoru (npr.) na nadmorskoj visini od oko 2000m ima nekih dijelova gdje se snijeg već godinama ne topi, i tu dolaze ljudi čak i ljeti da skijaju. Mislim da sam baš to juče Stefanu pominjao...
U svakom slučaju, nemate pravo nikome da kažete da "lupeta", pa čak i ako ste sami uvjereni u suprotno, makar na ovom forumu.
Da se vratimo na temu...

U Begradu sunčano uz umjerenu košavu, 16C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #134 poslato: 26. April 2009. u 12:41 »
Ne zaista,nikada ne bih slagao za vreme !!!!!Znam da je vama čudno da ima toliko snega,ipak vi živite u niziji,ali je stvarno istina !!!Šteta što nema na forumu nekoga iz te okoline,videli bi ste da ne lažem !!!!
I još nešto,Fruška Gora,Bajša I Samoš radari ne mogu da vide oblake koji su ovde kod  mene,nemaju toliki domet,ai da pričam istinu govori to da je Radarski centar Užice bio u praćenju oblačnosti
У праћењу грмљавинско градоносних облака дана 25.04.2009. учествовао/ли је/су Радарски центар/центри:
Ужице,
Sve je OK,nema ljutnje!!!Ako ćemo sa dokazima područje Vrnjačke banje pokrivaju RC Bešnjaja i Kruševac,a ne Užice.
Dokaz
НАЗИВ РАДАРСКОГ ЦЕНТРА    БЕШЊАЈА
  КООРДИНАТЕ    
  географска дужина:    21° 03' 10'' E
  географска ширина:    43° 59' 49'' N
  НАДМОРСКА ВИСИНА:    559 m
  УКУПНА БРАЊЕНА ПОВРШИНА:    487200 ha
  ПОЉОПРИВРЕДНА ПОВРШИНА:    286341 ha
  БРОЈ ПЛАНИРАНИХ ПРОТИВГРАДНИХ СТАНИЦА:    140
  БРОЈ АКТИВНИХ ПРОТИВГРАДНИХ СТАНИЦА:    127

НАПОМЕНА:    
  На садашњој локацији по којој је и назван, удаљеној 17 км. од града Крагујевца, ради од 1977. године. Настао је пресељењем старог Радарског центра "Жежељ" основаног 1969. године.
Данас РЦ "Бешњаја" барни територије општина Баточина, Кнић, Крагујевац, Лапово, Јагодина, Параћин, Рековац, Ћуприја, Врњачка Бања и Краљево.
Ja lično vjerujem da na određenom dijelu planine ima smetova od 80cm. Naravno, Kimi je preuveličao sigurno time što je rekao da na planini ima toliko snijega, a nije naglasio ili precizirao da je to samo na određenom njenom dijelu. To je vjerovatno sa sjeverne strane planine, u hladu, gdje nikad nema Sunca. Dok se sa druge strane planine snijeg vjerovatno istopio.
Znam da na Durmitoru (npr.) na nadmorskoj visini od oko 2000m ima nekih dijelova gdje se snijeg već godinama ne topi, i tu dolaze ljudi čak i ljeti da skijaju. Mislim da sam baš to juče Stefanu pominjao...
U svakom slučaju, nemate pravo nikome da kažete da "lupeta", pa čak i ako ste sami uvjereni u suprotno, makar na ovom forumu.
Da se vratimo na temu...

E to je već moguće.Mada mi je opet pomalo čudno da ima čak 80cm,možda pola metra. . .?
Ne znam,ali onda je to bio sjajan prizor za Kimija.Moj drug prekosutra ide na tu planinu,pa ću ga zamoliti da mi pogleda bolje ima li snega,i još bolje da uslika taj prizor.

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #135 poslato: 26. April 2009. u 12:42 »
Da se vratimo na temu...

Da Miloshe,u pitanju je bila Severna strana planine Željin........Dobro,ne mogu ja da tvrdim da je na celoj planini sneg 80cm,nego samo na delu gde sam ja izmerio.....Ali sa svih strana planine ima snega,čak i na onim najsunčanijim,ali sigurno ima manje snega u odnosu na neku drugu stranu planine koje je zaklonjena od sunca.....
Na mestu gde sam ja izmerio sneg tu stranu planine sunce ogreje  oko 12 h......

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #136 poslato: 26. April 2009. u 12:59 »
Evo kako izgleda planina Željin,i juče je bila ovakva,ali sa nešto manje snega !!!!

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #137 poslato: 26. April 2009. u 14:32 »
Sunčano i sa malo slabijim vetrom nego u toku prepodneva
Takt=17.4°C

Van mreže jocozr

« Odgovor #138 poslato: 26. April 2009. u 17:04 »
U Zrenjaninu pretežno vedro,uz umerenu do jaku košavu.Takt:17.2C

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #139 poslato: 26. April 2009. u 17:05 »
Beograd T=18 C Suncano i potpuno verdro...