Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Pohvale, pokude, komentari i predlozi...  (Pročitano 250658 puta)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Odg: Pohvale, pokude, komentari i predlozi...
« Odgovor #200 poslato: 16. Februar 2010. u 13:16 »
To ne odlučujem ja, nego admini... :) Što se mene tiče, mogao bi to da radi svako ko ima vremena i volje, a da se pritom i razumije u konvektivne procese.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #201 poslato: 16. Februar 2010. u 13:26 »
Ovo me je malo zbunilo:
Moglo bi to da radi nekoliko osoba, koji naravno imaju pristup admin dijelu portala.

Ja to trenutno nemam,zato. . .  :)
Ali sad sam te u potpunosti razumeo i slazem se sa tobom.  :super:

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #202 poslato: 16. Februar 2010. u 15:05 »
Da, to ne bi bio posao koji bi radila samo jedna osobe, ili eventualno dvije, kao što su prognoze i analize vremena na portalu. Moglo bi to da radi nekoliko osoba, koji naravno imaju pristup admin dijelu portala. S obzirom da upozorenje mora da se napiše bukvalno u par minuta, kad se primijeti na radarskim i satelitskim snimcima da se nešto primiče, makar jedan od onih koji uređuju bi morao stalno da bude online...
Upravo tako kao sto si rekao, to nikako ne bi mogla jedna osoba da radi. Mozda bi bilo najbolje da nastavimo kako smo radili i prosle godine, a to znaci da pisemo ona tekstualna upozorenja i da tome imaju pristup svi koji imaju pristup i sada. Ne bih voleo da ovaj predlog sa upozorenjima za celu Srbiju i kartom bude preveliki zalogaj... neko ce uvek biti online, makar se nadam, pa kad primeti na radaru samo okaci...

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #203 poslato: 16. Februar 2010. u 15:50 »
Pa dobro, OK je da bude slično kao i prošle godine, mada ovoga puta imamo ideju da ta upozorenja ipak budu detaljnija, i da se redovnije ažuriraju, zajedno sa mapom. Možda bismo mogli da isprobamo kao bi funkcionisalo tako, pa ako vidimo da ne ide, ili ako je prevelik zalogaj kako ti kažeš, u tom slučaju se vraćamo na staru varijantu. Mada, ne vidim razlog zašto to ne bi išlo...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže pavlovic

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #204 poslato: 16. Februar 2010. u 16:42 »
Slažem se oko novog koncepta upozorenja i podržavam ga.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #205 poslato: 16. Februar 2010. u 17:02 »
Citat
Možda bismo mogli da isprobamo kao bi funkcionisalo tako, pa ako vidimo da ne ide, ili ako je prevelik zalogaj kako ti kažeš, u tom slučaju se vraćamo na staru varijantu.
Sto se mene tice moze da isprobamo

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #206 poslato: 16. Februar 2010. u 17:05 »
Naravno da bi trebalo da se isproba,pa ako uvidimo da ne ide,ne funkiconise onda...nema vise a cemu da pricamo!Mada trebalo bi to da ide!Samo eto treba nesto konkretizirati kako da izgleda sve to i tako dalje!

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #207 poslato: 16. Februar 2010. u 19:46 »
Šta mislite o ovakvoj karti, samo većih dimenzija

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #208 poslato: 16. Februar 2010. u 20:13 »
Meni ta karta deluje suvise ukrupnjeno,malo je celu Srbiju podeliti na samo tri centra za upozorenja i najave.
Ako bas hocete da ne bude previse podela,onda bi eventualno mogli da se spoje Vojvodine i grad Beograd sa okolinom u jedan centar za obavestavanje,cela zapadna Srbija se moze spojiti
sa centralnim predelima(Sumadijom),Istok(Timocka Krajina)odvojen zbog svoje karakteristicne klime,i dole spojiti jugoistocni region(Nis.Leskovac itd)sa Kosovom.
Tako da bi onda imali 4 centra za upozorenja.
Dakle:
1.Vojvodina i Beograd
2.zapadna Srbija i Sumadija
3.Timocka krajina
4.Jugoistok i Kosovo

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #209 poslato: 16. Februar 2010. u 20:19 »
Na ovoj karti gore nema 3 centra , već 11.Boje predstavljaju stepen upozorenje( ovo je samo primer kako bi mogla da izgleda karta)
Centri: Bačka, Severni Banat, Južni Banat, Beograd ,Srem-Podrinje,Timočka krajina, Zlatibor, Kosovo ,Pomoravlčjei, Jugoistočna Srbija, Šumadija

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #210 poslato: 16. Februar 2010. u 20:24 »

Ok,onda se nismo razumeli.Mislio sam da si bojama obelezio regione.Ja sam evo napravio kartu sa 4 regiona,centra za upozorenja,mislim da nema potrebe praviti cak 11.
Ali ok,od viska glava ne boli ;)

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #211 poslato: 16. Februar 2010. u 20:29 »
Četiri je malo.
Na primer: Podrinje i Pomoravlje ne mogu biti pod jednim upozorenjem, zato što se konvektivna oblačnost  često kreće sa jugozapada tako da i ne stigne do Pomoravlja.

Van mreže beket

• **
« Odgovor #212 poslato: 16. Februar 2010. u 20:43 »
koliko god menjali boje na karti i pomerali granice regiona - to opet previse lici na meteoalarm /onaj evropski, kojem se prikljucio i nas rhmz/ -

ali to na stranu: stvarno treba da odmerite potencijal i uskladite ih sa ovim preambicioznim planovima -
/da vas ne podsecam kako je prosla baza podataka... /

uostalom, i sami znate kako to razlicito funkcionise na vecim forumima drugih zemalja:
dodacu samo opservaciju s poljskog foruma - oni su cak napravili specijalan program
http://lowcyburz.pl/skypredict/warns/issue/view.php
- mapa zemlje je detaljno ispracelisana, svako maltene moze da nadje svoje selo...
i sve je to lepo, ali kontrolu unosa podataka moraju da rade zivi ljudi, pa se i tamo sve posle prvog entuzijazma prilicno izjalovilo, koliko god da imaju na desetine aktivnih i kompetentnih clanova...
/a secam se kako su ih pre samo godinu dana svi mediji citirali, malo preterivali, pa onda prestali - valjda najvise zbog toga sto su svaki dan nesto alarmirali, a nije se ostvarilo/

inace znate i sami koliko su svi forumasi navijacki raspolozeni kad krenu neke akcije, forum se usija i vec po tome se zna da se nesto ocekuje...

elem -
mislim da serbianmeteo moze da ostane skroman, ali korektan - samo nek su one postojece prognoze redovno azurirane, s odmerenim tonom, da ne budu preopsirne, a s minimumom pismenosti ---

a sto se tice upozorenja, bilo bi sasvim dovoljno da ovi sto rade prognoze za portal povremeno izdvoje - kratak, telegrafski tekst upozorenja za konkretnu oblast, ali ne tipa "moguca slaba kisa u naredna dva sata" kao sto radi rhmz, nego stvarno neko nevreme, enormna kolicina padavina, olujni vetar i sl.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #213 poslato: 16. Februar 2010. u 20:43 »
 ^^  ^^ Dikile,i ja mislim da treba podeliti na dosta regiona,a ovi regioni koje si ti nabrojao su ono glavno  :) Bravo majstore :respekt :respekt Iako smo u još u zimskom periodu,nedostaju mi Cb-ovi,shelfovi i slično,svakako će biti interesatno na forumu  :)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže jocozr

« Odgovor #214 poslato: 16. Februar 2010. u 20:48 »
Naravno da ce biti interesantno.
To treba da radi 3-4 ljudi. I mislim da nisu dovoljni samo prognozeri na portalu.
Mislim da ce moja prijava biti ozbiljno razmotrena, dovoljno sam se dokazao.  ::)

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #215 poslato: 16. Februar 2010. u 20:51 »
Druze Beket,nazalost prognoze moraju biti tekstualno preopsirne zbog cinjenice da Vojvodina ima samo jednu ikonicu i objedinjenu prognozu,a odstupanja i razlike u vremenu su velike izmedju severa i juga pokrajine i onda drug Gabesz koji izradjuje prognoze mora tekstualno detaljno da obrazlozi kakvo ce vreme gde da bude.
Kada bi postojale 2 ili 3 ikonice za Vojvodinu,te slike na mapi bi govorile vise od reci i lepo bi se videle i minimalne i max temp.kao i vremenske prilike u pojedinim predelima.
A dok je mapa ovakva kakva je,nazalost mora biti tekstualno opsirna i prognoza dobro obrazlozena. ;)

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #216 poslato: 16. Februar 2010. u 20:53 »
Ja mislim Dikile da je ovo sasmim okej karta,sto se tice regiona slazem se ovako treba podeliti bogame i od ovoga ne bi bolela glava u to sam siguran!Ovo bi funkcionisalo okej!Ja sa za u svakom slucaju,mislim da bi se trebalo isprobati kako bi to funkcionisalo,ako ne ide nee,al ako se ne proba onda necemo znati!!

Van mreže jocozr

« Odgovor #217 poslato: 16. Februar 2010. u 20:57 »
Druze Beket,nazalost prognoze moraju biti tekstualno preopsirne zbog cinjenice da Vojvodina ima samo jednu ikonicu i objedinjenu prognozu,a odstupanja i razlike u vremenu su velike izmedju severa i juga pokrajine i onda drug Gabesz koji izradjuje prognoze mora tekstualno detaljno da obrazlozi kakvo ce vreme gde da bude.
Kada bi postojale 2 ili 3 ikonice za Vojvodinu,te slike na mapi bi govorile vise od reci i lepo bi se videle i minimalne i max temp.kao i vremenske prilike u pojedinim predelima.
A dok je mapa ovakva kakva je,nazalost mora biti tekstualno opsirna i prognoza dobro obrazlozena. ;)

:super:  :super:

Ali ipak ne treba preterivati sa tekstom,dakle neka sredina.

Ja mislim Dikile da je ovo sasmim okej karta,sto se tice regiona slazem se ovako treba podeliti bogame i od ovoga ne bi bolela glava u to sam siguran!Ovo bi funkcionisalo okej!Ja sa za u svakom slucaju,mislim da bi se trebalo isprobati kako bi to funkcionisalo,ako ne ide nee,al ako se ne proba onda necemo znati!!

Naravno  :super:
Vredi pokusati. . .nista se ne gubi time.

Inace,od viska glava ne boli ( ovo se odnosi i na prognoze i upozorenja ).

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #218 poslato: 16. Februar 2010. u 21:11 »
Dikile je lepo podelio regione ali to zahteva i dosta posla. Meni nije problem, reorganizovacu trenutno stanje u napraviti odgovarajucu stranicu kad se definise sta sve treba

Takodje sam i pobornik ove lakse varijante koju spominje beket. Samo uredjivanje onog upozorenja u vrhu stranice (koje sam skoro pojednostavio) i alarmiranje zaista bitnih dogadja.
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #219 poslato: 16. Februar 2010. u 21:54 »
Mozda je ova druga varijanta sa tekstualnim upozorenjem za sada bolja dok se malo ne uhodamo....Mozda da stoji samo karata sa podeljenim regionima da bi se znalo sta je sta, a sa strane da bude samo tekstualno upozorenje.