Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Pohvale, pokude, komentari i predlozi...  (Pročitano 250684 puta)

Van mreže gabesz20

• Počasni član
  • Starost: 39
Odg: Pohvale, pokude, komentari i predlozi...
« Odgovor #160 poslato: 02. Februar 2010. u 13:16 »
Bas gledam...mozemo stavjati upozorenja na veb sajt,al na zalost ga ne stavjamo!Bilo je u ova dva meseca bogame prilike da se stavi napolje na sajt upozorenje!Sta mislite sa pocetkom konvektivnih dana jer bi vredelo stavjati upozorenja na sajt?Mislim da bi na primer trougao koji se koristio sasvim dovoljo za upozorenje,s tim da bi naravno od situacije to upozorenje moglo i brojevima oznaciti na primer od jedan do tri,i naravno kvalitetan text od kojega bih ljudi mogli sa se informisu u kom delu zemlje ima naznake za neke nepogode!

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #161 poslato: 02. Februar 2010. u 13:43 »
 ^^
Ako se ne varam, mislim da sam ranije tako nesto vec video na portalu  ;)
Ukoliko ima potrebe,tu sam da pomognem i da radim taj posao oko upozorenja.

Takodje,koristim priliku da podsetim da je i moja ideja oko modela odavno ugasena. Ali mislim da bi u narednom periodu *ne mora biti skoro. . .) moglo da se poradi i na tome. . .  :super:

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #162 poslato: 02. Februar 2010. u 14:57 »
Citat
Takodje,koristim priliku da podsetim da je i moja ideja oko modela odavno ugasena. Ali mislim da bi u narednom periodu *ne mora biti skoro. . .) moglo da se poradi i na tome
Secam se toga, ali kakve mi veze imamo sa tim? mislim kako mislis mi da poradimo na tome?

Van mreže jocozr

« Odgovor #163 poslato: 02. Februar 2010. u 15:06 »
Pa naravno da imate veze.
Pre svega to mora da radi tim ljudi,bar dvoje + podrska kad zatreba.
A drugi razlog zasto imate veze sa tim je. . .pa karte bi se kacile u okviru sajta,odnosno portala. Mislim da nema potrebe praviti zaseban sajt za to. . .  :)

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #164 poslato: 02. Februar 2010. u 18:15 »
pa dobro, nije nikakav problem da ti taj model koji pravis kacis na forum, otvoris temu i kacis to. To bar nije nikakav problem.

Van mreže jocozr

« Odgovor #165 poslato: 02. Februar 2010. u 19:07 »
Hmmm  :-\
Pa zar nije bolje na portal?
Mislim da modeli zasluzuju ipak bolje mesto od foruma  :neznam:

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #166 poslato: 02. Februar 2010. u 19:09 »
Ali joco, to se ne moze nazvati modelom. To sto ti nacrtas na mapi nije model. Eno raspitaj se kod Ivana (meteoadriatic.net) kako je napravio svoj. Nikad se time nisam bavio, niti mislio u tom pravcu ali garantujem ti da je mnogo slozenije nego sto mislis.
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže jocozr

« Odgovor #167 poslato: 02. Februar 2010. u 19:56 »
Znam.
Ali to nisam ja crtao,vec je programski radjeno. Samo nije bilo sve dobro podeseno,jer tu treba neko isnusniji. . .
Nema veze,videcemo. . .ima vremena. . .  ;) Znam da je to vrlo slozena stvar i da se ne moze pokrenuti odjednom.
Inace,da ponovim,ukoliko treba neko za upozorenja i najave  :-: tu sam.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #168 poslato: 03. Februar 2010. u 09:48 »
Model nije sličica, već numerički izlaz koji je predstavljen odgovarajućim graficima, kako bi korisniku bilo jasno o čemu se radi. Za model su potrebni ulazni podaci, što znaš i sam. Bilo kakva proizvoljna ocena pod firmom 'model' ne dolazi u obzir. Neka zato sve to za sada ide na forum, jer prvo treba nas da uveriš kako sve to lepo radi.
Naravno, niko tebe ne koči da napraviš svoje web mesto (blog, recimo), pa da kačiš svoj izlaz iz modela koliko te je volja, ako ovim predlogom nisi zadovoljan. Ne brini se, forumu ništa nije bilo loše i bez toga, a da može da mu bude bolje, biće samo ako se sadržaj popravi u kvalitetu. Hvala ti što misliš na to. Vredno radi, kači rezultate da vidimo, pa ćemo oceniti o čemu se radi, koliko to 'pije vodu'.

Insistiranje na ovakvim detaljima nije neki napredak u smislu ove teme. Prognoze postoje i takve su kakve su. Za sada je to korektno, nije potrebno ništa više. Gde su predlozi za promenom sadržaja, njegovim obogaćivanjem?

Istina, ja sam debelo zapostavio svoje tekstove, a ne znam kada ću ih raditi. Imam neke draftove kod sebe, ali nisam zadovoljan time, pa zato i ne kačim išta novo.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže beket

• **
« Odgovor #169 poslato: 04. Februar 2010. u 23:13 »
na portalu se - od onog oblacica - gubi tekst bele boje...
/ili je to tako samo na mom ekranu?/

a taj link do foruma - moze da bude i manje skroman?
/tj. bolje vidljiv/

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #170 poslato: 05. Februar 2010. u 11:46 »
Da, link je prilicno skroman. Sad sam ga dodao i u levi meni.
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #171 poslato: 13. Februar 2010. u 14:38 »
Imam jedan predlog i mislim da bi lepo izgledalo da na početnoj strani foruma i portala imamo nesto nalik ovome:

Temperature u 7h: Beograd 0C, Novi Sad -1C,  Visina snega u 7h: Beograd 20cm.......
Da idu na primer temperature u 7h, 13h, 19h, visine snega u 7h,19h i eventualno neki tekst upozorenja na vremenske prilike

Mislim da bi bilo vrlo korisno..

Van mreže beket

• **
« Odgovor #172 poslato: 13. Februar 2010. u 15:13 »
jeste, samo sto bi to bili preuzeti podaci...
/mislim da nemate prava na to/

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #173 poslato: 14. Februar 2010. u 23:58 »
Odgovor Gagiju

Znaci ikone su rasporedene tako na gradove,koji mogu da predstavljalju taj deo zemlje!Imamo ikonu jednu za Vojvodinu,imamo ikonu oko Loznice ona je za zapad Srbije,ikona na jugoistoku za Zlatibor ona je je Zapad Srbije,imamo Beograd,sredisnja Srbiju predstavlja Kraljevo,imamo ikonu za istok zemlje koja je najvise za Timocku Krajinu,pa imamo ikonu za jugoistok ta je stavljena kod Nisa!Kopaonik je posebno predstavljen na vrhu karte!E sad da li bi trebalo ikonu jos staviti na sam sever zemlje,ja sam za,videcemo odgovor drugih!Ima puno situacija kada ima dosta razlike na jugu i severu Vojvodine,evo videli smo na primer zadnji mediciklon!Ali kako sam i rekao tu su ostali i oni ce odgovoriti na tvoje misljenenje!I jos nesto ikona na krajnjem jugu zemlje nije za Kopaonik,Kopaonik je posebno stavljen na vrhu karte!

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #174 poslato: 15. Februar 2010. u 00:01 »
Dikile meni se svida tvoj predlog!Sto se tice upozorenja,dolazi polako konvektivna sezona veoma bi korisno bilo kada bi imali upozorenje na sajtu,jer bogame druzicemo se i ove sezone sa super celijama:):)

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #175 poslato: 15. Februar 2010. u 19:20 »
Pa Gabesz i ja se nadam da ce predlog biti stavljen na razmatranje jer Vojvodina i nije bas toliko mala teritorija i ima dosta odstupanja u vremenskoj prognozi od grada do grada,a sto si i sam rekao svedoci smo i kolike razlike u temperaturama i prognozi postoje izmedju severa i juga Vojvodine,tako da bi za pocetak trebalo razdvojiti makar Novi Sad i Suboticu,a stao bi i Zrenjanin ako bi se Kopaonik stavio gde mu je mesto.Onda bi lepo Novi Sad karakterisao zapad i jug Vojvodine,SU sever a Zrenjanin istok i Banat ;)
Jer zamislite kada bi i za centralnu Srbiju imali samo jednu ikonicu na primer iznad Kragujevca i da on karakterise prognozu za celu centralnu,istocnu i juznu Srbiju,to bi bilo besmisleno jer su odstupanja velika od regije do regije.
Naravno podrzavam i predlog koji je izneo Dikile :)
Nema veze sto bi to bile preuzete prognoze.Onda bar nebih morao cesto da idem na sajt RHMZ da bi proveravao neke podatke za temperaturu i sneg.
Ili npr da za visine sneznog pokrivaca mi sami samostalno vrsimo merenje bez obzira na sluzbene podatke koje saopstava RHMZ.
Npr da Joe vrsi merenja visine snega za Novi Sad i svako u svom gradu na nekom reprezentativnom mestu koje sami odredite.
« Poslednja izmena: 15. Februar 2010. u 20:02 GagiNS »

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #176 poslato: 15. Februar 2010. u 19:34 »
Imam jedan predlog i mislim da bi lepo izgledalo da na početnoj strani foruma i portala imamo nesto nalik ovome:

Temperature u 7h: Beograd 0C, Novi Sad -1C,  Visina snega u 7h: Beograd 20cm.......
Da idu na primer temperature u 7h, 13h, 19h, visine snega u 7h,19h i eventualno neki tekst upozorenja na vremenske prilike

Mislim da bi bilo vrlo korisno..
Slažem se u potpunosti ,ovo treba uvesti :) :D
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #177 poslato: 15. Februar 2010. u 20:41 »
Pa Gabesz i ja se nadam da ce predlog biti stavljen na razmatranje
Nece biti stavljen na razmatranje!

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #178 poslato: 15. Februar 2010. u 20:46 »
Ok druze Stefano,ne mora.Sujeta je prgava rabota ;)
Pretpostavljam da je jedini problem sto sam taj predlog pokrenuo ja,
a ne zato sto taj predlog ne bi bio koristan za poboljsanje vremenske prognoze.
Uostalom pitaj ostale Vojvodjane sa portala da li su protiv takvog predloga a siguran sam da nisu.
Ali ok,nije ni vazno,hvala ti na brzom i adekvatnom odgovoru.

Van mreže GagiNS

• *
« Odgovor #179 poslato: 15. Februar 2010. u 20:57 »
Pa lepo i jednostavno.Izmedju Novog Sada i Subotice postoji dovoljno veliki razmak na mapi da stanu dve ikonice bez problema,
a Zrenjanin se ne mora stavljati direktno u mapu ako ne bi bilo mesta ali bi mogao da se stavi pored mape istocno tamo gde sada stoji prognoza za
Kopaonik.Posto je Kopaonik i onako planina a ne grad,podatke za Kop. mozete staviti bilo gde van mape.
Mislim da NS,SU I Zrenjanin kao 3 najveca grada u Vojvodini zasluzuju da imaju svoju prognozu i razdvojene ikonice bi sigurno doprinele
preciznijem unapredjenju meteoroloskih prognoza na samom portalu nego ovako sa jednom ikonicom koja prikazuje povrsnu prognozu
za jednu Pokrajinu koja ima sirinu i visinu od preko 250 km.A svi znaju kolika su odstupanja u temperaturama recimo na krajnjem severu Vojvodine
i krajnjem jugu pokrajine.O razlici o kolicini padavina izmedju Novog Sada i recimo Subotice i da ne pricamo,kao nebo i zemlja.
Sta god ti mislio moj predlog je bio krajnje dobronameran,ali vasa je stvar da li ce te ga razmotriti ili ne,ja na tu temu necu vise nista komentarisati.
A cak mislim i da bi i Gabeszu olaksalo posao jer onda ne bi morao toliko tekstualno opsirno da obrazlaze prognoze za sve predele Vojvodine pojedinacno vec
bi ikonice same po sebi vec dovoljno pokazivale u kom regionu ce biti kakvo vreme ;)