Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Maj 2009 - III dekada  (Pročitano 128840 puta)

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
Re: Maj 2009 - III dekada
« Odgovor #180 poslato: 23. Maj 2009. u 15:18 »
U Beogradu u 15h = 27 C
Sunčano, uz vrlo malo oblaka...

Noćas sam tumarao po Novom Beogradu i zapazio mnogo slomljenih grana po ulicama.
Ipak mi se čini da se oluje ovakvog intenziteta javljaju svake godine. Po meni, ovo nije bilo nešto naročito vanredno...

Ostaje nam još da vidimo koliko je kiše palo. Ako bude ispod 10mm, stvarno ću im baciti bombu na stanicu. :)

Dobro je, Miloše... ;) :) Ipak nećeš bacati bombe... ;) Ja sam jaaako vezan za tu stanicu. U slučaju da si ti bacio bombu, ja bih izvršio  :bang:...  :-[ :-[

:lmao: :rofl:
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #181 poslato: 23. Maj 2009. u 16:57 »
I u Novom Sadu suncano, sa vrlo malo oblaka,temp=27C.
I mene cudi ta brojka od 2mm, jer mislim da je u samom gradu palo malo vise, ali ne treba da me cudi, jel se ovo desilo bezbroj puta...

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #182 poslato: 23. Maj 2009. u 20:46 »
Trenutno T=24 C

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #183 poslato: 23. Maj 2009. u 22:10 »
U Beogradu tokom cijelog dana sunčano, znatno prijatnije nego juče. Takt 22C, Tmax 27.6C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Dalton007

• *
« Odgovor #184 poslato: 23. Maj 2009. u 23:03 »
Od 12 meseci u godini, u Srbiji bude mesec dana malo preko 25 stepeni i svi odmah kukate.Nije mi jasno?!Pokusavam da shvatim sve vas, izuzev neke za koje znam da vole toplo vreme.
Kako niko ne shvata da Srbija jednostavno nije spremna za ektremne vremenske uslove kao one sinoc, a to se najbolje video sto je poginuo onaj jadan covek? Zar je takva smrt car i uzivanje oluja? Koliko sam primetio svi imate klime u stanovima ili kolima i opet mnogi, ne svi, kukaju sto je malo toplije. A i to ce koliko vidim ce kratko trajati. Ja nemam klimu nigde za razliku od vas.Sta je tu strasno? Zar ne znate da je Sunce izvor zivota? Zahvaljujuci coveku Suunce nije ono sto je bilo pre 50 godina!!!

p.s Zar je moguce da ama bas niko ne shvata da Srbija jednostavno nije zemlja koja je spremna za ekstremne vremenske uslove bilo zimske ili letnje!Pitam se jos jednom. Pozdrav i ne plasite se Sunca samo se pridrazvajte nekih skromnih pravila!!! :)

Van mreže Darko_9

« Odgovor #185 poslato: 23. Maj 2009. u 23:23 »
Od 12 meseci u godini, u Srbiji bude mesec dana malo preko 25 stepeni i svi odmah kukate.Nije mi jasno?!Pokusavam da shvatim sve vas, izuzev neke za koje znam da vole toplo vreme.
Kako niko ne shvata da Srbija jednostavno nije spremna za ektremne vremenske uslove kao one sinoc, a to se najbolje video sto je poginuo onaj jadan covek? Zar je takva smrt car i uzivanje oluja? Koliko sam primetio svi imate klime u stanovima ili kolima i opet mnogi, ne svi, kukaju sto je malo toplije. A i to ce koliko vidim ce kratko trajati. Ja nemam klimu nigde za razliku od vas.Sta je tu strasno? Zar ne znate da je Sunce izvor zivota? Zahvaljujuci coveku Suunce nije ono sto je bilo pre 50 godina!!!

p.s Zar je moguce da ama bas niko ne shvata da Srbija jednostavno nije zemlja koja je spremna za ekstremne vremenske uslove bilo zimske ili letnje!Pitam se jos jednom. Pozdrav i ne plasite se Sunca samo se pridrazvajte nekih skromnih pravila!!! :)

Nije tačno da u Srbiji ima mesec dana sa temperaturom iznad 25 stepeni! recimo prošle godine je u avgustu skoro svaki dan temperatura prelazila 30 stepeni! imamo sve češće tople talase leti! ja ne uživam u olujama! volim nevremena ali ne jaka kao ovo u vršcu...

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #186 poslato: 23. Maj 2009. u 23:26 »
U Vrnjačkoj Banji vedra noć,napolju je fino i sveže,Temperatura u 23 h iznosila 15.0 C,Takt 14.6 C,tiho je bez vetra..........Dalton007 ni ja nemam klimu u kući (doduše u kolima imam) niti mi je potrebna,mogu ja da preživim leto i bez nje  :)  ;)  :D..........,Da i u pravu si kada kažes da mnogo kukamo da da ovo nije ništa u odnosu na ono što nas očekuje u Avgustu i Julu,ali nekako  ovih zadnjih godina čoveku kada je temperatura veća od 25 C već postaje neugodno  :-\  :-\  ::)  ::)  (Doduše kod mene baš i ne toliko,zato što kod mene ima PUNOOOO zelenila  :)  ;)  :D ),a ja sam po sebi ne volim kada su Temperature veće od 25 C,jer sam ja izraziti SNEGOLJUBAC  ;D  ;D   :D ;) :)!!!
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže jocozr

« Odgovor #187 poslato: 24. Maj 2009. u 00:15 »

Ok je to što kažeš,ali svako od nas ima neke svoje uslove koji mu odgovaraju. . .Nemoj da te prisećam kako si ti kukao zimus  ;)  ;D

Nije tačno da u Srbiji ima mesec dana sa temperaturom iznad 25 stepeni! recimo prošle godine je u avgustu skoro svaki dan temperatura prelazila 30 stepeni! imamo sve češće tople talase leti! ja ne uživam u olujama! volim nevremena ali ne jaka kao ovo u vršcu...

E ja se bogami ne slažem da imamo sve češće toplotne talase leti,pogledaj malo godišnjake na sajtu RHMZ-a.Ionako su nam to stavili na tacnu,treba iskoristiti pa nešto novo i naučiti.  :smartass:
Amaterko ima i ona Jakšićeva merenja koja dokazuju da je i u to davno vreme bilo mnoooogo vrelih dana i duuuuugih nizova tropskih dana (Tmax>=30C)
Sa ostatkom tvog teksta se apsolutno slažem.  :super:

U Zrenjaninu je trenutno pretežno oblačno,takt 18.3C
« Poslednja izmena: 24. Maj 2009. u 00:34 jocozr »

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #188 poslato: 24. Maj 2009. u 09:11 »
sunčano jutro
Takt=20.5°C

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #189 poslato: 24. Maj 2009. u 09:39 »
Ukoliko se ne raspadne ovo što dolazi iz Mađarske u Vojvodini bi uskoro moglo biti pljuskova.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #190 poslato: 24. Maj 2009. u 09:46 »
Evo ga već se naoblačilo sa severa.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #191 poslato: 24. Maj 2009. u 10:21 »
Pljuskovi počeli na zapadu Vojvodine.

Van mreže COJA

• **
  • Starost: 36
« Odgovor #192 poslato: 24. Maj 2009. u 10:23 »
E super i ti potvrđuješ sevanje !!!Samo mi deluje nemoguće da može da seva na udeljenosti od skoro 100km (udaljenost ovog oblaka iz Bg-a do Vrnjačke Banje )???

Smješno Kimi, sa udaljenosti od 100 km se bez problema vidi sijevanje, recimo ovdje kod mene se zna vidjeti i više od > 250 km.

Oblačno, sterilna naoblaka,  ne miriše na pljuskove

Van mreže jocozr

« Odgovor #193 poslato: 24. Maj 2009. u 10:25 »
Pljuskovi počeli na zapadu Vojvodine.

Upravo tako.Međutim po ovim oblacima koje vidim u Zrenjaninu,mislim da nema šanse za pojavu grmljavine,za sad samo pljuskovi. . .
Kod mene je pretežno oblačno.
Takt 21.2C
Tmin 14.7C na GMS 14.0C

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #194 poslato: 24. Maj 2009. u 10:52 »
Prvo se iznenadih kad sam vidio da je oblačno jutros, a sada vidim da nam se nešto primiče sa zapada... Moglo bi biti kratkotrajne kiše, već u narednih sat vremena. :) Takt 23C, Tmin 17.3C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #195 poslato: 24. Maj 2009. u 10:59 »
U Novom Sadu pocela slaba kisa,krupne kapi... jako je mracno napolju!

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #196 poslato: 24. Maj 2009. u 11:01 »
Potvrđujem retke krupne kapi. Nema grmljavine.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #197 poslato: 24. Maj 2009. u 11:04 »
Evo grmi! Kiša pojačava.

EDIT: Sada pljušti poprilično.

Van mreže Nele

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #198 poslato: 24. Maj 2009. u 11:08 »
Već nekoliko sati se na radio prijemnicima čuju lepo pražnjenja... signali veselo poskakuju. Još uvek nema kiše kod mene na ovom delu Fruške Gore...

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #199 poslato: 24. Maj 2009. u 11:09 »
Smješno Kimi, sa udaljenosti od 100 km se bez problema vidi sijevanje, recimo ovdje kod mene se zna vidjeti i više od > 250 km.

Coja,Nisam znao da se se kod tebe može videti sevanje na tako velikoj razdaljini  :o  :o  :-[  :-[ !!!!!!Znam ja da ti živiš u ravnici,ali mi i za ravničarsko područje izlgeda inpozantno  :o  :-[  ;D  :).........Mene je zapanilo da kod mene seva na udaljenosti od 100 km,jer kod mene su planine,a ipak se videlo  ::)  :o  :o  :-[  :-[....Bio je to vrlo jak oblak nad Beogradom te noći  :D  ;)  ;D
Pretežno vedro,a Goču krenula kumulusijada,a ka Severu se pojavljuje visoka tanka oblačnost....Takt 24.5 C,tiho je bez vetra
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*