Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2009.  (Pročitano 48974 puta)

Van mreže jocozr

• Starost: 30
Re: Jun 2009.
« Odgovor #40 poslato: 02. Jun 2009. u 14:03 »

WOW  :)  ;)  :D  :P!!!!!Kakav ESTOFEX  :o :o :o  :-[ :-[!!!!!Ali ipak mi izgleda da je ESTOFEX malo nerealan  :neznam: :neznam:  ::) ::),................jedino ako se razvedri sredinom dana,e onda bi bilo vrlo zanimljivo  :)  ;)  :D  ;D !!!!
Tačno tako. . .kod tebe Kimi ESTOFEX crta 1,što ja sasvim solidno,ali ne i tako strašno  ;)  :)
GFS za celu Vojvodinu smanjio padavine,a za dobar deo i ukinuo,a WRF mu je sličan ::)  :doh:
Ipak rekao sam već,uopšte se ne osvrćem na modele,i ovako gledajući trenutno stanje mislim da će pasti između 5 i 10mm kod mene danas,što je znatno manje nego što sam očekivao juče(15-20mm)

Van mreže Dalton007

• *
« Odgovor #41 poslato: 02. Jun 2009. u 21:36 »
Postovanje,
Da li bi mi neko mogao reci da li i kada se moze ocekivati stabilizacija vremena, ili ce biti kao sto sam rekao:od 12meseci, samo ce mesec dana biti sa teperaturama oko 30 stepeni. Hvala unapred!

Van mreže jocozr

« Odgovor #42 poslato: 02. Jun 2009. u 21:41 »
 ^^
Ma biće kako ti kažeš bre  ;)  :lmao:
Pa evo,biće stabilizacije za vikend. . .mada još je daleko da bi sad rekli nešto konkretnije.Iskreno da kažem za sada nema šansi za dužu stabilizaciju,ali biće toplije. . .
Sutra ima sasvim solidnih uslova za pljuskove sa grmljavinom u većem delu zemlje,ali to neće biti nekih većih razmera,bar ja mislim.
Temperature uglavnom oko ili iznad 20C.U Vojvodini između 22 i 24 stepena,a u Beogradu oko 23C.
Južno od Dunava temperature u intervalu od 18 do 22 stepena,možda negde dogura do 23C.
U svakom slučaju biće lepog vremena tokom leta i temperatura blizu 40C ako ne i preko,uveren sam u to.Samo za tebe i amaterka :)
« Poslednja izmena: 02. Jun 2009. u 21:56 jocozr »

Van mreže Dalton007

• *
« Odgovor #43 poslato: 02. Jun 2009. u 21:46 »
Hvala Joco! ;)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #44 poslato: 02. Jun 2009. u 21:56 »
Slažem se, naredna tri dana i dalje nestabilno i prohladno za ovo doba godine... Za vikend bi vrlo lako mogao da počne nastavak ljeta...
Neka bude vrijeme kakvo i treba da bude u ovo doba godine, važno je da je konačno pala kiša... :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #45 poslato: 02. Jun 2009. u 21:59 »
Apsolutno se slažem sa Milošem,sada bi trebali da smo svi srećni i zadovoljni,neko manje neko više. . .  ;)
Biće letnjih temperatura uskoro,samo polako. . .ima naznaka za to.Biće toplije od sutra sigurno,u četvrtak je moguć opet manji pad temperature,a od petka bi trebalo da se vrati pravo leto u naše krajeve,sa temperaturama oko 30C.Poneki kraći pljusak sa grmljavinom nam neće smetati,a toga će biti povremeno. . . :P  :)

Van mreže Zeli

• **
  • Starost: 62
« Odgovor #46 poslato: 03. Jun 2009. u 00:25 »
Koliko sam mogao videti iz dostupnih mi materijala, za vikend će temp. ići do 30, barem tako pokazuje za moje područje, ali mislim da će potpuno isto biti i u Srbiji. Pozdrav svim članovima foruma!

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #47 poslato: 03. Jun 2009. u 08:21 »
Evo  ESTOFEX-a  za danas :) ;) :D ........Najviše šansi za pljuskove sa grmljavinom imaju Vojvodina,delom i Šumadija i Zapadna Srbija,kao i krajnji Jugo-Istok Srbije  8) ::) ::) ::).......Ja se ne slažem sa tim,ja predviđam da su popodnevni pljuskovi sa grmljavinom mogući u celoj zemlji  :smartass: :smartass: :smartass:  ;D!!!
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže jocozr

« Odgovor #48 poslato: 03. Jun 2009. u 11:58 »
 ^^
 ;D :lmao:
Kimi,ja još nisam video da neki mode ili slično svaki dan pogodi prognozu. . .hoču da ti kažem da kad gledaš modele i sl. nikad ne trebaš da im veruješ u kilometar ono što crtaju. . .  ;)  ::)
Još nešto,ovo što crta ESTOFEX i nisu neki uslovi za neko nevreme ili slično,tek lokalno može biti pljuska,možda sa grmljavinom. . .
Koliko sam mogao videti iz dostupnih mi materijala, za vikend će temp. ići do 30, barem tako pokazuje za moje područje, ali mislim da će potpuno isto biti i u Srbiji. Pozdrav svim članovima foruma!
Pozdrav  :-*
Mislim da nema šta da se mudruje,ja sam to već napisao. . .  ???  ;D i idalje mislim to isto,dakle za vikend oko,i iznad 30C,ali u okolini Srbije će biti dosta nestabilnosti.Za sada se to kod nas ne crta,ali ko zna. . . ::) .Sutra ću reći zvanično. . .
« Poslednja izmena: 03. Jun 2009. u 12:10 jocozr »

Van mreže jocozr

« Odgovor #49 poslato: 04. Jun 2009. u 00:00 »
I sutra po podne,kao i u petak nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.Kako stoje stvari veće šanse za to u Vojvodini i Beogradu su u petak. . .ali će i sutra biti padavina,po podne i predveče.
Sutra temperature uglavnom nešto niže nego danas. . .od petka ponovo toplije!

Van mreže jocozr

« Odgovor #50 poslato: 04. Jun 2009. u 09:49 »
Apsolutno se slažem sa Milošem,sada bi trebali da smo svi srećni i zadovoljni,neko manje neko više. . .  ;)
Biće letnjih temperatura uskoro,samo polako. . .ima naznaka za to.Biće toplije od sutra sigurno,u četvrtak je moguć opet manji pad temperature,a od petka bi trebalo da se vrati pravo leto u naše krajeve,sa temperaturama oko 30C.Poneki kraći pljusak sa grmljavinom nam neće smetati,a toga će biti povremeno. . . :P  :)
I idalje mislim to isto,dakle za vikend oko,i iznad 30C,ali u okolini Srbije će biti dosta nestabilnosti.Za sada se to kod nas ne crta,ali ko zna. . . ::) .Sutra ću reći zvanično. . .
Kao da sam nanjušio  :lmao:  :o ne znam ni sam kako sam znao da ovo pretpostavim pre svih modela.

Polako se menja priča. . .nestabilnost se crta i za vikend.Dakle slično kao juče kraći pljusak sa grmljavinom.
A za nedelju se crta i nešto više,uz neverovatno dobru šansu za razvoj supercell i olujnih nevremena (za sad samo u Vojvodini). :o
Ipak neću tako lako da nasednem na to  ??? ,ali eto čisto da vas obavestim o nekoj promeni. . .

Kao što znate i danas i sutra će biti padavina,naročito u Vojvodini u posle podnevnim časovima.
« Poslednja izmena: 04. Jun 2009. u 10:57 jocozr »

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #51 poslato: 04. Jun 2009. u 12:52 »
Evo moje male prognoze za Vojvodinu!Sto se tice danasnjeg dana uglavnom tmurno..sa slabom kisom u celoj Vojvodini pogotovo u poslepodnevnim casovima!EE sad sto se tice sutrasnjeg dana..prvi dan koji moze bit zanimljiv u Vojvodini!!
Sjajan Cape pogotovo na zapadau..ali moram reci da i mene uvek dovede u ekstazu kada vidim ovakav veliki Cape...i nikad ne mislim da kolko jos parametara treba biti dobrih da bi bilo dobre grmljavine...puno puta se desi da od 400-500J/kg bude sjajne grmljavine!!Znaci Cape za sutra

Thomson

Konvergencia

Bice vlaznosti dosta..

Eto to su neki naj osnovniji parametri..ima ih dosta..
Sto se tice subote..sad tako izgleda po pitanju grmljavnina da nece biti nista..barem u Vojvodini!Nedelja izgleda opet zanimljivije..videcemo u to jos nebi da ulazim!Znaci sutra Vojvodina..zapadna Srbija moze ocekivati grmljavine!Danas nista od grmljavina! :pop: :pop: :pop:

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #52 poslato: 04. Jun 2009. u 13:20 »
Da, da... Na osnovu trenutnih izlaza modela i ja sam zaključio da bi sutra moglo biti lokalno i jačeg nevremena u zapadnoj i sjevernoj Srbiji. Naravno, kažem samo lokalno, jer ne vjerujem da nevrijeme može zahvatiti veću površinu.
U subotu opet stabilnije, mada nije isključen po neki pljusak u večernjim satima (ja bih sve dao da zaobiđe Beograd u periodu poslije 20.30h :) ).
Za nedjelju se crtaju još jače nestabilnosti, nego za sutra. Ukoliko se ostvari to što vide modeli, moglo bi biti jedno od jačih nevremena ove godine. Pratićemo razvoj situacije.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #53 poslato: 04. Jun 2009. u 14:03 »
Slažem se za sutra,mada meni je nedelja daleko zanimljivija,to sam već pomenuo  :o
(ja bih sve dao da zaobiđe Beograd u periodu poslije 20.30h :) ).
A štoooo,ako nije tajna :?:  ???  ;D

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #54 poslato: 04. Jun 2009. u 14:17 »
Ja jos o nedelji ne smem da razmisljam..bice dosta menjanja za taj dan jos!

Van mreže jocozr

« Odgovor #55 poslato: 04. Jun 2009. u 14:23 »
Da to si već rekao.Nisam ja ni rekao da neće biti menjanja.
Mislio sam kako za sad stoje stvari. . .  :histerija:

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #56 poslato: 04. Jun 2009. u 15:01 »
I ja bih voleo u subotu uveče da me zaobiđe kiša jer hoću u nekoj baštici da gledam tekmu Srbija - Austria, a posle koncert.  Ako bude padala mnogo ću biti ljut.  >:(

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #57 poslato: 04. Jun 2009. u 15:10 »
I ja bih voleo u subotu uveče da me zaobiđe kiša jer hoću u nekoj baštici da gledam tekmu Srbija - Austria, a posle koncert.  Ako bude padala mnogo ću biti ljut.  >:(

Pa i ja iz istog razloga navijam da ne bude kiše u subotu, s tim što ja idem na Marakanu. Btw, ide li ko sa foruma na utakmicu slučajno ?

(offtopic)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #58 poslato: 04. Jun 2009. u 15:28 »
Pa i ja iz istog razloga navijam da ne bude kiše u subotu, s tim što ja idem na Marakanu. Btw, ide li ko sa foruma na utakmicu slučajno ?

(offtopic)

Ja idem na Francusku 100% ako dođem do karata.
Izvinjavam se i ja za offtopic.

Van mreže jocozr

« Odgovor #59 poslato: 04. Jun 2009. u 15:29 »

(offtopic)
Baš zato am te i pitao. . .  :)  ;)
S'ozbirom da ove nedelje neću dobiti kablovsku,definitivno ću morati da od nekog nabavim karte za marakanu,ili kao Joe da odem do neke letnje bašte. . . ::)
Ja idem na Francusku 100% ako dođem do karata.
Izvinjavam se i ja za offtopic.
Vrlo moguće da ću ići na tu utakmicu.
« Poslednja izmena: 04. Jun 2009. u 16:03 jocozr »