Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2009.  (Pročitano 48952 puta)

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
Re: Jun 2009.
« Odgovor #80 poslato: 06. Jun 2009. u 10:26 »
Današnji ESTOFEX je strašan za zapadni deo Balkana i sever Italije :-[ I sever Vojvodine je jako blizu. Mada ja bi više voleo kišu od neke oluje, a to očekujem u nedelju popodne  :P

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #81 poslato: 06. Jun 2009. u 11:13 »
Moram i ja sebe da vadim.... Sto se mene tice ja sam bio ubedjen da nema sanse za neke jace oluje obzirom da je to smicanje vetra bilo slabo, a tako su govorili i estofex-ovci.... jbg, covek se uci dok je ziv... :)

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #82 poslato: 06. Jun 2009. u 11:13 »
Ne bih rekao da ce tu na severu kod nas danas biti nesto..ovaj vetar je grozan!Ili ti bice nesto..mosta i ozbiljnih stvari de bude konvergencije!

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #83 poslato: 06. Jun 2009. u 11:19 »
Današnji ESTOFEX je strašan za zapadni deo Balkana i sever Italije :-[ I sever Vojvodine je jako blizu. Mada ja bi više voleo kišu od neke oluje, a to očekujem u nedelju popodne  :P

Vrlo je moguće da će ESTOFEX sve ovo sutra pomjeriti prema nama... :)
Po trenutnim izlazima modela, sutra postoje šanse za reprizu jučerašnjeg nevremena u našim krajevima (lokalno naravno)...
Naučio sam da u ovakvim situacijama ne treba gledati količinu padavina koju modeli prognoziraju (npr. GFS je za juče u Beogradu davao 0mm, a WRF 1mm) :)

Još da kažem da mislim da i danas može biti pljuskova, uglavnom u Vojvodini, na krajnjem sjeveru ili u istočnom Banatu možda bude i nešto ozbiljnije oluje lokalno, no nikad se ne zna...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #84 poslato: 06. Jun 2009. u 12:44 »
 ^^
Uglavnom se slažem sa Milošem i za danas i za sutra  :)  ;)
Ja mislim Joco da su ovde mnogo češće i jače oluje nego na moru. Što bi bilo i logično jer se leti kod nas tlo mnogo više usija i mnogo je toplije nego na moru.
Kod njih je retka kiša leti, a zimi su mnogo češće oluje

Tačno,i ja sam to promenio u citatu još sinoć. . .  ;)

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #85 poslato: 06. Jun 2009. u 12:53 »
Ja mislim Joco da su ovde mnogo češće i jače oluje nego na moru. Što bi bilo i logično jer se leti kod nas tlo mnogo više usija i mnogo je toplije nego na moru.
Kod njih je retka kiša leti, a zimi su mnogo češće oluje.

Znaš i sam da ne dijelimo mišljenje po tom pitanju. :) No, ne bih da dalje zalazimo u offtopic. Možemo eventualno otvoriti novu temu u kojoj bismo raspravljali o tome gdje su oluje jače, da iznosimo svoje argumente, mišljenja, iskustva, i tako to... :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #86 poslato: 06. Jun 2009. u 14:42 »
Eto kako i karta pokazuje...severo istok Madarske moze dobro proci!!

Van mreže COJA

• **
  • Starost: 36
« Odgovor #87 poslato: 06. Jun 2009. u 20:52 »
Sutra do +31 C u Slavoniji, osobito istočnoj, poslijepodne lokalno moguče izraženije nevrijeme...

Za Srbiju največa mogučnost za nevrijeme je sjeverna Vojvodina

baš me zanima sto ce estofex staviti za sutra ( miriše na 2 )

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #88 poslato: 06. Jun 2009. u 22:48 »
Tako je Coja...lepo si izmirisao sutrasnji dan..evo vec punim baterije za aparat...sutra stvarno lepe stvari se mogu desiti na severu Vojvodine!

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #89 poslato: 06. Jun 2009. u 22:57 »
Vremenska prognoza sa sutra (Nedelja) RHMZ
Временска прогноза 7. јун

Претежно сунчано и веома топло.

После подне на југозападу, а увече и у току ноћи и у осталим пределима, наоблачење местимично са кишом и локалним пљусковима и грмљавином. Јутарња температура од 12 до 20, највиша дневна од 29 до 34 степена.
U potpunosti se slažem sa njihovom prognozom,ali  da istaknem da najveće šanse za pljuskove sa grmljavinom, a takođe i za neko nevreme ima Vojvodina,dok najmanje šansi ima JUG i JUGO-ISTOK Srbije ,gde bi ostalo sunčano i suvo  tokom celog dana  8)  ::) ::) ::)  8).....Videćemo šta kaže ESTOFEX,slažem se sa Cojom,i ja milsim da će za Vojvodinu staviti 2 stepen upozorenja  8)  ::) ::) ::)  8)....Videćemo  :)  ;)  :D  ;D...
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #90 poslato: 06. Jun 2009. u 23:11 »
Pa i danas je malo preterao Estofex mora se reci..stavio je 2 na zapad Madarske..i nista nije bilo!

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #91 poslato: 06. Jun 2009. u 23:56 »

...sutra stvarno lepe stvari se mogu desiti na severu Vojvodine!

Kako za koga-dok nekom ne smrkne, drugom ne svane... Ne znam šta je tu lepo ako nevreme totalno uništi useve i upropasti toliki trud ljudi u baštama, vrtovima, na njivama... ::)
Ali s obzirom na to da će sutra dooobro da upekne (to se vidi već večeras, s obzirom na vrlo toplo veče), nažalost velika je mogućnost za jake vremenske nepogode... Daj Bože da se to izbegne sutra... ::)
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #92 poslato: 09. Jun 2009. u 19:03 »
Sutra u večernjim satima u sjevernoj i zapadnoj Srbiji postoje velike šanse za lokalno jače nevrijeme. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #93 poslato: 09. Jun 2009. u 19:26 »
U pravu si Amaterko...i eto i dogodilo se to jace nevreme..na zalost i smrtnog slucaja je bilo..no ne bukvalno od nevremena..jedan decko se toliko uplasio od naleta vetra da mu je stalo srce..bio je srcani bolesnik...bice reportaze danas od mene!

Van mreže jocozr

« Odgovor #94 poslato: 09. Jun 2009. u 19:28 »
 ^^
Da,a u Mađarskoj je bilo 5x gore. . .imam neke radarske slike,pa ću okačiti u temu kad otvoriš.
Sutra u večernjim satima u sjevernoj i zapadnoj Srbiji postoje velike šanse za lokalno jače nevrijeme. :)
Hmmm,moguće je,ali po meni nisu tako velike šanse  :-\  :neznam:

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #95 poslato: 09. Jun 2009. u 21:31 »
U pravu si Miloshe,ali to  na Severu i Zapadu se očekuje  kasno posle podne i uveče  ::)  ::)  8) 8)  :D ,.................A pre toga,već sredinom dana,biće vrlo lepih šansi da kod mene i na SW Srbije bude ,uz jači razvoj oblaka,takođe neka Oluja  :)  ;)  :D.......Videćemo šta kaže  čika ESTOFEX za sutra  ::)  8)  ;D  ;D ............
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #96 poslato: 09. Jun 2009. u 22:10 »
Evo sutra do 7 uvece tesko da ce biti nesto u Vojvodini..ali sutra ujutro moce se ozbiljnije nesto izjaviti a i MM5 ce vec biti za sutrasnje kasno vece i noc,za svaki slucaj ima sansi sutra za grmljavine tokom kasne veceri!Znaci neka ozbiljnija izjava sutra ujutru...za cetvrtak isto ima sansi za pljuskove,dolazi nam hladan front, ali i o tome konkretnija prognoza sutra

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #97 poslato: 09. Jun 2009. u 22:27 »
Dolaze nam dva hladna fronta, jedan za drugim... Prvi prolazi sutra uveče, a drugi jači u četvrtak uveče. Po svemu sudeći, vrlo lako bi mogao da se ponovi 22. maj. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #98 poslato: 09. Jun 2009. u 23:16 »
 ^^
Vrlo moguće  :o  ;)

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #99 poslato: 10. Jun 2009. u 10:24 »
Evo kako sam obeco..danas nesto konkretno vec..u vecernjim satima posle 7 sati bice pljuskova sa grmljavinom u Vojvodini...vise ne treba nista ni reci..

Evo i dece biti konvergencije