Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2009.  (Pročitano 48994 puta)

Van mreže Darko_9

Re: Jun 2009.
« Odgovor #60 poslato: 05. Jun 2009. u 03:43 »
Od sutra bi izgleda temperature trebale da budu u porastu! od počеtka juna temperature u Beogradu su se vrtele uglavnom oko 20 stepeni! krajnje je vreme da otopli!

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #61 poslato: 05. Jun 2009. u 09:41 »
Za danasnje vece neka se spreme na zapadu Vojvodine..izgleda da ce od mene Juznije biti nesto konkretno..al dobro videcemo mi to jos

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #62 poslato: 05. Jun 2009. u 09:52 »
ESTOFEX za danas daje sličnu prognozu kao i za juče,dakle u većem delu zemlje mogući popodnevni pljuskovi,ponegde sa grmljavinom  :)  ;)  ::)  8).........Najveća šansa za nevreme danas po meni je na Zapadu Vojvodine,Podrinju i Mačvi  ::) ::) ::).........Videćemo kakav sam prognozer  :)  ;)  :D
ESTOFEX

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #63 poslato: 05. Jun 2009. u 10:11 »
I jos nesto sto se tice za danasnji dan..i na sta treba staviti vecu paznju da danas mogu biti i supercelije..zasto to kazem??Pa koje celije prezive ovakam vetar...treba jako razmislisti da li se radi o superceliji,i naravno gledati oblik oblacnosti...evo da vidimo to

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #64 poslato: 05. Jun 2009. u 11:24 »
I jos nesto sto se tice za danasnji dan..i na sta treba staviti vecu paznju da danas mogu biti i supercelije..zasto to kazem??Pa koje celije prezive ovakam vetar...treba jako razmislisti da li se radi o superceliji,i naravno gledati oblik oblacnosti...evo da vidimo to

A pa ne mislim bas da moze da bude supercelija, jer koliko sam citao, potrebno je smicanje od bar 25 m/s na 0-6 km....Pre ce to biti obicne celije i po neka visecelijska nepogoda...Iako je CAPE solidan...

Van mreže jocozr

« Odgovor #65 poslato: 05. Jun 2009. u 11:41 »
ESTOFEX za danas daje sličnu prognozu kao i za juče,dakle u većem delu zemlje mogući popodnevni pljuskovi,ponegde sa grmljavinom  :)  ;)  ::)  8).........Najveća šansa za nevreme danas po meni je na Zapadu Vojvodine,Podrinju i Mačvi  ::) ::) ::).........Videćemo kakav sam prognozer  :)  ;)  :D
:)
Videćemo kakav si prognozer. . .ali svaka čast za analizu ESTOFEXA,ovaj put si to odlično uradio  ;) 
A pa ne mislim bas da moze da bude supercelija, jer koliko sam citao, potrebno je smicanje od bar 25 m/s na 0-6 km....Pre ce to biti obicne celije i po neka visecelijska nepogoda...Iako je CAPE solidan...
Videćemo,ja ne očekujem ništa konkretno osim pljuskova sa grmljavinom.
Smanjen je CAPE za nedelju. . .sada to izgleda daleko blaže,ali su ipak povećane količine padavina za nedelju uveče  ::)  :o
Ništa još nije zvanično. . .
« Poslednja izmena: 05. Jun 2009. u 13:41 jocozr »

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #66 poslato: 05. Jun 2009. u 11:57 »
Videcemo...ima sanse za svaki slucaj za neku superceliju..e sad,zato sam i spomenuo..ali ne znaci da ce biti!

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
« Odgovor #67 poslato: 05. Jun 2009. u 15:31 »
;)  Videćemo,ja ne očekujem ništa konkretno osim pljuskova sa grmljavinom.
Smanjen je CAPE za nedelju. . .sada to izgleda daleko blaže,ali su ipak povećane količine padavina za nedelju uveče  ::)  :o
Ništa još nije zvanično. . .

Kada sam rekao nepogoda nisam nikako mislio na neke velike pljuskove sa grmljavinom, vec bilo kakav Cb....Taj pojam se koristi u Opstoj meteorologiji, sa naseg faxa, gde nazivaju takve procese, kao nepogode unutar vazdusne mase....

Van mreže jocozr

« Odgovor #68 poslato: 05. Jun 2009. u 16:07 »
Kada sam rekao nepogoda nisam nikako mislio na neke velike pljuskove sa grmljavinom, vec bilo kakav Cb....Taj pojam se koristi u Opstoj meteorologiji, sa naseg faxa, gde nazivaju takve procese, kao nepogode unutar vazdusne mase....
Pa dobro,mada ja tebi nisam ništa rekao na tu temu. . .samo sam te citirao,čisto da uporedim naša mišljenja.To nije bila replika na to što si ti napisao. . . :neznam:  ::)
Samo sam napisao svoje mišljenje za danas,tj. da će biti pljuskova,mestimično praćenim grmljavinom.
Tako da to uopšte ne treba da se upoređuje sa nekim stručnim izrazima na faxu i ko zna gde. . .
Ima ovde ljudi koji znaju manje od tebe genčić,ali i onih koji znaju više (ovo se odnosi na sve nas,niko nije poseban)  ;)
Svi treba da se služimo jezikom razumljivim za sve nas ovde. . .
Videcemo...ima sanse za svaki slucaj za neku superceliju..e sad,zato sam i spomenuo..ali ne znaci da ce biti!
Pa naravno!Slažem se i oko prognoze. . .
Ih,koliko puta pogreše i meteorolozi koji se i po 30 godina bave ovom naukom,to znaš i sam. . .
Svakako da sve ove naše prognoze ne treba shvatati zdravo za gotovo,ma koliko one bile tačne.Ko ih tako shvata taj žestoko greši.Uzmite za primer sportske prognoze. . .(ne vezano za ovu temu,ali sve se to radi po istom "kosturu" ) tako ćete shvatiti koliko je sigurna i vremenska prognoza :D
« Poslednja izmena: 05. Jun 2009. u 16:20 jocozr »

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #69 poslato: 05. Jun 2009. u 18:42 »
novi GFS ukinuo netsabilnosti od sredine sledeće nedelje
i najavljuje temperature oko 35°C
Nadam se da greši u ovom izlazu

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #70 poslato: 05. Jun 2009. u 18:57 »
Bome Joco kada Genčić progovori ja se osećam samo kao sitna riba u ovom moru plavom.  :D
 :respekt

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
« Odgovor #71 poslato: 05. Jun 2009. u 19:08 »
Ma daj! Ja sam tek prva godina, ako pricamo o zvanicnom obrazovanju....Sve sto sam naucio o ovome sam na svoju inicijativu... :)

Van mreže jocozr

« Odgovor #72 poslato: 05. Jun 2009. u 19:22 »
Bome Joco kada Genčić progovori ja se osećam samo kao sitna riba u ovom moru plavom.  :D
 :respekt
;D :lmao:
A ja kao ajkula!  :P  ;)
Ma daj! Ja sam tek prva godina, ako pricamo o zvanicnom obrazovanju....Sve sto sam naucio o ovome sam na svoju inicijativu... :)
Ih,ja ni reči o tome nisam rekao,ne skreći sa teme  ???  ;D

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #73 poslato: 05. Jun 2009. u 21:40 »
Jel se to meni cini il ce sutra biti suvo u BG-u?!?!?!

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #74 poslato: 05. Jun 2009. u 22:00 »
ESTOFEX za danas daje sličnu prognozu kao i za juče,dakle u većem delu zemlje mogući popodnevni pljuskovi,ponegde sa grmljavinom  :)  ;)  ::)  8).........Najveća šansa za nevreme danas po meni je na Zapadu Vojvodine,Podrinju i Mačvi  ::) ::) ::).........Videćemo kakav sam prognozer  :)  ;) 

HEHEHHEHE dobro sam ga pogodio za danas  :jupi: :jupi:  :)  :D................Svaka mi čast,a svaka čast i ESTOFEX-u  :super: :super: :super:  :smartass:.........Evo sada  jedne  preliminarne prognoze za sutra,ali bez ESTOFEX-a   ::) ::) ::).......Biće sunčano i vrlo toplo vreme,uz razvoj oblačnosti mogući su pljuskovi sa grmljavinom u celoj zemlji,po meni  ubedljivo najveće šanse za to ima SW i W  Srbija,a najmanje šanse Sever Vojvodine i Istočna Srbija............Videćemo šta kaže ESTOFEX za sutra,pa ću na osnovu toga dati konačnu prognozu  :)  ;)  :D  8) 8).........
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #75 poslato: 05. Jun 2009. u 22:05 »

Nadam se da hoće... Ne mogu dva dana za redom biti ovakve oluje. Mada će postojati šanse za popodnevne pljuskove lokalno, itekako...

Kako sam samo doslutio ovo večeras. :)

Da, da... Na osnovu trenutnih izlaza modela i ja sam zaključio da bi sutra moglo biti lokalno i jačeg nevremena u zapadnoj i sjevernoj Srbiji. Naravno, kažem samo lokalno, jer ne vjerujem da nevrijeme može zahvatiti veću površinu.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #76 poslato: 05. Jun 2009. u 22:08 »
 ^^
Odlično Miloše,super.
Vidim da si dobro prilagodio na ove naše uslove ovde,i znaš da das itekako dobre prognoze.
Verovao ti ili ne,ja sam uveren da ovde nekad znaju biti jače oluje ovde nego na moru.Iako je to retkost. . .

Sorry zbog off-topica

Van mreže jocozr

« Odgovor #77 poslato: 06. Jun 2009. u 00:48 »
^^
Odlično Miloše,super.
Vidim da si se dobro prilagodio na ove naše uslove ovde,i znaš da daš itekako dobre prognoze.
Verovao ti ili ne,ja sam uveren da ovde nekad znaju biti jače oluje nego na moru.
Sorry zbog off-topica
Ne znam šta mi bi. . . :lmao: ima grešаkа u tekstu.
Evo izmenio sam. . .u citatu  :)
« Poslednja izmena: 06. Jun 2009. u 01:10 jocozr »

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #78 poslato: 06. Jun 2009. u 02:13 »

Nadam se da hoće... Ne mogu dva dana za redom biti ovakve oluje. Mada će postojati šanse za popodnevne pljuskove lokalno, itekako...

Kako sam samo doslutio ovo večeras. :)

Jesi li baš siguran da ne mogu dva dana zaredom da se dogode ovakve oluje... ??? ;D
Šalim se (;)), jeste baš mala verovatnoća za tako nešto, ali dešavalo se-nije nemoguće... ::) Možda to bude baš jaaako lokalno, pa se sruči baš na-Marakanu... (:-[)  ;D ???

:lmao: :lmao: :rofl: :rofl:

A sada ozbiljno, vaše prognoze i procene su odlične-mislim na tebe Miloše, a i na Jocka... :super: :first:
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #79 poslato: 06. Jun 2009. u 09:49 »
Ja mislim Joco da su ovde mnogo češće i jače oluje nego na moru. Što bi bilo i logično jer se leti kod nas tlo mnogo više usija i mnogo je toplije nego na moru.
Kod njih je retka kiša leti, a zimi su mnogo češće oluje.

Ja gledam nešto i mislim da su dosta male šanse za kišu danas, ali je moguć sporadični lokalni pljusak. Mislim da vreme ide na ruku našoj reprezentaciji i gledaocima.  ;D

Danas dolazi Stefano u posetu u Novi Sad pa će biti sastančenja admin tima uz utakmicu.  :ziveli: