Kada sam rekao nepogoda nisam nikako mislio na neke velike pljuskove sa grmljavinom, vec bilo kakav Cb....Taj pojam se koristi u Opstoj meteorologiji, sa naseg faxa, gde nazivaju takve procese, kao nepogode unutar vazdusne mase....
Pa dobro,mada ja tebi nisam ništa rekao na tu temu. . .samo sam te citirao,čisto da uporedim naša mišljenja.To nije bila replika na to što si ti napisao. . .
Samo sam napisao svoje mišljenje za danas,tj. da će biti pljuskova,mestimično praćenim grmljavinom.
Tako da to uopšte ne treba da se upoređuje sa nekim stručnim izrazima na faxu i ko zna gde. . .
Ima ovde ljudi koji znaju manje od tebe genčić,ali i onih koji znaju više (ovo se odnosi na sve nas,niko nije poseban)
Svi treba da se služimo jezikom razumljivim za sve nas ovde. . .
Videcemo...ima sanse za svaki slucaj za neku superceliju..e sad,zato sam i spomenuo..ali ne znaci da ce biti!
Pa naravno!Slažem se i oko prognoze. . .
Ih,koliko puta pogreše i meteorolozi koji se i po 30 godina bave ovom naukom,to znaš i sam. . .
Svakako da sve ove naše prognoze ne treba shvatati zdravo za gotovo,ma koliko one bile tačne.Ko ih tako shvata taj žestoko greši.Uzmite za primer sportske prognoze. . .(ne vezano za ovu temu,ali sve se to radi po istom "kosturu" ) tako ćete shvatiti koliko je sigurna i vremenska
prognoza