Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2009.  (Pročitano 48957 puta)

Van mreže jocozr

• Starost: 30
Re: Jun 2009.
« Odgovor #180 poslato: 21. Jun 2009. u 01:30 »
Po meni ovaj GFS nema veze sa vezom, al ajde. . .
Obratite pažnju na ponedeljak i to pre podne.GFS samo za vas  :!:  :lmao: :lmao:  :P  :rofl:  :doh:

« Poslednja izmena: 21. Jun 2009. u 02:35 jocozr »

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #181 poslato: 21. Jun 2009. u 09:26 »
Izgleda da će i danas i sutra povremeno biti ove lagane jesenje kiše, a već od utorka ponovo nestabilno, uz mogućnost pljuskova sa grmljavinom. Samim tim, i osjetno toplije od utorka.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #182 poslato: 21. Jun 2009. u 11:24 »
GFS koji po meni mnogo bolje pogađa kretanje ovog ciklona i sl. od WRF-a opet povećao padavine za danas i sutra. . .  ::)
Iskreno voleo bi da bude tako, pa od utorka opet na posao  :)

Temperature kao što kaže Milos, od utorka osetno toplije, ali ja mislim da neće skoro ići preko 30C.Možda tek u četvrtak ili petak.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #183 poslato: 21. Jun 2009. u 12:59 »

Temperature kao što kaže Milos, od utorka osetno toplije, ali ja mislim da neće skoro ići preko 30C.Možda tek u četvrtak ili petak.

HEHHEHEHEH mnogo su ti  to visoke temperautre !!!  ??? ???  :D
znači,temperautre do utorka ispod 15,a od utorka kraja nedelje oko 20-22 C  :) :)......
« Poslednja izmena: 21. Jun 2009. u 13:11 Kimi »
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže jocozr

« Odgovor #184 poslato: 21. Jun 2009. u 13:10 »

znači,temperautre do utorka ispod 15,a od utorka kraja nedelje oko 20-22 C  :) :)......

OK,cenim tvoje mišljenje.
Evo i ja da napišem baš prognozu pa da bude Kimi vs. jocozr  :!: :!:
Do utorka temperature u intervalu od 15C do 22C, a od utorka do petka od 22C do 27C.Od petka,odnosno za vikend postoje šanse i za 30C. . .Planine se ne računaju naravno. . .
No nećemo tako daleko,ali evo uzećemo period do petka, pa da vidimo ko će biti u pravu.

Moguće je da na španskom temperautre znači temperatura  :!:  :lmao: :lmao:  :P
« Poslednja izmena: 21. Jun 2009. u 13:25 jocozr »

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #185 poslato: 21. Jun 2009. u 13:25 »
Vama baš nedostaje takmičenje.  :)

Narednih dana u svakom slučaju prijatne temperature što sam i priželjkivao.  ;)

Van mreže jocozr

« Odgovor #186 poslato: 22. Jun 2009. u 15:19 »
Ne znam stvarno dokle više, prognoze se uopšte ne menjaju i čovek u ovim situacijama postaje pesimista.Međutim ja sam ubeđen da će od srede biti bar malo lepše.
Ovakvo vreme ne deluje dobro na čoveka ni fizički ni psihički. . .  >:(

RHMZ za NS, ujedno i za ZR

GFS 06Z

On je već promašio za danas. . .jer uopšte neće pasti toliko koliko GFS crta  :-\
Sa druge strane ja očekujem padavine i sutra. . .

Radi reda evo i ETA modela kojeg nismo spominjali odavno.Jer isuviše glupo izgleda na kartama. . .ali bome ovoga puta mi deluje bolje od GFS'a.To već više liči na moju prognozu za danas i sutra  :o  :o

Dakle u celoj Vojvodini kao i u Beogradu padavina iz slojaste oblačnosti biće još danas i sutra.
A onda nastupaju sunčani intervali od srede. . .oni će usloviti pojavu konvektivne oblačnosti.
Biće popodnevnih pljuskova sa grmljavinom,a lokalno su moguće i vremenske nepogode.
Crta se ogroman CAPE LI  :o

Evo još jednog meteograma :

« Poslednja izmena: 22. Jun 2009. u 15:48 jocozr »

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #187 poslato: 22. Jun 2009. u 18:02 »
Evo ga nocasnji potop GFS u roku od 6 sati uklonio..ili ti stavio severnije he he....ali neka mu veruje ko hoce,ja necu!
« Poslednja izmena: 22. Jun 2009. u 18:43 gabesz20 »

Van mreže jocozr

« Odgovor #188 poslato: 22. Jun 2009. u 20:20 »
Da i ne samo to, nego je i ukinuo padavine koje su se crtale za sutra i u sredu.To se odnosi samo na Vojvodinu naravno  ;)
A evo prognoze mog meteo softvera koji odlično pogađa, naročito na duži period što se vrlo čudno.
Za početak on vidi totalni prestanak padavina sutra uveče,a onda opet pojavu konvektivnih padavina od četvrtka pa do kraja sedmice.
Ovo je prognoza za sutra

Pravo leto vraća se u naše krajeve izgleda u sledeći ponedeljak  :jupi:  ;)

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #189 poslato: 23. Jun 2009. u 10:57 »
Evo EC koji daje nestabilno vreme u drugoj polovini nedelje, i novi početak leta od ponedeljka sa savršenim temperaturama 28-30 stepeni.

Van mreže jocozr

« Odgovor #190 poslato: 23. Jun 2009. u 11:03 »
 ^^

Iskreno ja bi se složio sa njim.
S'tim što će biti sunčanih intervala i do ponedeljka. . .zbog toga će biti i postepeno toplije.

Ipak GFS ne vidi nikakvu stabilizaciju u skorije vreme, pa čak ni početkom naredne sedmice  :o
Postepen porast temperature vidi, što je OK  :)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #191 poslato: 23. Jun 2009. u 11:17 »
Lepo to izgleda samo da Tmax ne prelazi 30C,tako leto bi bilo idealno.
Cak i meni koji ne podnosim visoke temperature ovako niske nisu ni malo prijatne.
Imam utisak da vec mesec i nesto dana nije postojao duzi period stabilnjieg vremena.
Malo toplo pa malo prehladno, malo nepogode pa malo vrucine i velika sparina.

Van mreže jocozr

« Odgovor #192 poslato: 23. Jun 2009. u 12:28 »

OK,cenim tvoje mišljenje.
Evo i ja da napišem baš prognozu pa da bude Kimi vs. jocozr  :!: :!:
Do utorka temperature u intervalu od 15C do 22C, a od utorka do petka od 22C do 27C.Od petka,odnosno za vikend postoje šanse i za 30C. . .Planine se ne računaju naravno. . .
No nećemo tako daleko,ali evo uzećemo period do petka, pa da vidimo ko će biti u pravu.
Moguće je da na španskom temperautre znači temperatura  :!:  :lmao: :lmao:  :P

Kimi jel sad smešno,a  :?:  ???
Evo, mestimično ima i 23C danas,a vrlo je moguće da će danas negde dogurati i 25C. . .a u celoj Srbiji izuzev planina temperatura je prešla 15C, nisu ni planine daleko.
Bolje nemoj ubuduće da me ispravljaš, jer vidiš i sam, ko god to čini ide na svoju štetu  ???
Nismo svi rođeni da sve znamo.Možda nemam ni ja pojma neki drugi odsek meteorologije, ali ja to priznajem. Zato sam u prognozi i analizama doktor  ;D

Lepo to izgleda samo da Tmax ne prelazi 30C,tako leto bi bilo idealno.
Cak i meni koji ne podnosim visoke temperature ovako niske nisu ni malo prijatne.
Imam utisak da vec mesec i nesto dana nije postojao duzi period stabilnjieg vremena.
Malo toplo pa malo prehladno, malo nepogode pa malo vrucine i velika sparina.

Slažem se sa tobom u potpunosti.
Pravo da ti kažem, ustvari pošto pišem javno, da kažem svima, tako će nam se i završiti ovo leto.
Malo ovo malo ono. . .  :)

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #193 poslato: 23. Jun 2009. u 14:31 »
Priznajem Joco bolji si bio u prnognoziranju,svaka čast !!!  :super: :super:  :smartass:

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #194 poslato: 23. Jun 2009. u 14:32 »
Narednih dana i dalje nestabilno,od četvrtka bi moglo biti lepih Oluja  8) 8) :)

Van mreže jocozr

« Odgovor #195 poslato: 23. Jun 2009. u 14:38 »
 ^^

Bogami slažem se sa tobom.   :super:
Crta se neverovatan odnosno vrlo visok CAPE LI  već danimaod četvrtka pa do kraja nedelje i to na širem evropskom području  :o 
i solidne količine padavina ( svi znamo da je to vrlo teško pogoditi kada su u pitanju konvektivne padavine, tako da ! )
Baš ću okačiti karte večeras da vidite, ako GFS ne promeni prognozu  ;)

Van mreže Dalton007

• *
« Odgovor #196 poslato: 23. Jun 2009. u 22:29 »
Nemoj tako Joco sto se tice leta! Sav sam se sledio kad sam procitao to sto si napisao.Bio bi red da bude leto kako je i red da bude! :cry:

Van mreže jocozr

« Odgovor #197 poslato: 23. Jun 2009. u 22:32 »
 ^^

Ma čujte svi, kada napravite određeni prototip rakete da mogu da menjam vreme, ja ću to učiniti.
A do tad ništa, kako je-tako je. . .  :neznam:  nije ni meni drago zbog dana koji slede. . .
Mada u suštini, i to je leto (promenljivo), biće postepeno toplije, ali nestabilno.  :smartass:

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #198 poslato: 23. Jun 2009. u 23:14 »
Novi EC više ne vidi stabilan početak sledeće nedelje,dakle i do sredine naredne nedelje daje nestabilno vreme  :-\  :o  :jupi: !!!!

Van mreže jocozr

« Odgovor #199 poslato: 23. Jun 2009. u 23:18 »
Ma ja sam ubeđen da nas očekuje stabilizacija od prvog ili drugog jula  :super:  ;)