Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2009.  (Pročitano 48981 puta)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Re: Jun 2009.
« Odgovor #200 poslato: 23. Jun 2009. u 23:23 »
Ma ja sam ubeđen da nas očekuje stabilizacija od prvog ili drugog jula  :super:  ;)
Joco VS EC 1 runda
 :P :P  :lmao: :lmao:  :rofl:  :vidiga:
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Darko_9

« Odgovor #201 poslato: 24. Jun 2009. u 02:19 »
Bez brige do kraja juna će biti pljuskova bez prestanka

Ala lupa gluposti ovaj msn weather od danas ga više nikad neću gledati
:lmao:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #202 poslato: 24. Jun 2009. u 09:55 »
Pravo da vam kažem, polako počinjem da sumnjam u te velike padavine što se crtaju. Crtale su se i za prekjuče, i juče, i danas, pa na kraju ne pade ni kapi kiše... Nije isključeno da tako bude i narednih dana. Mada, nikad se ne zna, biće nestabilno, to je sigurno...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #203 poslato: 24. Jun 2009. u 12:14 »
Joco VS EC 1 runda
 :P :P  :lmao: :lmao:  :rofl:  :vidiga:

Može slobodno jocko vs. EC, kao i svi modeli koji crtaju više padavina, pogotovo i početkom jula.

Pravo da vam kažem, polako počinjem da sumnjam u te velike padavine što se crtaju. Crtale su se i za prekjuče, i juče, i danas, pa na kraju ne pade ni kapi kiše... Nije isključeno da tako bude i narednih dana. Mada, nikad se ne zna, biće nestabilno, to je sigurno...

Slažem se, konačno neka pametna prognoza  ;D
Biće nestabilno, lokalno može biti više kiše odnosno i nešto obilnije, ali naravno ne na onolikim prostranstvima što je crtao GFS pa i ostali modeli.To i nije moguće kod konvektivnih padavina. . .
Može biti i dobrih oluja. . .biće sparno sa temperaturom malo ispod 30C od petka.To je sve sasvim dovoljno za novu konvekciju.  ;)

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #204 poslato: 24. Jun 2009. u 14:40 »
Po ESTOFEX-u u celoj Srbiji danas mogući pljuskovi sa grmljavinom,nešto izraženiji na S,SE,SW Srbije
ESTOFEX

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #205 poslato: 24. Jun 2009. u 19:45 »
Evo šta kaže GFS za narednih nedjelju dana. Nestabilnije od ovoga teško da može biti.
Ovo je meteogram za Beograd, i sličan razvoj situacije se crta za veći dio Srbije:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #206 poslato: 24. Jun 2009. u 21:22 »
ECMWF 12z preteruje sa temperaturama početkom Jula.........Ja mislim da će biti ispod 30 C..........

Van mreže jocozr

« Odgovor #207 poslato: 24. Jun 2009. u 21:29 »
Evo šta kaže GFS za narednih nedjelju dana. Nestabilnije od ovoga teško da može biti.
Ovo je meteogram za Beograd, i sličan razvoj situacije se crta za veći dio Srbije:

Slažem se.
Evo šta GFS  crta kod mene :

Van mreže Roberto

• *
« Odgovor #208 poslato: 24. Jun 2009. u 21:40 »
neznam u te karte,pa ako moze neko sturo objasnjenje.

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #209 poslato: 25. Jun 2009. u 08:46 »

Ovo je vec previse! :histerija:

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #210 poslato: 25. Jun 2009. u 10:54 »
Definitivno nas narednih dana osekuje mnogo pljuskova,grmljavine ali uz sve toplije vreme  :D
Svi portali to nesumnjivo najavljuju i tako bi trebalo da bude sve do pocetka jula!!!
Pogledajte ovu prognozu   :-[ :-[ Daj Boze da se ostvari,bice mnogo zanimljivo!!!!

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #211 poslato: 25. Jun 2009. u 10:55 »
Sto se tice danasnjeg dana bice grmljavine u Vojvodini..i to u vecem broju!Mora se jos i to dodati da tokom danasnjeg dana ove grmljavine sa malom verovatnocom mogu produkovati snazan vetar,grad,najveca opasnost je od velika kolicina padavina..lokalno mogu proci neki delovi Vojvodine kao juce jug Srbije..znaci to je za danas najveca opasnost!Zato i moze biti lokalno velikih kolicina padavina..celije ce se jako sporo kretati..po visini vetra nema!Eto znaci lokalno od grmljavina moguce ekstremno velike kolicine padavina..a sto se tice vetra,i grada ja mislim da za danas se ne treba od toga plasiti!Eto tolko za danas od mene!

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #212 poslato: 25. Jun 2009. u 22:06 »
Lepo nas obišla linija prvog upozorenja, ne sećam se da je ikad bila veća površina pod upozorenjem  :!:

I prognoza EC-a ne daje znake stabilnijeg vremena  :o

Van mreže Dalton007

• *
« Odgovor #213 poslato: 25. Jun 2009. u 22:58 »
Da li je sad ova kisa bolja i sve ove stete koje su nastale? Posto svi tvrdite da leta nema ni na vidiku a tu su i cinjenice, mislim da bi mogla da usledi kompezacija sa veoma blagom zimom! Bio bi red!Veoma blaga! :)

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #214 poslato: 25. Jun 2009. u 23:03 »
Polako Daltone... ;) Ljeto je tek počelo, i ja sam ubijeđen da se ovaj period hladnog i nestabilnog vremena uskoro završava. Možda potraje još 3-4 dana i to je to. Samim tim, kad dođe do stabilizacije, vratiće se i ljeto. Prave vrućine tek dolaze, tako da će biti uživanja i ljetoljupce. Pustite sada malo nas da uživamo u ovakvom vremenu. :)

ESTOFEX je ogromno područje Evrope stavio u "jedinicu". Baš me čudi što je nas izostavio, jer prema modelima i u Srbiji postoje šanse za lokalno jaka olujna nevremena, vjerovatno još jača od današnjih. Samo se nadam da će se oblaci makar ikako kretati, jer su ovi nepokretni oblaci (kao što su bili današnji) vrlo nezgodni. Upravo zbog neravnomjerne količine padavina. Zato je i bilo poplava po Srbiji. Nadam se da će narednih dana biti akcije, ali sa ravnomjernijim i normalnim količinama padavina.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #215 poslato: 25. Jun 2009. u 23:04 »
Da li je sad ova kisa bolja i sve ove stete koje su nastale? Posto svi tvrdite da leta nema ni na vidiku a tu su i cinjenice, mislim da bi mogla da usledi kompezacija sa veoma blagom zimom! Bio bi red!Veoma blaga! :)

Ih, ne tvrde svi, evo recimo ja ne.Biće leta, samo malo strpljenja.

Nego ja uopšte neću da tebi pišem prognoze ovde, neću da reskiram da me posle optuže za zločin ( ko razume shvatiće )
Šalim se naravno  ;)

ESTOFEX je ogromno područje Evrope stavio u "jedinicu". Baš me čudi što je nas izostavio, jer prema modelima i u Srbiji postoje šanse za lokalno jaka olujna nevremena, vjerovatno još jača od današnjih. Samo se nadam da će se oblaci makar ikako kretati, jer su ovi nepokretni oblaci (kao što su bili današnji) vrlo nezgodni. Upravo zbog neravnomjerne količine padavina. Zato je i bilo poplava po Srbiji. Nadam se da će narednih dana biti akcije, ali sa ravnomjernijim i normalnim količinama padavina.

Slažem se Miloše. A što se tiče kretanja oblaka trebalo bi da budu pokretniji kada se centar ciklona udalji od nas, a to se neće skoro desiti. Možda i grešim, nisam detaljno analizirao. . .

Van mreže Dalton007

• *
« Odgovor #216 poslato: 25. Jun 2009. u 23:37 »
Hvala na ohrabrenju! Ali jul-avgust proletece kao munja! Ovo je suvise lose makar, za mene, da bi bilo drugacije. Nekada je leto pocinjalo u maju ali..nema ni veze vise :cry:Hvala jos jednom obojici!

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #217 poslato: 25. Jun 2009. u 23:40 »
Pa bilo je dosta ljeta u maju. Maj je bio znatno topliji i sušniji od prosjeka. Možda je to i prouzrokovalo da jun bude ovakav kako mu ne dolikuje, definitivno... Vidjećemo šta će nam jul i avgust donijeti. I ja bih volio da bude dužih perioda toplog vremena, jer ću baš tada biti u Baru... More... 8)
 :sunce

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #218 poslato: 26. Jun 2009. u 09:29 »
Imali smo 18(osamnaest!) godina uzastopno toplije leto od proseka,taj niz ne moze vecno da traje.Ne kazem da ce se prekinuti bas ovoga leta ali svaki pocetak ima svoj kraj.Pocetak je bio jako davno pa mi mogao uskoro i da se prekine,bar na kratko.
Kao sto je Milos napisao,maj je bio veoma topao gotovo letnji a sad je jun nesto sveziji,mada videcemo jer kada na kraju kolege sa foruma urade temperaturni prosek kako god da je vreme bilo on uvek bude "nesto" iznad proseka.
To je postalo toliko monotono da je red da dodje i taj mesec koji je nesto ispod proseka!

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #219 poslato: 26. Jun 2009. u 13:22 »
Pa sad smo sa padavinama otisli znatno iznad proseka! A prosek uvek mora biti relativno zadovoljen. Ako mene pitate ili jul ili avgust ce biti bez padavina zestoko przenje...