Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2009.  (Pročitano 48961 puta)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Re: Jun 2009.
« Odgovor #220 poslato: 27. Jun 2009. u 00:43 »
Vrlo lep ESTOFEX za danas...............Za razliku od juče,kada nas je zaoblilazila,sada linija 1 stepena obavija celo područje Srbije  :jupi: :jupi:  :)!!!!Moglo bi biti vrlo interesantno  :o  :D!!!
ESTOFEX
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #221 poslato: 27. Jun 2009. u 08:49 »
Ne znam zašto nas je ESTOFEX stavio u 1... Juče su postojale šanse za nešto jače nevrijeme, naročito tamo gdje ga je upravo i bilo (ujutru Beograd i zapadna Srbija, popodne sjeverna Vojvodina)... Danas uopšte ne vidim da postoje neke šanse za oluje. Ono što za sada vidim je da se oblaci kreću sa sjeveroistoka (za razliku onih statičnih iz prethodna 2 dana), i da će vjerovatno biti kiše, lokalno i pljuskova, ali ništa ozbiljnije...

Za sutra i preksutra je druga priča. Ponovo se jače nestabilnosti vraćaju u naše krajeve (naročito u ponedjeljak)...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #222 poslato: 27. Jun 2009. u 10:44 »
moram da priznam da mi je dosadilo ovo promenljivo vreme :/

juče sam jedva našao vremena za šetnju i čudom nisam pokisao :D
nadam se da neće biti neka jača grmljavina u ponedeljak između 9h i 13h čisto da me ne ometa dok radim prijemni

Van mreže jocozr

« Odgovor #223 poslato: 27. Jun 2009. u 13:42 »
Ne znam zašto nas je ESTOFEX stavio u 1... Juče su postojale šanse za nešto jače nevrijeme, naročito tamo gdje ga je upravo i bilo (ujutru Beograd i zapadna Srbija, popodne sjeverna Vojvodina)... Danas uopšte ne vidim da postoje neke šanse za oluje. Ono što za sada vidim je da se oblaci kreću sa sjeveroistoka (za razliku onih statičnih iz prethodna 2 dana), i da će vjerovatno biti kiše, lokalno i pljuskova, ali ništa ozbiljnije...

Za sutra i preksutra je druga priča. Ponovo se jače nestabilnosti vraćaju u naše krajeve (naročito u ponedjeljak)...

Delimo isto mišljenje, ali ja lokalnu pojavu grmljavine ne bih isključio ni danas. Svakako biće blaže nego juče. . .

Van mreže lazar

• *
  • Starost: 38
« Odgovor #224 poslato: 27. Jun 2009. u 14:30 »
Potpuno se slazem sa vama, izgleda da estofex kisicu i povetarac vidi kao pretnju za nivo 1  ::) A i oblaci se jako sporo krecu muka mi je vise da ih gledam kako se vuku po nebu ko prebijene macke i zaklanjaju mi Sunce bas kao i juce kada je u Kragujevcu padala kisica, a danas ima i malo povetarca takvi oblaci ne donose oluje! Mada i estofex koliko sam uspeo da prevedem kaze da na nasoj teritoriji nema zadovoljavajucih termodinamickih uslova za jake oluje ali postoji opasnost od obilnih padavina zato sto se celije jako sporo krecu znaci lokalno se mogu ocekivati obilniji pljuskovi praceni grmljavinom. I ja sam se obradovao kad sam video ovu jedinicu nad Srbijom, al kad sam procitao sta pise sve mi je bilo jasno tako da je uzalud ocekivati neku konkretnu akciju danas kao kad bi ocekivali da penzioneri u starackom domu naprave ludu i nezaboravnu zurku....  :joy:  :lmao:

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #225 poslato: 27. Jun 2009. u 15:14 »
Mene brine što ne vidim konkretnu stabilizaciju vremena do daljnjeg.
Strašno me nervira već ovo vreme. Moglo je makar za vikend malo da se popravi.

Van mreže Dalton007

• *
« Odgovor #226 poslato: 27. Jun 2009. u 17:55 »
Da li je zanimjivo ovakvo vreme, kada su tolike stete i kada se gube zivoti? Cisto se pitam? Joe je samo potvrdio da od leta nema nista! Grozno vreme!

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #227 poslato: 27. Jun 2009. u 18:05 »
Nisam ja uopšte rekao da od leta nema ništa, samo da se odužilo ovo nestabilno vreme i da mu ne vidim za sada kraja, mada bi od ponedeljka recimo i mogla da krene postepena stabilizacija, ali i dalje će biti uslova za poslepodnevne pljuskove i grmljavinu.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #228 poslato: 27. Jun 2009. u 19:47 »
Da li je zanimjivo ovakvo vreme, kada su tolike stete i kada se gube zivoti? Cisto se pitam? Joe je samo potvrdio da od leta nema nista! Grozno vreme!

Bez brige Daltone od 1 jula temperature stalno iznad 30 stepeni! Već danas se osetilo da stiže topliji vazduh temperature su u celoj Srbiji bile oko 25 stepeni...

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #229 poslato: 28. Jun 2009. u 00:21 »
ESTOFEX nas je  danas stavio u područje bez stepena upozorenja,dakle po njemu mogući su samo pljuskovi uz grmljavine,bez lokalnih Oluja   :neznam: :neznam:  :-\ :-\ ,.............Ako mene pitate,bolje da nas je danas stavio u 1 stepen upozorenja nego juče,jer će danas biti dooosta interesantnije u odnosu na juče  :super: :super:  :D...........
ESTOFEX

... S-Balkans and N/CNTRL Italy ...

A low-end tornado risk is present, given strong LL CAPE release and scattered initiation. Slow storm motion gives rise to isolated flash flood concerns.

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #230 poslato: 28. Jun 2009. u 11:16 »
Jao kad uprzi u avgustu, ima da se podavimo u prasini i 40C

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #231 poslato: 28. Jun 2009. u 11:31 »
Posle ovog dolazi veoma dug period suvog i toplog vremena. Predosećam.  ;)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #232 poslato: 28. Jun 2009. u 12:39 »
Kako se primice sledeca nedelja tako se modeli polako poklapaju i najavljuju osetno toplije vreme i temperaturu preko 30C koje bi moglo da potraje duzi period.
Nikada se ne zna ali mislim da ce upravo takvo vreme uslediti u narednom periodu...

Van mreže jocozr

« Odgovor #233 poslato: 28. Jun 2009. u 13:27 »
 ^^

Ne znam na koju nedelju tačno misliš, ali ova od sutra će biti i dalje nestabilna.
Toplije će sigurno biti, i to je još jedan uslov za razvoj jačih oluja  ;)

Posle ovog dolazi veoma dug period suvog i toplog vremena. Predosećam.  ;)

Ma da, kako god okreneš mora tako biti  ;)

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #234 poslato: 28. Jun 2009. u 13:35 »
Ma da, kako god okreneš mora tako biti  ;)

Pa i ne mora...  ;)
Ali ce biti.

Van mreže jocozr

« Odgovor #235 poslato: 28. Jun 2009. u 14:12 »
 ^^

:D  ;) ;)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #236 poslato: 28. Jun 2009. u 17:31 »
Na nedelju koja pocinje sutra mislim i prilicno sam siguran da ce od srede,cetvrtka  biti osetno toplije a to sto neki pljusak moze da se desi to nije neobicno i daleko je od 20akC koje smo imali proteklih 7-8 dana.
Ali videcemo jos...

Van mreže jocozr

« Odgovor #237 poslato: 28. Jun 2009. u 21:10 »
 ^^

Taaa kako ne gospodine ciklon  ;) dobro ste rekli  ???  ;)

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #238 poslato: 28. Jun 2009. u 22:33 »
ESTOFEX za sutra Zapadnu polovinu zemlje stavio u jedinicu,dok je u ostatku bez upozorenja  :) :) ..........ALi opet taj 1 stepen je zbog količine kiše koju će ovi gotovo nepokretni oblaci istresti  :( !!!!Strašno,zašto se ovi oblaci i dalje nepokretni  :(  :?:
ESTOFEX

Van mreže lazar

• *
  • Starost: 38
« Odgovor #239 poslato: 29. Jun 2009. u 00:04 »
Kimi ,vidim da si razocaran kao i ja. :cry: Ovi oblaci su nepokretni zato sto jos uvek na nasoj teritoriji nema povoljnih termodinamickih uslova za jace olujne nepogode zbog ovog ciklona koji je spustio temperature ispod prosecnih vrednosti za leto. Zapravo letnje oluje logicno iziskuju i letnje temperature,ali ne ocajavaj vec je pocelo postepeno da otopljava  :super: a uskoro nam se vraca i pravo leto  :jupi: Znam da si nestrpljiv ali najlepse oluje su oduvek bile u julu i avgustu kada je dosta toplo, a toplota je gorivo za za olujne oblake, a bez goriva kola ne mogu da teraju zato imamo upravo ovakvu situaciju sa "nepokretnim" oblacima i neravnomerno rasporedjenom kolicinom padavina.