U pravu si Joco,ne može se to nazvati podnožjem gde on živi,ali koju drugu reč da upotrebim ??Dobro rećiću ovako....Njegova kuća je ispod vrha planine Željin (udaljena od planine 2-3 km ),nadmorska visina jeste 1400m ............Da bilo je onog teškog vlažnog snega koji je uništio rod malina,uspeo je i kod njega past par cm,ali šta vredi,moj deda nije imao čime da slika to !!!Stanica Kopaonik se nalazi na 1711m n.v,planina Željin je viša od nje,tako da je toliko snega vrlo moguće (To jutro je u Vrnjačkoj Banji padala kiša uz temperaturu od 7.0 C ) :o :o :o :o!!!!!
Opet si me zabunio. . .
:o
Kažeš kako je ispod vrha planine Željin,pa onda kažeš kako je udaljena od planine 2-3km,a juče si govorio da je na planini.
Evo našao sam malo podataka o toj planini,i ona uopšte nije višlja od Kopaonika,a od meteorološke stanice višlji je samo vrh,i to za 74-75m.
Preuzeto sa Wikipedie:
Željin je planina u centralnoj Srbiji između donjeg Ibra, srednjeg toka Zapadne Morave, Kopaonika, Stolova i Goča. Spada u grupu Kopaoničkih planina. Razvođe je izvorišnog dela Rasine, pritoke Zapadne Morave i Jošanice i Gokčanice, pritoka Ibra. Naviši vrh se nalazi na 1.785 m. U prošlosti se na Željinu vadila olovna ruda. Obiluje radioaktivnim mineralni izvorima i ima bogat šumski prekrivač. Poznat je termalni mineralni izvor u Jošaničkoj banji sa temperaturom vode od 48° do 80° S.
Da,a GMS na Kopaoniku se nalazi na 1710mnv,ili eto kako ti kažeš na 1711mnv što je metar više
Šteta što ne mogu da nađem ništa o klimi te planine,ali s'obzirom da spada u grupu Kopaoničkih,mislim da ima istu ili sličnu klimu kao Kopaonik.
A šta je svrha ovoga što pišem,i objašnjavam ne smem javno da kažem,jer će ispasti. . .
A uz ovo i jedno izvinjenje,iako. . . Mislim da nije fer prema tebi ovo što te svaki čas citiram,i tražim od tebe samo istinu,i za početak neki dokaz,odnosno sliku tvoje AMS i okoline,a to su tražili i mnogi ovde na forumu.
Dakle,kako amaterko kaže,Kim
ić od tebe tražim da ubuduće saopštavaš samo
istinu,a ne ne istinu.Mislim i sam si primetio kako ti nalazim greške u tekstu,dok izmišljaš. . .a možda i grešim,možda se i ne pravilno izražavaš.
Dakle izvini zbog ovoga,ali eto ti mi samo ispuni želju,kao i ostalima,koji vole tačne podatke.
I još jedna pohvala,mislim da se kod tebe vidi pomak u vidu merenja padavina,ili procena padavina ( ne znam šta je,dok ne vidim sliku) i samo napred!
A ja ti više neću ništa pisati,niti te citirati,jer vidim da nema svrhe,a na kraju i nije fer.Dakle samo cool. . .
Jocko