Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2009 - I dekada  (Pročitano 108629 puta)

Van mreže jocozr

• Starost: 30
Re: Jun 2009 - I dekada
« Odgovor #160 poslato: 03. Jun 2009. u 20:46 »
Kod mene se današnja količina kiše posle još jednog kraćeg pljuska povisila na 5.1mm
Službeno je palo 6mm,što je ako se ne varam najviše u Srbiji danas.
Ja sam prezadovoljan  :)
Trenutno je pretežno vedro uz 17.8 stepeni.
Tmax u centru 23.0C a na GMS toplije  :o 23.6C

Van mreže COJA

• **
  • Starost: 36
« Odgovor #161 poslato: 03. Jun 2009. u 21:07 »
službeno palo 7 mm oborine, glavna postaja se nalazi oko 2 km sjeverozapadno od mene

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #162 poslato: 03. Jun 2009. u 23:00 »
U Vrnjačkoj Banji pretežno vedro,sveže je,Takt 12.0 C,tiho je bez vetra,danas palo 4.3 mm kiše  :) :) :)............AHHHH da da spomenem nešto važno   :smartass: :smartass:  :)  :D :D.....U nedelju je u mojoj okolini sneg padao iznad 1200m,Na planini Željin,kako moj deda kaže  koji živi u podnožju ove planine (selo Rogavčina ),kaže da je bilo oko 15-ak cm snega,i istopio se jutros :o :o :o  ,a takođe sneg je padao i kod njega na vadmorskoj visini od oko 1400 m i to onaj težak vlažan sneg koji je u potpunosti uništio rod malina ove godine  :-[ :-[ :-[   :oboze: :oboze:!!!!
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže jocozr

« Odgovor #163 poslato: 03. Jun 2009. u 23:47 »
U Vrnjačkoj Banji pretežno vedro,sveže je,Takt 12.0 C,tiho je bez vetra,danas palo 4.3 mm kiše  :) :) :)............AHHHH da da spomenem nešto važno   :smartass: :smartass:  :)  :D :D.....U nedelju je u mojoj okolini sneg padao iznad 1200m,Na planini Željin,kako moj deda kaže  koji živi u podnožju ove planine (selo Rogavčina ),kaže da je bilo oko 15-ak cm snega,i istopio se jutros :o :o :o  ,a takođe sneg je padao i kod njega na vadmorskoj visini od oko 1400 m i to onaj težak vlažan sneg koji je u potpunosti uništio rod malina ove godine  :-[ :-[ :-[   :oboze: :oboze:!!!!
E pa ovako. . .ovaj post sam analizirao 3-4 puta  :-\
Kao prvo,podnožje planine ne može biti 1200 ili 1400 mnv. . .
Kao drugo evo šta sam ja napisao o stanju na Kopaoniku,a preuzeo sam sa RTS-a.
Citat
Снег који пада на Копаонику оформио прекривач од осам центиметара уз температуру од једног степена
Pošto se stanica na Kopaoniku nalazi na 1710mnv tamo bi trebalo da bude hladnije,a ovo je bio ciklon što mi govori da mora biti hladnije na većoj visini.Znači ujedno i više snega. . .ali ne mora da znači.
Kimi,vidim da si se zbog nečeg,a ne znam čega zabunio prilikom pisanja post-a,naročito u vezi nadmorske visine,što me još više dovodi u zabludu oko podataka. . .znači deda ti živi u podnožju planine,pa se u međuvremenu preselio na 1400mnv :?:  ???  :o  :neznam:
 ^^
Izvinite zbog off-a. . .
U Zrenjaninu vedro,takt 12.8C

Van mreže Mili-CQ

• **
  • Starost: 39
« Odgovor #164 poslato: 04. Jun 2009. u 01:56 »
Sad nesto vrtim kanale na kabloskoj i vesti na nekoj rumunskoj TV.
Jes da nisam nista razumeo ali klip govori sve.
Bas ih je pregazilo danasnje (03.06.) nevreme.

http://tvr.ro/articol.php?id=63715&c=47
storm spotter/chaser

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #165 poslato: 04. Jun 2009. u 07:11 »
sunčano jutro
Takt=10.6°C

Van mreže srba

• **
  • Starost: 58
« Odgovor #166 poslato: 04. Jun 2009. u 08:48 »
Posle sunčanog jutra trenutno oblačno vreme.T=17.7C

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
« Odgovor #167 poslato: 04. Jun 2009. u 08:50 »
U Splti naravno, kao i obično, sunčano. ;D Kiša je padala od nedjelje uvečer do utorka. 21°C, treba uživati dok još nije sparina.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #168 poslato: 04. Jun 2009. u 09:21 »
Jučerašnje padavine na teritoriji grada su bile uglavnom simbolične, ali bilo je i lokacija sa malo značajnijim količinama. Evo pregleda:

Barajevo 0.4
Bežanijska kosa - (ali palo je 0.2 uveče, oko 23 h)
Borča 0.4 (u dva navrata po 0.2)
Cerak 0.2
Dušanovac 0.2
Košutnjak 0.4
Kumodraž 0.4
Makiš 0.6 (u tri navrata po 0.2)
Pančevački most 0.1
Pančevo 1.8
Petlovo brdo 1.0
Pionir 6.2
Ripanj 1.4
Sremčica 2.8
Šuplja stena 1.0 (po 0.2 u nepravilnim razmacima celo popodne i veče - pomalo sumnjivo...)
Trošarina 0.6
Umka 3.2

U Beogradu pretežno oblačno, čekamo kišu u neko doba dana...
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže COJA

• **
« Odgovor #169 poslato: 04. Jun 2009. u 09:31 »
Oko 08:00 h slaba kiša, u 09:00 h umjerena a trenutno je jača umjerena kiša ( malo fali da bude jaka)

U prošlih tjedan dana palo je velikih 50 mm oborine (danas se očekuje od 10-20mm).

Van mreže jocozr

« Odgovor #170 poslato: 04. Jun 2009. u 09:36 »
Sad nesto vrtim kanale na kabloskoj i vesti na nekoj rumunskoj TV.
Jes da nisam nista razumeo ali klip govori sve.
Bas ih je pregazilo danasnje (03.06.) nevreme.

http://tvr.ro/articol.php?id=63715&c=47
Jao,ja ovih dana trebam da dobijem kablovsku SBB,čekam ih nedeljama,samo lažu kad će doći.Šta ćeš tako je kad neko drži monopol. . . ::)  :o
No da odgovorim baš na ovu temu.Verovali ili ne,primetio sam nešto veći vodostaj na Begeju juče po podne,neznam ima li to kakve veze sa ovim nevremenom u Rumuniji. . . :o
U Zrenjaninu oblačno vreme,padavine očekujem oko 12h,a iskreno ne bi voleo da ih bude,baš zbog radova na kablovskoj mreži  :doh:
Takt 16.2C
Tmin 11.3C na GMS 11.0C

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #171 poslato: 04. Jun 2009. u 10:49 »
Jučerašnje padavine na teritoriji grada su bile uglavnom simbolične, ali bilo je i lokacija sa malo značajnijim količinama. Evo pregleda:

Barajevo 0.4
Bežanijska kosa - (ali palo je 0.2 uveče, oko 23 h)
Borča 0.4 (u dva navrata po 0.2)
Cerak 0.2
Dušanovac 0.2
Košutnjak 0.4
Kumodraž 0.4
Makiš 0.6 (u tri navrata po 0.2)
Pančevački most 0.1
Pančevo 1.8
Petlovo brdo 1.0
Pionir 6.2
Ripanj 1.4
Sremčica 2.8
Šuplja stena 1.0 (po 0.2 u nepravilnim razmacima celo popodne i veče - pomalo sumnjivo...)
Trošarina 0.6
Umka 3.2

Hvala na ovim podacima Ptprince. :) Ne mogu da vjerujem da je moj dio grada ubjedljivo najbolje prošao. :) Morate priznati da umijem dobro da procijenim:

Vrlo jak pljusak trajao nekih 4-5 minuta, od tada umjerena kiša, mada će i ona uskoro prestati. Za kratko vrijeme je palo 5-6mm, vidjećemo koliko će biti službeno (sigurno koji litar manje).

U Beogradu trenutno oblačno i suvo, 18C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #172 poslato: 04. Jun 2009. u 10:57 »
 ^^
Ma kako ne Miloše,ti si doktor za procenu padavina,ali sa te strane moram pohvaliti i amaterka ;)  :)  ???
Kod mene i dalje oblačno,ali suvo.
Takt: 17.1C

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #173 poslato: 04. Jun 2009. u 11:01 »
E pa ovako. . .ovaj post sam analizirao 3-4 puta  :-\
Kao prvo,podnožje planine ne može biti 1200 ili 1400 mnv. . .

U pravu si Joco,ne može se to nazvati podnožjem gde on živi,ali koju drugu reč da upotrebim  :neznam:  :neznam:   :neznam:??Dobro rećiću ovako....Njegova kuća je ispod vrha planine Željin (udaljena od planine 2-3 km ),nadmorska visina jeste 1400m  :) :) :)............Da bilo je onog teškog vlažnog snega koji je uništio rod malina,uspeo je i kod njega past par cm,ali šta vredi,moj deda nije imao  čime da slika to  :lmao: :lmao: :lmao:!!!Stanica Kopaonik se  nalazi na 1711m n.v,planina Željin je viša od nje,tako da je toliko snega vrlo moguće (To jutro je u Vrnjačkoj Banji padala kiša uz temperaturu od 7.0 C )  :o :o :o :o!!!!!
ON topic
U Vrnjačkoj Banji pretežno vedro,ima dosta visoke oblačnosti i neki kumulusić.......Sparno je,Takt 18.8 C,tiho je bez vetra.........

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže jocozr

« Odgovor #174 poslato: 04. Jun 2009. u 11:12 »
U pravu si Joco,ne može se to nazvati podnožjem gde on živi,ali koju drugu reč da upotrebim  :neznam:  :neznam:   :neznam:??Dobro rećiću ovako....Njegova kuća je ispod vrha planine Željin (udaljena od planine 2-3 km ),nadmorska visina jeste 1400m  :) :) :)............Da bilo je onog teškog vlažnog snega koji je uništio rod malina,uspeo je i kod njega past par cm,ali šta vredi,moj deda nije imao  čime da slika to  :lmao: :lmao: :lmao:!!!Stanica Kopaonik se  nalazi na 1711m n.v,planina Željin je viša od nje,tako da je toliko snega vrlo moguće (To jutro je u Vrnjačkoj Banji padala kiša uz temperaturu od 7.0 C )  :o :o :o :o!!!!!
Opet si me zabunio. . . ::)  :o
Kažeš kako je ispod vrha planine Željin,pa onda kažeš kako je udaljena od planine 2-3km,a juče si govorio da je na planini.
Evo našao sam malo podataka o toj planini,i ona uopšte nije višlja od Kopaonika,a od meteorološke stanice višlji je samo vrh,i to za 74-75m.
Preuzeto sa Wikipedie:
Citat
Željin je planina u centralnoj Srbiji između donjeg Ibra, srednjeg toka Zapadne Morave, Kopaonika, Stolova i Goča. Spada u grupu Kopaoničkih planina. Razvođe je izvorišnog dela Rasine, pritoke Zapadne Morave i Jošanice i Gokčanice, pritoka Ibra. Naviši vrh se nalazi na 1.785 m. U prošlosti se na Željinu vadila olovna ruda. Obiluje radioaktivnim mineralni izvorima i ima bogat šumski prekrivač. Poznat je termalni mineralni izvor u Jošaničkoj banji sa temperaturom vode od 48° do 80° S.
Da,a GMS na Kopaoniku se nalazi na 1710mnv,ili eto kako ti kažeš na 1711mnv što je metar više  :lmao:  :rofl:
Šteta što ne mogu da nađem ništa o klimi te planine,ali s'obzirom da spada u grupu Kopaoničkih,mislim da ima istu ili sličnu klimu kao Kopaonik.
A šta je svrha ovoga što pišem,i objašnjavam ne smem javno da kažem,jer će ispasti. . . :-X  :redface:
A uz ovo i jedno izvinjenje,iako. . . :-\  :(
Mislim da nije fer prema tebi ovo što te svaki čas citiram,i tražim od tebe samo istinu,i za početak neki dokaz,odnosno sliku tvoje AMS i okoline,a to su tražili i mnogi ovde na forumu.
Dakle,kako amaterko kaže,Kim od tebe tražim da ubuduće saopštavaš samo istinu,a ne ne istinu.Mislim i sam si primetio kako ti nalazim greške u tekstu,dok izmišljaš. . .a možda i grešim,možda se i ne pravilno izražavaš.
Dakle izvini zbog ovoga,ali eto ti mi samo ispuni želju,kao i ostalima,koji vole tačne podatke.  ;)
I još jedna pohvala,mislim da se kod tebe vidi pomak u vidu merenja padavina,ili procena padavina ( ne znam šta je,dok ne vidim sliku) i samo napred!  ;)
A ja ti više neću ništa pisati,niti te citirati,jer vidim da nema svrhe,a na kraju i nije fer.Dakle samo cool. . .
Jocko :D
« Poslednja izmena: 04. Jun 2009. u 11:57 jocozr »

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #175 poslato: 04. Jun 2009. u 11:23 »

.vidim lep oblak iz Slavonije ušao u Vojvodinu,biće lepe kiše Vojvođani  :) ;) :D  ;D!!!
« Poslednja izmena: 04. Jun 2009. u 11:36 Kimi »

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #176 poslato: 04. Jun 2009. u 11:44 »
U Beogradu pretežno oblačno, čekamo kišu u neko doba dana...

Beograd kisne od pre desetak minuta.
Zato je centralna i južna Srbija osunčana.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
« Odgovor #177 poslato: 04. Jun 2009. u 11:48 »
Morate priznati da umijem dobro da procijenim:

Moram priznati toliko dobro, da se ponekad uplasim da nemamo posla sa nekim cetvrtim dimenzijama... :)
p.s.Sledeci put probaj sa jednom decimalom. :D

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #178 poslato: 04. Jun 2009. u 12:32 »
Moram priznati toliko dobro, da se ponekad uplasim da nemamo posla sa nekim cetvrtim dimenzijama... :)
p.s.Sledeci put probaj sa jednom decimalom. :D

Ne vredi, mrdaće kišomer. :lmao:

Kiša stade u BGDu. Miloše, koliko je palo, da iskalibrišemo instrumente? :D

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #179 poslato: 04. Jun 2009. u 12:33 »
U Knjaževcu pretežno sunčano
Takt=22.9°C

GFS u poslednjem izlazu smanjio mogućnost pljuskova kod mene popodne i uveče   :-\