Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Nevreme sa olujnim vetrom 07.06.2009  (Pročitano 11169 puta)

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
Re: Nevreme sa olujnim vetrom 07.06.2009
« Odgovor #20 poslato: 10. Jun 2009. u 14:06 »
... ali ako to na primer cuje 3000-4000 ljudi od 100 hiljada i to je nesto.....
Nije to "nešto"-to je velika stvar... :)

Ne, ne kazem da bih sacuvao...

Znam da ti ne kažeš, ali ja kažem i-u pravu sam... ;)

Dakle, bez ljutnje, ali vodite računa šta želite. Postoji opasnost da se želje ostvare.

Nažalost, ova oluja je živi dokaz ovih reči...
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #21 poslato: 10. Jun 2009. u 15:18 »
Ne znam meni nije jasno jedno..ima na Palicu meteroloske stanice trebalo bi to javiti unapred sta se ocekuje,al oni to ne rade verovatno!!

Posao meteorološke stanice je merenje i osmatranje, kao javljanje osmotrenih vrednosti. Postoji Odsek za ranu najavu u RHMZu, a rane najave se prikazuju na sajtu Zavoda.
Najbliži radar je u Bajši. Međutim, svi radari RHMZ su namenski, za protivgradnu. Štaviše, ni na jednom oblaku ne piše koliko će štete doneti.

Ja cu poceti raditi na necemu..postoji u Subotici radio Subotica..kontaktiracu sa njima...da ukoliko ima uslova za nevreme ja cu im dojaviti!!Znaci uvek se zna pre jedan dan vec da imas sansi za nevreme...pre nevremena sat-dva ocrtavaju se znaci na radaru..samo im treba dojava..i da kazu na radio stacini,i to puno ljudi slusa,ovako bi se u buduce mogle izbeci ljudske zrtve,sva sreca stvarno sto nije bilo jos ljudskih zrtava!

Verovatno postoji i ugovor između Radio Subotice i RHMZa koji obuhvata prognozu i ranu najavu. Ipak, neka te to ne zaustavlja, probaj da uradiš nešto po tom pitanju. Podržavam tvoju inicijativu (ali ne mogu puno da pomognem).

Moj eventualni doprinos bi bio 'opismenjavanje' ljudi za praktičnu primenu meteorologije. Dakle, treba znati i prepoznati šta se sprema. Treba biti svestan nailazeće vremenske opsanosti, a ljudi su to zaboravili, blejući u razne ekrane umesto u prozore.
Život je napolju, ljudi, a ne na netu. Ali ako hoćete da pričate sa ljudima koji nisu u neposrednoj okolini, onda je upotreba Interneta razumljiva.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #22 poslato: 10. Jun 2009. u 18:57 »
Ne, hvala!
Znam da ova čestitka nije pisana sa tim ciljem, ali ovako zvuči grozno, jer se sve ovo desilo na moj rođendan. Ipak, shvatam da su iza ovog posta bile samo lepe želje.
Dakle, neka vreme bude primereno, a ne da bude podložno ekstremima. Morate me razumeti. Ja sam ipak otac jednog dečaka koji je vršnjak preminulom dečaku iz Čantavira. Zato me je ovo sve jako pogodilo. Izvini, mačak.

Dakle, bez ljutnje, ali vodite računa šta želite. Postoji opasnost da se želje ostvare.

izvini,nisam znao i razumem te

naravno, pod neprilikama nisam mislio na ovakve slučajeve jer ih i ja baš ne volim (posle onog grada iz 2003. kada sam pretrpeo dosta štete)

Van mreže gabesz20

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #23 poslato: 10. Jun 2009. u 22:11 »
Ptprince necu odustati..da verovatno ima nekog ugovora izmedu njim..al to mene ne interesuje...samo napred...sa ovim samo dobro mogu uciniti ljudima!

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #24 poslato: 11. Jun 2009. u 09:17 »
Ptprince necu odustati..da verovatno ima nekog ugovora izmedu njim..al to mene ne interesuje...samo napred...sa ovim samo dobro mogu uciniti ljudima!
Naravno. Kad radiš ono što smatraš pravom stvari, najmanje što možeš da postigneš jeste da si miran pred sobom. Ti si pokušao i uradio koliko si mogao. Zato te podržavam. Ono šta drugi rade formalno je njiohova stvar. Naravno, ako to neko drugi radi bolje od tebe, to ne znači da si ti loš. Loš je onaj ko ne pokuša ništa, a drži slovo.

izvini,nisam znao i razumem te

naravno, pod neprilikama nisam mislio na ovakve slučajeve jer ih i ja baš ne volim (posle onog grada iz 2003. kada sam pretrpeo dosta štete)
Mačak, nema problema. Opušteno.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...