Video sam ovaj post još kad je postavljen, ali evo odgovaram tek sad.
1.) Ja sam još pre godinu i po dana, možda i dve hteo da registrujem udruženje građana odnosno NVO.Kada sam saznao da to mogu samo punoletni, organizovao sam jedan okup, jer se to nemože nazvati ni sastankom ni osnivačkom skupštinom.
Kasnije smo imali i osnivačku skupštinu, usvojili statut. . .eto dokle smo došli, i to za vrlo kratko vreme
Međutim posle nastaju problemi. . .primetio sam da se niko ne angažuje nego samo ja.Imao sam pomoć jedne starije osobe, ali sam sve glavne radnje obavljao lično ja.To me je razočaralo. . .i vremenom sam odustao od toga.Kasnije oni koji su ostali, a bilo je samo par njih nisu mogli da skupe ni pare za registraciju
, što je bio dokaz da nisu imali motiv ili sl.
Reč je o eko-pokretu. . .koji bi imao naziv "Eko 023"
2.)
Pa meni pada na pamet neki marketing, po principu "sponzor podataka" ili "sponzor vremenske progrnoze" (ako ces i to raditi), naravno to sve ukoliko bi stanica imala svoj sajt ili tako nesto ili emitovao podatke na nekoj lokalnoj televiziji, medjutim tada trebas da budes i u talu sa televizijom, da bi njih spomenuli.
Pusti fabriku aviona, to ko zna kada ce krenuti da se gradi. Vidi da li na trziste Zrenjanina ulazi neki trgovinski lanac, pa pokusaj sa njima. Oni danas kupe zemljiste, sutra pocnu da grade... Ne znam sta drugo da ti kazem.
Nauka je za*eban posao, najvise zbog toga sto je izuzetno tesko naci nekog ko ce da ti pomogne finansijski... pokusaj da tu cifru smanjis sto vise mozes.
Sve se danas gleda s'aspekta trzista. Ko to pre shvati imace sansu da uspe. Ono sto nema sanse da uspe na trzistu unapred je osudjeno na neuspeh, osim ako nisi bas mnogo uporan pa izguras donekle sam, ali podrska ce pre ili kasnije zatrebati (ali kasnije bar imas neki CV, kontakte, veze, pa nije problem doci ni do toga).
Slažem se oko marketinga
ali ne razumem kako to misliš u
"talu" sa televizijom :?:
Podaci bi se naravno našli na specijalnom internet sajtu. . .da sad ne zalazim u detalje.
Takođe davao bi podatke nekim lokalnim televizijama i to je najmanji problem. . .
Ali ukoliko bi se bavio i prognozom, iskreno to ne bi bilo dzabe.Naravno već sam upoznat da je taj posao vrlo slabo plaćen, ali to sada nema veze sa ovom temom.
Hoću da kažem da će jednog dana zatrebati pare za održavanje ove stanice, neka eventualna nadogradnja i slično.
Cifra se ne može smanjiti na niže od 4.000 EUR ukoliko ovaj grad želi kvalitetnu AMS.
Ta cifra je u potpunosti opravdana u projektu i sa najmanjim mogućim delovima AMS kao i njihovim cenama, tako da mislim da to neće biti veliki problem. Kada bi vrednost projekta porasla na planiranih 10.000 EUR to bi već bila druga priča,i naravno gledaću da to što više smanjim.
Evo nekih informacija o AMS, ovde imate sve o njoj, a od ove firme planiram i da je nabavim.
AMTEHVantage Pro2 Plus™ – bežična + 24-satni ventilatorski aspiratorIskreno ne znam ni sam koliko mogu da uspem u svemu ovome bez ikakvih veza. . .
očigledno je da mi već sad treba pomoć sa strane.
Ja ovih dana završavam ceo projekat, onaj deo na papiru naravno. Ali evo recimo sad ne znam šta dalje. . .
Može li neki savet oko toga :?: