Ako nije palo već jedno 30 do 40 litara od ovog oblaka odustajem od bavljenja meteorologijom. :o
Taman posla, Joe, da se zbog toga odričeš onoga što voliš. Čak i da nešto loše proceniš, to nije način da se izbori sa svojim eventualnim greškama. Vidi gde si pogrešio, koriguj i idi dalje. To ću uvek da cenim najviše na svetu!
Ontopic. Stigao sam iz centra verlo bezbedno. Nisam mnogo ni pokisao, a baš je lepo zadrmalo. Evo, Pavlović(i) i ja smo to lepo ispratili.
Novi Sad do 12h 43mm, Zrenjanin 13mm, Beograd 17mm.
Potop u Novom Sadu.
Do 14 h Zrenajnin po AMS ima 9.8 mm, a Beograd 16.2 mm. Toliko o uporednim merenjima na klasičnim stanicama i AMS na istoj lokaciji.
A sada blic pregled padavina (bar ono što mi je dostupno) do sada u Beogradu i okolini.
Dušanovac opet ima dosta padavina. Do 13:41 palo je 25.8 mm, a intenzitet je dostizao u prvom naletu 3 mm/min, a u drugom naletu 1.4 mm/min.
Kumodraž ima 14.2 mm do 13:44.
Uh, Pančevo mu ga je baš dalo! Do 15 sati palo je 40.6 mm, gde je najveći intenzitet bio između 12:43 i 12:50, kada je samo u tih 7 minuta palo 16.8 mm.
Pionir ima neupotrebljive podatke, njega ću da preskočim.
Trošarina ima 13.2 mm do 15 sati.
Košutnjak, sa druge strane, opet slab sa padavinama. Samo 1.6 mm. Jedva da ima i barica.
Kiša se još cedi...