Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2009 - III dekada  (Pročitano 118337 puta)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Re: Jun 2009 - III dekada
« Odgovor #240 poslato: 25. Jun 2009. u 16:10 »
Na Trošarini već palo 44.4mm, i dalje pada jakim intenzitetom, tamo je temperatura pala na 14C.
U centru i dalje suvo, 21C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #241 poslato: 25. Jun 2009. u 16:22 »
Pratim i ja ovaj oblak. Galami poslednjih sat vremena, a količina padavina na Toršarini vrtoglavo raste. Upravo prolazi 55.4 mm. Padao je i grad.
Na Košutnjaku jedva da je išta palo, teko poneka kap kiše. Nemerljivo. Ali upravo počinje nešto ozbiljnije. Još nije dramatično.

Koliko vidim, oblak je nikao negde kod Bubanj Potoka, odakle se 'napaja' vlagom u Suncem, pa buja li buja. Dok ne naiđe drugi oblak (sa istok-severoistoka, možda za jedno pola sata), ovaj oblak nad Trošarinom će da raste ili da ostane ovako čudovišno izdašan.

Sudeći prema seriji radarskih slika, najgore je negde na potezu Kumodraž - Medaković - Veliki Mokri Lug.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #242 poslato: 25. Jun 2009. u 16:25 »
Količine padavina zadnjih 24h

Cuprija 106.0...

Proverena informacija iz prve ruke: Ćuprija je dobila novi apsolutni maksimum dnevne količine padavina od tačno 106.4 mm.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #243 poslato: 25. Jun 2009. u 16:27 »
Nevjerovatno je koliko je malu površinu zahvatio oblak i koliko se sporo kreće... Konstantno se obnavlja sjeveroistočnije.
Iznad mene ponovo vrlo taman oblak. Jednom je zagrmilo vrlo blizu. Bez kapi kiše još uvijek...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #244 poslato: 25. Jun 2009. u 16:32 »
Da ti odgovorim na jubilarni, 6500-ti post, Miloše...

To su ti čari kontinenta. Na vrlo uskom prostoru imaš dramatične promene količine padavina.

Inače, nova količina je prešla 65.2 mm. Imam utisak da će, ako ovako nastavi, biti blizu 100 mm. Šifra 5, kao kod Boceta par puta na 'letovanju' (koje je u jednom trenutku preraslo u 'pijavičarenje') ;)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #245 poslato: 25. Jun 2009. u 16:32 »
U Vrnjačkoj Banji seva i grmi sa NNE  !!!!Opet će kiša !!!!Posle ću postaviti reportažu o poplavam
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #246 poslato: 25. Jun 2009. u 16:37 »
Da ti odgovorim na jubilarni, 6500-ti post, Miloše...

To su ti čari kontinenta. Na vrlo uskom prostoru imaš dramatične promene količine padavina.

Inače, nova količina je prešla 65.2 mm. Imam utisak da će, ako ovako nastavi, biti blizu 100 mm. Šifra 5, kao kod Boceta par puta na 'letovanju' (koje je u jednom trenutku preraslo u 'pijavičarenje') ;)

Zaista sam mislio da takve količine kiše mogu da ispuste samo oblaci maritimnog porijekla. Eto, nisam bio u pravu... Beograd je danas vrlo lako mogao dobiti novi rekord dnevne količine padavina, a na kraju neće dobiti ni mjerljive padavine.
Kod mene slaba kiša, čisto da ne bude da nije bilo ni kapi od ovog oblaka...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže pavlovic

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #247 poslato: 25. Jun 2009. u 16:39 »
Evo par slika...

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #248 poslato: 25. Jun 2009. u 16:47 »
Košutnjak danas prošao bez padavina. Za sada, mislim. Dug je dan...

Zato na Troši je neviđeno, sudeći po AMS. Količina padavina je 68.8 mm. Ipak će biti između 70 i 80 mm. Možda bih tačnije procenio da sam tamo, ali sva sreća, ja sam na suvom.
I ne plašim se poplave, stojim na vrhu brda...

Gradske količine padavina postaju retkost. Oko pola onih kišomera po gradu je zapušeno. Kao i onaj kod Pionira. Zato nam je Miloš tu... ;) ili na Bežanijskoj kosi... ali tamo je Genčić...

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #249 poslato: 25. Jun 2009. u 17:05 »
Bujaju novi cumulusi na sjeveru i istoku. Sad je pitanje gdje će se oni istresti, i da li će uopšte prerasti u Cb-ove.
Na Trošarini palo tačno 70mm i izgleda da je prestalo tek sad.
Maksimum dnevne količine padavina za Beograd u junu je 68.5mm, tako da je za malo mogao biti oboren. 2-3km su presudila.

Prema istoku i sjeveroistoku sve tamnije. :o

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Banex

• *
« Odgovor #250 poslato: 25. Jun 2009. u 17:12 »
Citat
Maksimum dnevne količine padavina za Beograd u junu je 68.5mm, tako da je za malo mogao biti oboren. 2-3km su presudila.

Miloshe, da li je 68,5mm prosek dnevnih maksimuma za jun u Bg-u ili...

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #251 poslato: 25. Jun 2009. u 17:16 »
Miloshe, da li je 68,5mm prosek dnevnih maksimuma za jun u Bg-u ili...

Valjda maksimalna dnevna suma padavina u periodu od 1960. do 1990. godine... Tako bi trebalo. Mjeseči prosjek za jun je 90.4mm.

Oblaci na istoku i sjeveroistoku sve tamniji. Počela grmljavina i pojačan vjetar. Već se naziru i kišne zavjese.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #252 poslato: 25. Jun 2009. u 17:24 »
Zasada kod mene 0, slovima : nula mm

Stvarno mi nije jasan Sparavalo, koji je ocigledno videvsi kolicinu padavina promenio prognoziranu kolicinu padavina sa nekih 10mm na od 0-70mm, pa jos stavio znake uzvika!!! E svasta...

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #253 poslato: 25. Jun 2009. u 17:26 »
kod mene jak pljusak...

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #254 poslato: 25. Jun 2009. u 17:40 »
Kod mene palo još par kapi i to je to za danas. Pala je nemjerljiva količina, toliko će biti i službeno.
Moram priznati da sam danas očekivao obilnije padavine nego juče (makar 10mm), ali ipak nisam bio u pravu. Najgore mi je kad pomislim da će ovako biti i narednih dana...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #255 poslato: 25. Jun 2009. u 17:45 »
Meni se nešto približava, ili ne?  :neznam:

Pogled na jug

Pogled na istok

i radarska slika

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #256 poslato: 25. Jun 2009. u 17:45 »
U Subotici i dalje samo par kapi ceo dan..sad se priblizava sa juga nesto...strasno kakvi su ovi dani za Suboticu..dok svi dobiju ogromne kolicine tu nista!Da Dejo dolazi sa juga..al sta ce biti pa ne znam...!

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #257 poslato: 25. Jun 2009. u 17:49 »

Nije, Miloše. Iz budžaka vadim podatak od 94.0 mm, izmeren u noći između 13 i 14 juna 1994. godine. To je inače zvanični beogradski maksimum padavina svih vremena (ili bar od 1887).
Sećam se te oluje... Kad sam došao na posao, koleginica koja je tada radila je kukala koliko je bilo mokro u krugu. Te noći je bilo dosta štete od udara groma u Lisičijem potoku. Bilo je i u novinama (to će možda Pavlović da nađe), a čini mi se da je otkazan koncert Lepe Brene jer helikopter kojim je trebalo da se spusti na mesto koncerta nije mogao ni da poleti.
Da me ne ukapirate pogrešno, ja nju ne slušam. Isto tako je koncert mogao da ima i Džoni Štulić, ili Stonsi, ili Joe Satriani (e, njega već volim da slušam), apsolutno je nebitno.

Pauza na 70 mm na Troši. A dan još traje... Jedva čekam da vidim onaj ispravni kišomer u Kumodražu, biće zanimljivo...
Na Ceraku svega 5 mm.
Moram priznati da sam danas očekivao obilnije padavine nego juče (makar 10mm), ali ipak nisam bio u pravu. Najgore mi je kad pomislim da će ovako biti i narednih dana...

Ah, nemoj tako... pa vidi šta se desilo! Meteorologija nije tako 'tačkasta'... za mene si bio u pravu, a ti kako hoćeš. Ne možeš da pogodiš ulicu i broj gde će se izručiti oblak.

Van mreže Banex

• *
« Odgovor #258 poslato: 25. Jun 2009. u 18:00 »
Prema Studiju B, na Banjici kod pet solitera vise automobila je ostalo zarobljeno u bujici vode, a saobracaj u Crnotravskoj je bio u prekidu. Na koloviozu je bilo 30cm vode.

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #259 poslato: 25. Jun 2009. u 18:11 »
Evo pocinje kisa..intenzitet 5 kapi za jednu sekundu....strasno stvarno strasno sta je vec danima