Maksimum dnevne količine padavina za Beograd u junu je 68.5mm, tako da je za malo mogao biti oboren. 2-3km su presudila.
Nije, Miloše. Iz budžaka vadim podatak od 94.0 mm, izmeren u noći između 13 i 14 juna 1994. godine. To je inače zvanični beogradski maksimum padavina svih vremena (ili bar od 1887).
Sećam se te oluje... Kad sam došao na posao, koleginica koja je tada radila je kukala koliko je bilo mokro u krugu. Te noći je bilo dosta štete od udara groma u Lisičijem potoku. Bilo je i u novinama (to će možda Pavlović da nađe), a čini mi se da je otkazan koncert Lepe Brene jer helikopter kojim je trebalo da se spusti na mesto koncerta nije mogao ni da poleti.
Da me ne ukapirate pogrešno, ja nju ne slušam. Isto tako je koncert mogao da ima i Džoni Štulić, ili Stonsi, ili Joe Satriani (e, njega već volim da slušam), apsolutno je nebitno.
Pauza na 70 mm na Troši. A dan još traje... Jedva čekam da vidim onaj ispravni kišomer u Kumodražu, biće zanimljivo...
Na Ceraku svega 5 mm.
Moram priznati da sam danas očekivao obilnije padavine nego juče (makar 10mm), ali ipak nisam bio u pravu. Najgore mi je kad pomislim da će ovako biti i narednih dana...
Ah, nemoj tako... pa vidi šta se desilo! Meteorologija nije tako 'tačkasta'... za mene si bio u pravu, a ti kako hoćeš. Ne možeš da pogodiš ulicu i broj gde će se izručiti oblak.