Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2009 - III dekada  (Pročitano 118334 puta)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Re: Jun 2009 - III dekada
« Odgovor #260 poslato: 25. Jun 2009. u 18:15 »
Pauza na 70 mm na Troši. A dan još traje... Jedva čekam da vidim onaj ispravni kišomer u Kumodražu, biće zanimljivo...
Na Ceraku svega 5 mm.
Ah, nemoj tako... pa vidi šta se desilo! Meteorologija nije tako 'tačkasta'... za mene si bio u pravu, a ti kako hoćeš. Ne možeš da pogodiš ulicu i broj gde će se izručiti oblak.

Vjerovatno, kad bi se uradio neki prosjek padavina na području Beograda, (kad bi se sabrale količine padavina na svim stanicama i podijelile sa njihovim brojem) taman bi i ispalo oko 10mm. :) Tako da se i ne može reći da uopšte nisam bio u pravu.

Djelimično se razvedrilo u Beogradu, mada se i dalje crni prema sjeveru odakle povremeno zagrmi. Još uvijek ima nestabilnosti, ali ne vjerujem da može biti više pljuskova na teritoriji grada.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #261 poslato: 25. Jun 2009. u 18:40 »
Evo pocinje kisa..intenzitet 5 kapi za jednu sekundu....strasno stvarno strasno sta je vec danima

A šra ja da kažem  :?: Od kako su krenule ove konvektivne padavine od ovog ciklona nisam dobio ni kapi kiše, kod tebe je bilo bar malo akcije. A svaki dan u tvojoj okolini ima Cb kod mene ništa. . .  :(

Takt 20.7C i sada je delimično oblačno. Kumulusi da izvinete izgledaju sve smešnije. . .  :cry:
Takođe primetio sam sve neka lokalna strujanja  :o

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #262 poslato: 25. Jun 2009. u 18:47 »
A šra ja da kažem  :?: Od kako su krenule ove konvektivne padavine od ovog ciklona nisam dobio ni kapi kiše, kod tebe je bilo bar malo akcije. A svaki dan u tvojoj okolini ima Cb kod mene ništa. . .  :(

Zrenjanin je (zajedno sa Novim Sadom) imao najviše kiše u onoj prvoj turi ciklona kad je bilo hladno uz neprekidnu kišu.
Ali to ti i nije neka utjeha, kad nije bilo nikakve akcije...
Beograd je ipak imao u više navrata pljuskove sa grmljavinom od ovog ciklona.
Sada je stabilno, ali se crni prema Zrenjaninu. Možda ipak i ti Joco dobiješ pljusak. ;)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #263 poslato: 25. Jun 2009. u 18:53 »
 ^^
Slažem se sa tobom u potpunosti da sam imao najviše kiše dok je bila ona slojasta oblačnost. . .
Inače Miloše hvala na informacijama oko tog oblaka koji se ako se ne varam kreće prema meni, pratiću jug. . .  ;)

EDIT

Pogledao sam i čini mi se da ide pravo na Zrenjanin.
Evo sad je dva puta i zagrmilo. . .ipak je to još uvek udaljeno nekih 15km od grada.
« Poslednja izmena: 25. Jun 2009. u 19:16 jocozr »

Van mreže gabesz20

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #264 poslato: 25. Jun 2009. u 19:28 »

Takt 20.7C i sada je delimično oblačno. Kumulusi da izvinete izgledaju sve smešnije. . . 
:cry:

Takođe primetio sam sve neka lokalna strujanja  :o
Pa svaki dan nije bilo akcije..evo ovo je prvi dan od uticaja ciklona da ima konvektivne oblacnosti u okolini..al sta je to nista..na gledo sam se danas CB-a kolko oces a merljivih padavina nije bilo...pa mogu ti rec nije to tolko interesantno kolko mislis

Van mreže jocozr

« Odgovor #265 poslato: 25. Jun 2009. u 19:40 »
pa mogu ti rec nije to tolko interesantno kolko mislis

Na šta misliš  :?:

Kod mene stalo sve. . .izgleda da se sve završilo na grmljavini.Čuo sam je 3 puta i to je to. . .  :doh:

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #266 poslato: 25. Jun 2009. u 19:49 »
Pa na to..da vidis za jedan dan ne znam kolko cb-a..i na kraju dana prodes skoro bez kapi kise

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #269 poslato: 25. Jun 2009. u 20:22 »
Hmm, na kraju ispade da su danas poplavljeni Vrnjačka Banja i Beograd... Uopšte nisu precizirali na dnevniku da je nevrijeme zakačilo samo mali dio Beograda. Uh, kad sam vidio snimak iz Vrnjačke Banje, rekoh, bolje što nije kapi kiše palo, iako sam "olujoljubac". :)

Trenutno je potpuno oblačno i suvo. Službeno je danas palo 0mm, i u centru i na aerodromu. Zanimljivo da danas nigdje na glavnim stanicama u Srbiji nije palo više od 13mm koliko je izmjereno u Kraljevu.
Takt 18.8C, Tmax 23.5C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #270 poslato: 25. Jun 2009. u 22:06 »
Napravio sam reportažu o poplavi
http://www.serbianmeteo.com/smf/index.php/topic,1510.0.html
U Vrnjačkoj Banji pada slaba do umerena kiša,Takt 15.0 C,tiho je bez vetra.........
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #271 poslato: 25. Jun 2009. u 23:08 »
Iznenada ponovo počelo da sijeva i grmi u Beogradu, negdje od pravca sjevera. Taman sam pomislio da je gotovo za danas, ali ima nestabilnosti čak i u ova doba... Takt 18C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže srba

• **
  • Starost: 58
« Odgovor #272 poslato: 25. Jun 2009. u 23:28 »
Od 22:20 pada slaba kiša.Ukupno kiše od pljuska 02:45-03:15 ,posle podnevnog nevremena i večerašnje kiše 74.1mm.

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #273 poslato: 25. Jun 2009. u 23:58 »
Po neka kap kiše u Beogradu. Prestalo je da grmi i sijeva. Takt 18C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #274 poslato: 26. Jun 2009. u 00:15 »
Vjerovatno, kad bi se uradio neki prosjek padavina na području Beograda, (kad bi se sabrale količine padavina na svim stanicama i podijelile sa njihovim brojem) taman bi i ispalo oko 10mm. :) Tako da se i ne može reći da uopšte nisam bio u pravu.

Uf, bre, kolega... Pa tako rade modeli! Samo što ne sabiraju i ne dele sa brojem sabiraka, nego integrale po površini (sfernom isečku). Meteogram ti je samo projekcija iznad jedne tačke, a mreža prema kojoj rade modeli su daleko šire od onih stvarnih razlika koje smo danas imali prilike da ponovo vidimo.

Od 22:20 pada slaba kiša.Ukupno kiše od pljuska 02:45-03:15 ,posle podnevnog nevremena i večerašnje kiše 74.1mm.

Srbo, je li bilo poplave kod tebe? Znam, tek ćeš ujutru da vidiš ovaj post, ali imaš impozantnu količinu padavina. Kod mene na Ceraku tačno 5.4 mm. Ne treba više, hvala lepo.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže pavlovic

• Počasni član
« Odgovor #275 poslato: 26. Jun 2009. u 01:02 »
Kod mene kiša.

Van mreže pavlovic

• Počasni član
« Odgovor #276 poslato: 26. Jun 2009. u 03:08 »
taman me uhvati prvi san,kad ono linu kratkotrajan pljusak,sad je to vec kisa :)

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #277 poslato: 26. Jun 2009. u 03:52 »
Jak pljusak u Beogradu! KOlko vidim na LAWR-u ( posto drugi radari ne rade) ovaj ce da potraje... milina za spavanje!

Van mreže Darko_9

« Odgovor #278 poslato: 26. Jun 2009. u 05:15 »
U Beogradu oblačno i tmurno sa umerenom kišom 16 stepeni! a kod mene u naselju pretežno oblačno i suvo!

Van mreže pavlovic

• Počasni član
« Odgovor #279 poslato: 26. Jun 2009. u 07:26 »
Pre nekih 10-ak minuta i zagrmelo (možda je grmelo i pre,al ovo me probudilo).U 7h T 16*C.