Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Juli 2009  (Pročitano 34386 puta)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
Re: Juli 2009
« Odgovor #120 poslato: 20. Jul 2009. u 16:12 »
Bez kise narednih  dana..

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #121 poslato: 20. Jul 2009. u 19:58 »
Zašto ovog leta nema još uvek pojave popodnevnih nestabilnosti na Pešteru i na Severu Crne Gore  :-\ :-\  :?:  :?: ........Svake godine to se dešava bar 10-ak dana u toku leta  ::)....To je ponekad i meni znalo donositi padavine  :)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Darko_9

« Odgovor #122 poslato: 20. Jul 2009. u 22:04 »
U Beogradu će biti do 39 stepeni ove nedelje!

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #123 poslato: 21. Jul 2009. u 08:14 »
Zašto ovog leta nema još uvek pojave popodnevnih nestabilnosti na Pešteru i na Severu Crne Gore  :-\ :-\  :?:  :?: ........Svake godine to se dešava bar 10-ak dana u toku leta  ::)....To je ponekad i meni znalo donositi padavine  :)
Tebi Kimi su vec suvisne padavine:)Neznam kolko je palo u Julu kod tebe..ali siguran sam da je vise nego na severu

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #124 poslato: 21. Jul 2009. u 08:30 »
ECMWF je u juče u 12Z nanjušio osveženje od nedelje sa padavinama

GFS se još uvek premišlja

videćemo sledeći izlaz ECMWF kakav će biti  :o

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #125 poslato: 21. Jul 2009. u 10:12 »
ECMWF se vraća na staro stanje
za vikend samo suvo "osveženje"

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #126 poslato: 21. Jul 2009. u 10:38 »
Da pa najverovatnije suvo zahladenje..sad vec do kraja jula male sanse za padavine!I sad vec u avgustu jako male sanse za baricnu mocvarnu situaciju(kako ja nazivam) :D ,kad danima za redom ima pljuskova

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #127 poslato: 21. Jul 2009. u 12:28 »
Ja sumnjam u to suvo zahlađenje  :-\  :neznam:.....Mislim, pad temperature je siguran,ali ja ipak verujem da će biti padavina ponegde  ::) ::)...No dobro,videćemo,lepo bi bilo da temperatura padne,ali i dalje bi izostajale neke značajnije padavine,što uopšte nije dobro  >:(  :(  :glavomozid .

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #128 poslato: 22. Jul 2009. u 23:27 »
Prognoza cetvrtak 23.7.

Jutro ponegde sa kratkotrajnom sumaglicom , tokom dana suncano i veoma toplo uz slab do umeren juzni i jugozapadni vetar.
Tmin: 13C do 21C
Tmax: 34C do 40C

Van mreže Darko_9

« Odgovor #129 poslato: 23. Jul 2009. u 00:20 »
Tačno na dvogodišnjicu tropskih vrućina 24 jula biće ekstremno toplo sa temperaturama na jugu Srbije do 42 stepena! u Beogradu do 40! Da li će se ponoviti 24 jul 2007 videćemo  :pop:

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #130 poslato: 23. Jul 2009. u 12:02 »
GFS u poslednjih par izlaza daje stidljivo neke šanse za pljusak na istoku Srbije u subotu uveče
kako bi to bilo lepo  :o
ono što je sigurno danas i sutra pakleno vruće
sutra izgleda ima šansi ponegde i za preko 40°C

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #131 poslato: 23. Jul 2009. u 13:55 »
Vrhunac vrućine sutra,ponegde i do 40 C  :o  :-[ !!!!!U Subotu zahlađenje,uveče i u toku noći naoblačenje,ponegde sa kišom i plkuskovima sa grmljavinom uz pojačan NW vetar.U nedelju sunčano i dosta svežije,temperature između 23 i 26 C uz umeren NW vetar .Za pariod posle ponedeljka videćemo,ništa nije sigurno  ::)......Ako ne bude kiše do kraja nedelje,a izgleda da neće,ne preostaje mi ništa drugo nego da idem u crkvu da molim Bogu za kišu,jer izgleda da drugog rešenja nema  :selam:  :pop:  :oboze:.

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #132 poslato: 23. Jul 2009. u 16:41 »
ako će pasti kiša ne mora baš u subotu uveče.. tada nastupa steve lukather

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #133 poslato: 23. Jul 2009. u 21:15 »
Prognoza: petak 24.7.

Posle toplog jutra tokom dana suncano i veoma toplo, uz slab zapadni ili  jugozapadni vetar.
Tmin: 16C do 25C
Tmax: 36C do 40C

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #134 poslato: 23. Jul 2009. u 22:39 »
Iako modeli daju uglavom suvo zahlađenje u Subotu,RHMZ Srbije,WEATHER2UMBRELLA pa i Meteo CG daju ipak ponegde pojavu pljuskova sa grmljavinom

Meteo CG :

U subotu, krajem dana, prolazno naoblačenje koje u večernjim satima može tek ponegdje usloviti slabu i kratkotrajni kišu praćenu grmljavinom.

WEATHER2UMBRELLA :

U subotu, krajem dana, prolazno naoblačenje koje u večernjim satima može tek ponegdje usloviti slabu i kratkotrajni kišu praćenu grmljavinom.

RHMZ Srbije :

U subotu prolazno naoblačenje sa retkom pojavom pljuskova i grmljavine uz pad temperature i pojačan severni i severozapadni vetar i to najpre na severu i zapadu Srbije

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #135 poslato: 24. Jul 2009. u 07:38 »
Uh, kakva buka oko vrućina, a ustvari ništa posebno. Statistički gledano, vrućine kakve trpimo i kakve ćemo trpeti ovih dana se dešavaju svake godine. O četrdesetici i ne razmišljam, jer nekako nisam siguran da će se i ostvariti. Vrućina od pre dve godine (koja je kulminirala kao i ove godine, 24. jula) se neće ponoviti, mada RHMZu daje razloga da pompezno najavi i do 42 stepena. Gle, danas su povukli tako hrabre izjave kojih su se do koliko juče držali i spustili Tmax na 39.
Ipak, složiću se samo oko činjenice da je mnogo vruće i da treba potražiti neki način za rashlađivanje. Po izboru, molim lepo! Najzad, da li je 36 ili 56 stepeni, meni je svejedno, jer je prešlo neku granicu trpljenja u normalnom životu. Svestan da je to normalno, stisnuh zube i rekoh sebi 'Izdrži! Nisi uzalud u pustinji...'
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #136 poslato: 24. Jul 2009. u 20:35 »
Narednih dana nista novo , kako sada stvari stoje za vikend suvo zahladjenje pa potom porast temperature tokom naredne nedelje , pa opet za vikend suvo zahladjenje i tako sve u krug...Necemo mi videti skoro ozbiljniju kisu, krajem juna se ispadala za celo leto pa se sad olenjila.. ;D

Van mreže Darko_9

« Odgovor #137 poslato: 24. Jul 2009. u 20:39 »
Sever i zapad će sutra imati temperature oko i malo ispod 30 stepeni!

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #138 poslato: 24. Jul 2009. u 20:42 »
Dakle,sutra može ponegde biti pljuskova sa grmljavinom....Baš me zanima da li će nas ESTOFEX staviti u područja sa grmljavinom..
Da li sutra može biti domaćeg razvoja ??

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #139 poslato: 24. Jul 2009. u 20:47 »
Prosle subote je bilo malo sansi za kisu, a ove  jos manje pa zakljucite sami..Suvoooo...