Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Juli 2009  (Pročitano 34387 puta)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
Re: Juli 2009
« Odgovor #140 poslato: 24. Jul 2009. u 22:03 »
Prognoza za subotu 25.7.

Jutro u celoj zemlji vedro , tokom dana u vecini krajeva suncano i dalje veoma toplo , u kasnim prepodnevnim satima docice do postepenog naoblacenja najpre na severu i zapadu zemlje uz vrlo malu sansu za pojavu pljuskova sa grmljavinom, pocece da duva umeren severozapadni vetar i temperatura ce biti u padu za desetak stepeni, ovo zahladjenje ce do kraja dana zahvatiti i ostale predele.
Tmin: 16C do 25C
Tmax  27C do 37C

Van mreže Darko_9

« Odgovor #141 poslato: 25. Jul 2009. u 00:51 »
Najviše šanse za pljuskove ima severozapad Srbije ali ja mislim da će poprskati malo i Beograd  :lmao:

Što se tiče temperatura danas na severu i zapadu prijatne temperature 30-ak stepeni a na jugu i istoku tropske vrućine kod njih sutra stiže mini osveženje!

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #142 poslato: 25. Jul 2009. u 16:43 »
Izgleda da nema ništa od pljuskova danas.Međutim,u utorak i sredu se opet vidi neka prolazna oblačnost koja će ponegde usloviti pojavu pljuskova sa grmljavinom.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #143 poslato: 26. Jul 2009. u 17:45 »
Meteogram za Vrnjačku Banju.Kao što sam juče i rekao,crta se nešto malo padavina iz ove prolazne oblačnosi u utorak i sredu.

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #144 poslato: 26. Jul 2009. u 21:43 »
Prognoza za 27.7.

Jutro sveze ponegde uz kratkotrajnu maglu ili sumaglicu, tokom dana pretezno suncano i malo toplije, popodne u centralnim i juznim predelima uz malo oblaka.Duvace slab do umeren severozapadni vetar krajem dana u skretanju na juzni i jugozapadni.
Tmin: 9C do 16C
Tmax: 25C do 30C

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #145 poslato: 27. Jul 2009. u 13:01 »
Narednih dana će često biti umerene oblačnosti,usled učestalih prolaska fronti,a ponegde može biti i pljuskova.GFS 6z naljušio za 162h dobar prodor sa padavinama,za sada ih crta do Beograda,ali videćemo.I WEATHER2UMBRELLA u sledeći utorak daje pljuskove sa grmljavinom.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #146 poslato: 27. Jul 2009. u 13:28 »
Kimi malo će se ko ohladiti od tih pljuskova
Temperature preko 30°C nas očekuju i narednih nedelju dana
a biće izgleda i dana sa temperaturom preko 35°C
Za sad se ne vidi kraj vrućinama

Van mreže lazar

• *
  • Starost: 38
« Odgovor #147 poslato: 27. Jul 2009. u 14:48 »
Ne treba ni ocekivati kraj perioda sa vrucinama, bar ne u skorije vreme. Pred nama je jos ceo avgust tako da ce biti sigurno jos vrelih dana. Mada ovo leto je veoma zanimljivo zato sto  jos uvek nije bilo onih dugih toplih talasa kao 2007-me i 2008-me godine.  :oboze: Zapravo vec u maju su krenuli tropski dani gde smo imali period izuzetno susnog perioda nakon koga je usledio period izuzetno kisovitog perioda sa temperaturama ispod proseka. A sada u julu i  kada stigne priliv toplog africkog vazduha na nase prostore i usledi period toplijeg vremena gledajuci period od 7 dana obicno stigne na pocetku nedelje i podize temperaturu svaki dan za po dva do tri stepena tako da obicno sredinom nedelje temperature predju 35 C da bi negde pred kraj nedelje temp. dostigle svoj maksimum koji ponegde dogura i do cak 40 stepeni ali vec za vikend stigne neki prodor hladnijeg vazduha koji spusti temperaturu za 10 do 15 stepeni obicno su to suvi frontovi  koji su moram da primetim sve ucestaliji u poslednje vreme.  :kafa: Najverovatnije cemo i ove nedelje imati slican scenario ako se uzme u obzir da RHMZ za pocetak avgusta prognozira  period nestabilnog vremena tako da u vecini mesta u Srbiji mozemo ocekivati fine oluje  :jupi:

Van mreže The_Night_Hawk

• *
  • Nisam ja ovca, ja sam mrav!!! Ovce su mnogo veće!
« Odgovor #148 poslato: 27. Jul 2009. u 16:23 »
Ja lično ne pamtim ovako svježe ljeto,pa i nije bilo,bar u Bosanskoj Krajini, otprilike od raspada SFRJ...
:smartass:  :smartasss:  :smartass:
Ne vidim šansu za značajnije padavine narednih 7 dana,može da nas okrzne(sjever BiH i Srbije) ovaj
frontić koji je sad nad alpskim područjem...

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #149 poslato: 28. Jul 2009. u 13:56 »
EVO posle dosta vremena da okačim ESTOFEX !!!Neverovatno koliko dugo ga nismo okačili !!!Ona daje mogućnost za grmljavinu tamo oko Loznice i na krajnjem W Srbije.

Van mreže Bronki

• *
« Odgovor #150 poslato: 29. Jul 2009. u 00:45 »
Ja lično ne pamtim ovako svježe ljeto,pa i nije bilo,bar u Bosanskoj Krajini, otprilike od raspada SFRJ...
:smartass:  :smartasss:  :smartass:
Ne vidim šansu za značajnije padavine narednih 7 dana,može da nas okrzne(sjever BiH i Srbije) ovaj
frontić koji je sad nad alpskim područjem...

Gde sveže leto e si ti normalan ceo jul su temperature bile preko 30 stepeni bilo je i nekoliko tropskih dana ponegde u Srbiji je bilo 38 stepeni! jedino je prva dekada jula bila u granicama normale sa temperaturama ispod 30 stepeni!

Izgleda da će prva dekada avgusta biti veoma topla sa temperaturama oko 35 stepeni na jugu Srbije možda i više! u drugoj dekadi bi vrućine trebale da popuštaju!

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #151 poslato: 29. Jul 2009. u 15:59 »
U Nedelju,Ponedeljak i Utorak u Srbiji će,po meni, biti ponegde razvoja oblačnosti,koji će usloviti pljuskove sa grmljavinom  8) ::).Inače Summerkiller-a nema nigde na vidiku,crta se tamo neki pad temperature od 9-og avgusta  ::) ::)....

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #152 poslato: 29. Jul 2009. u 23:41 »
Prognoza za 30.7.

Posle mestimicno maglovitog jutra tokom dana u celoj zemlji suncano i toplo, na jugu i jugoistoku popodne mestimicno slab razvoj oblacnosti.Duvace slab vetar severnih pravaca.
Tmin: 11C do 18C
Tmax: 29C do 34C

Van mreže Bronki

• *
« Odgovor #153 poslato: 30. Jul 2009. u 00:24 »
Poslednja dva dana jula u Srbiji toplo sa temperaturama oko 35 stepeni!

Van mreže The_Night_Hawk

• *
  • Nisam ja ovca, ja sam mrav!!! Ovce su mnogo veće!
« Odgovor #154 poslato: 30. Jul 2009. u 11:34 »
Bronki,žurba je čudo...
:smartass:
Pročitaj bolje,rekoh da ne pamtim svježije ljeto u Bosanskoj krajini...
Imali smo i mi par talasića sa vrućim danima,ali i samo četiri tropske noći.
Znam da je Srbija izgorjela ljetos...
On topic ne mogu,jer je juli gotov...
:smartass:

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #155 poslato: 30. Jul 2009. u 23:20 »
Prognoza za 31.7.2009.

Posle mestimicne sumaglice po kotlinama u jutarnjim satima tokom dana suncano i toplo, jedino se na jugoistoku i u planinskim predelima popodne ocekuje umeren razvoj oblacnosti.Duvace slab vetar pretezno severnih pravaca ili promenljiv.
Tmin: 14C do 20C
Tmax: 29C do 34C

Van mreže 10C-25C

• *
« Odgovor #156 poslato: 31. Jul 2009. u 00:31 »
Izgleda da nece biti tolike vrucine kao sto se mislilo trebalo je da bude 35C u sredu cetvrtak petak  a nije :)ali subota nedelja i pon. :cry:
-3C...32C

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #157 poslato: 31. Jul 2009. u 03:10 »
najjači nick :) ;)

Van mreže 10C-25C

• *
« Odgovor #158 poslato: 31. Jul 2009. u 12:50 »
Sve preko 30C je mucenje...
-3C...32C

Van mreže Boce

• Moderator
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #159 poslato: 31. Jul 2009. u 13:07 »
Dobro nam došao komšija :)
ni meni nije vrućina nešto omiljena ali šta je tu je ;)
i narednih dana nas čekaju žege Do ponedeljka ponegde i preko 35°C
od utorka će biti uslova za pljuskove i grmljavinu što će samo otežati osećaj na temperaturama oko 30°C
ali ovo već ode u avgust  :doh: