Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Veliko nevreme u Beogradu-8.7.2009.  (Pročitano 15653 puta)

Van mreže pavlovic

• Moderator
  • Starost: 39
Veliko nevreme u Beogradu-8.7.2009.
« poslato: 08. Jul 2009. u 19:13 »
Jedna slika parčeta oblaka,ostalo tokom noći u gužvi sam.

Van mreže pavlovic

• Moderator
Re: Veliko nevreme u Beogradu-8.7.2009.
« Odgovor #1 poslato: 08. Jul 2009. u 23:08 »
Ovo je za sada No1 nevreme za 2009. i po meni u top 5 od 2007.

Danas su bili lepi,kako Princ reče,stratocumulus mamatusi.

Idem u doček oluje.Usput se zanimam interesantnim oblakom na SZ

Zver lagano prilazi Beogradu

...

...

Nebo se zeleni

Olujni vetar,provala oblaka.U jednom trenutku strašan prasak.Jablan se skršio u zgradu i raspao na delove.Sva sreća,bez žrtava i povređenih

Skuplja se svet,a dolazi i ekipa sa Studija B

Hodnik pun srče i granja

Slede videi,pa radar...
« Poslednja izmena: 12. Jul 2009. u 18:07 pavlovic »

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #2 poslato: 08. Jul 2009. u 23:14 »
Super...bogame supercelija!

Van mreže pavlovic

• Moderator
« Odgovor #3 poslato: 08. Jul 2009. u 23:41 »
Evo četiri videa

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=VuFaWp6n3KY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=VuFaWp6n3KY</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=1obuW-JfTjw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=1obuW-JfTjw</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=rYDVFKmmUZo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=rYDVFKmmUZo</a>

Sam početak nevremena

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=MWnWzKdr54Y" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=MWnWzKdr54Y</a>

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #4 poslato: 08. Jul 2009. u 23:43 »
Kakav haos ! :o Kao da je samo čekalo da ja odem. :)
Primjećujem da je dolazak nevremena podsjećao na ono od prije mjesec dana (otprilike)...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #5 poslato: 09. Jul 2009. u 00:05 »
sva sreća što nikoga nije bilo u hodniku zgrade u trenutku pada.. to je verovatno jedno od ovog drveća sa snimaka..?

sve u svemu, super reportaža ;)

Van mreže pavlovic

• Moderator
« Odgovor #6 poslato: 09. Jul 2009. u 00:09 »
Jeste ocelot,ovo skroz desno drvo.

Moja zapažanja.Pri dolasku oluje grmljavina nije bila jaka,tek pred kraj jače je grmelo.Vetar je menjao pravac ko lud,kiša je padala koso sa raznih strana.
Koliko sam načuo na vestima oblak je bio 12 km sa 6 km,visinu ne znam.
« Poslednja izmena: 09. Jul 2009. u 00:43 pavlovic »

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #7 poslato: 09. Jul 2009. u 00:48 »
Super reportaza , nevreme kod mene nije nista prema ovome ali sta je tu je stize reportaza u toku dana i od mene..

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #8 poslato: 09. Jul 2009. u 01:01 »
evo par mojih fotki sa mobilnog

neposredno posle oluje na Trgu

poplavljen trzni centar Usce

« Poslednja izmena: 05. Decembar 2011. u 15:31 Stefano »

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #9 poslato: 09. Jul 2009. u 09:45 »
Ja sam izašao ranije s posla, tako da nisam trpeo na izlazu iz firme, čekajući da se sve završi. Umesto toga, PtPrinceza i ja smo poslom otišli do Jajinaca.
Na Avalskom putu sam primetio grdosiju koja juri sa zapada. U tom trenutku, PtPrinceza primeti kako je oblak zelen. Pošto sam vozio, nisam ima prilike da i sam pogledam, ali sam joj poverovao na reč. Naravno, delovalo mi je nebulozno, ali nema razloga da mi ne govori istinu.
Još u putu nas je zahvatio udar olujnog vetra. Ponadao sam se da ćemo stići pre žurke. Samo što smo ušli tamo gde smo se uputili, otvorilo se nebo i počelo je da lije kao da nikada pre toga kiša padala nije. Teška mrakača uz olujni vetar cimala je žestoko. Posle 15 minuta, trebalo je da pođemo nazad kući, ali sve je još trajalo. Pokušao sam da se informišem o stanju, ali Pavlović je (očito) bio sprečen, no tu se našao Boce koji je 'progurao' SMS kroz mobilnu telefoniju koja je opasno trokirala u to vreme, javljajući mi da će sve uskoro prestati, jer je već kod Surčina čisto. Usudili smo se da krenemo nazad oko 17:05. Još je paduckala kiša, a Avalski put je bio uglavnom pod vodom 5-15 cm. Sve se slivalo niz Torlak od Kumodraža ka Jajincima i Banjici. Odlučismo da ne prođemo pored TC Banjica, očekujući popvalu u dnu, pa smo krenuli put Toršarine. Sve je bilo u redu do raskrsnice Crnotravske i Paunove, gde je bio opasan zastoj. Kada sam shvatio da su neki automobili tu poplavljeni, iskoristio sam prvu priliku i skrenuo u Paunovu, nadajući se da TC Banjica ipak nije pod vodom. Gužva u Baštovanskoj na uključenju u Borsku je standard, bio i ostao.
Na Miljakovcu novo iskušenje. Kod toplane - opet poplava. Skrenuh nadole, pa prvom levo, kako bih se vratio u Borsku kod pošte. Tamo smo videli kamion koji je sleteo sa ulice, i neki kombi koji je pokušavao da ga izvuče, ali samo su spaljivali gumu koja šlajfuje po mokrom asfaltu.  Uključili smo se u Borsku posle 5-10 minuta čekanja, jer su mnogi vozači imali isto rešenje kao i ja. Do kraja puta smo prošli uobičajeno, sećajući se pogleda na blatnjavu vodu koja je jurila sa Banjičkog brda u Borsku ulicu.
Kod kuće - blagi haos. Curelo je na problematičnim spojevima krovnih prozora, pa smo se dali u brisanje. No, neke štete nismo imali. Pogledao sam zapis padavina, i izgledalo je kao da je pluviograf imao srčani napad. Jedan oštar potez uvis od pljuska, zatim pražnjenje, pa vertikala do iznad prethodnog nivoa pisanja. Kako je jedno punjenje pluvigrafa (u mojoj verziji) 25 mm, brzo sam sračunao da je palo 32 mm u 27 minuta. Nije ni čudo da je sve popustilo pod provalom oblaka.
Naravno, pratili smo izveštaje iz grada i zaključili kako smo dorbo prošli. Najvažnije, suvi smo stigli kući. Zdravi i čitavi.

A sada - šlag na torti. Jučerašnji podaci o padavinama u Beogradu i okolini. Nikad aktuelnije. Razdvojio sam glavni nalet od ostatka padavina, jer je posle prošla još neka oblačnost koja je dala tu i tamo neku kišu.

Barajevo 9.0 + 3.6
Cerak 31.9 + 0.3
Dušanovac 30.0 + 0.4
Inđija 10.8 (ukupno)
Košutnjak 32.8 + 0.6
Pančevo 20.8
Petlovo brdo 22.4 + 0.6
Pionir 31.0 + 0.6 (izgleda da je proradila stanica, ili je izbijen čep od prljavštine ovom olujom)
Sremčica 1.0 (sumnjivo) + 3.4
Trošarina 23.2 + 0.4
Umka 7.4 + 1.4
Zemun 20.2 + 0.2
Kolubara A 14.0 + 4.4
Kolubara B 11.2 + 3.2
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže zaraza

• *
« Odgovor #10 poslato: 09. Jul 2009. u 10:35 »
Znaci ono je juce stvarno bila ludnica...uhvatilo me na Miljakovcu, dok sam bio u autobusu i racunao sam da se sklonim pod nesto cim izadjem. Ciljao sam ili radnju ili haustor obliznje zgrade, al ne lezi vraze, kako sam izasao iza coska nalet vetra i kise me u trenutku potpuno okupao :):)....Stigao sam samo da zatvorim oci i usta da se ne udavim :)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #11 poslato: 09. Jul 2009. u 13:50 »
WOW,opako :o :o !!!!!Predivna Oluja  :)!!!
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #12 poslato: 09. Jul 2009. u 16:08 »
Dobio sam od koleginice ovaj interesantni snimak ove oluje.

Damjanov Zelenko! ;D
(čini mi se da se ovde nazire i taj zeleni deo, ali pošto ja to nisam video, neka Pavlović oceni)
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže beket

• **
« Odgovor #13 poslato: 09. Jul 2009. u 18:32 »
snimak ove oluje

s koje strane je ovo uslikano?
/ja nisam videla ovoliko crnilo, a ni pomenuto zelenilo oblaka...
samo sivilo, cak bledo - ali turobno: bilo mi je jasno da nas nije promasilo/

Van mreže Felix

« Odgovor #14 poslato: 10. Jul 2009. u 04:25 »

Nailazak ove neverovatne oluje, Novi Beograd, 8. juli 2009, 16.19h. Pogled ka jugozapadu. Može da se nazre zelenkasta boja oblaka, kao i intenzivno žute i crvene nijanse na horizontu ka jugu:

16.20h. Pogled ka severozapadu:

Na mreži Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #15 poslato: 10. Jul 2009. u 06:44 »
uh kakve slike oblaka Svaka čast drugari  :super:
Oluja je bila kako vidim za prepričavanje i pamćenje  :)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #16 poslato: 10. Jul 2009. u 06:59 »
Kakve fotke ! :o Ko da smak svijeta dolazi...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #17 poslato: 10. Jul 2009. u 09:23 »
Ovo je definitivno bila jedna od najstrašnijih oluja koje sam doživeo. Ono je neopisivo bilo. Pao je totalni mrak oko pola pet. Bio sam na VMA, osoblje se uspaničilo. Mrak, vetar divlja, a kiša ne mogu opisati kojim intenzitetom tuče u prozor. U povratku sam posledice oluje doživeo i na svojoj koži. Auto put je bio poplavljen kod Novog Beograda kada se siđe sa Gazele, brže bih stigao čamcem bukvalno. Na auto putu je bilo nekih 15cm vode i naravno totalni kolaps. Čuo sam tada na radiju da je palo neverovatnih 30mm za samo pola sata i postade mi jasno otkud toliko vode. 

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #18 poslato: 10. Jul 2009. u 09:57 »
Zaista fantastichna oluja,i kao sto kaze Pavlovic ide u top 5 u zadnjih nekoliko godina,uz onu od pre mesec dana i onu iz maja prosle godine kad je centar zabeleo od grada!
Ja sam u vreme pocetka oluje kretao sa posla,sa aerodroma...bio sam u autobusu na parkingu,kada je orkanski vetar bukvalno poceo da ljulja autobus kao dechiju kolevku.
Moram priznati nije mi bilo svejedno,kao i nikom u autobusu...krenuo je zatim zestok pljusak,nista se nije videlo napolju od kishe,zatim je pocheo i grad da dobuje po staklima...grmljavina je bila jaka tek pred kraj oluje,a jedna munja udarila je i u antenu pored parkinga,tako da sam uz strahovit prasak video munju iz neposredne blizine!
U Surchinu su posledice oluje bile isto teshke,uz mnogo polomljenog i iscupanog drveca,poplavljenih dvorista,poplavljenih automobila...i veliki pano na kome je dobrodoshlica u Surchin je odletela na put...
Katastrofa...
E sad,da li verujete da je sve to u Banovcima proslo sa slabom kishicom i udaljenom grmljavinom? ODUSTAJEM  ;D

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #19 poslato: 10. Jul 2009. u 10:05 »
Evo i mog doprinosa. Slike su nepoznatog porekla.