Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Avgust 2009  (Pročitano 37498 puta)

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
Re: Avgust 2009
« Odgovor #60 poslato: 17. Avgust 2009. u 14:12 »
Iako je ovo leto po brojkama bilo bogatije padavinama od prethodnih meni lično je po pitanju vremenske situacije bilo prilično monotono i neinteresantno. Ograđujem se za period krajem juna i početka jula koji mi sad deluje kao da je bio san. Poslednjih, više od mesec dana, su bar meni potpuno dosadni. Na žalost tako će izgleda biti i naredenih nedelju i više dana. Znači toplo i suvo vreme sa temperaturama oko i preko 30°C. Knjaževac kao i u ovom prethodnom periodu biće jedan od gradova sa najvišim dnevnim temperaturama ali na sreću i sa najnižim jutarnjim temperaturama. Svemu ovome je krivac strujanje sa istoka, u mom slučaju sa severoistoka. Samo 40km severnije u Zaječaru i okolini će dnevne temperature biti za stepen dva niže nego kod mene. Da nema prirodnih vrata (Vratarnice kod Zaječara) i ja bih uživao u nešto prijatnijim temperaturama.

Van mreže lazar

• *
  • Starost: 38
« Odgovor #61 poslato: 17. Avgust 2009. u 14:13 »
Sto se El Ninja tice, u potpunosti se slazem sa tobom Ciklon da je njogov uticaj na Evropu relativno mali ali ipak utice. Njegovi uticaji zapravo u Evropu stizu sa zakasnjenjem od nekoliko meseci. El Nijo je jos uvek svojevrsna misterija i za naucnike prema tome besmisleno je polemisati oko toga. A sto se dugorocnih prognoza tice ja moram da pohvalim RHMZ zato sto su se u poslednjih godinu dana dosta popravili skoro da su nepogresivi. Jedino sto se tice temperatura i kolicine padavina tu su obazrivi i uvek imaju onu njihovu "u granicama proseka" sto je i razumljivo jer je rizicno prognozirati na duzi rok nesto sto je jako neizvesno i nepredvidljivo. Ali sto se tice izgleda vremena tu su sampioni  :first: predvideli su: mrazeve u januaru, cescu pojavu snega u februaru, hladniji i vlazan mart, topao i suv april zatim, maj topliji od proseka sa manje padavina, promenljiv jun, pravo leto i prijatan avgust - sve je bas tako i bilo  :smartass: Na sajtu su trenutno prognoze za period od septembra do marta naredne godine.  

Ostavili su nam dosta materijala za proveru, imamo dosta vremena pa hajde da ih testiramo!  :super:

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #62 poslato: 17. Avgust 2009. u 15:32 »
Slazem se sa tobom da su se mnogo popravili i sada su dosta precizniji,medjutim to je ocigledno na mesecnom nivou dok na duze staze to mogu biti samo nagadjanja jer kada ce biti mraza ako ne u januaru,majj e topliji od proseka vec decenijama. Hocu da kazem da to nije velika mudrost,ali eto zapamti sta je sada napisano na njihovom sajtu pa cemo komentarisati zajedno njihov uspeh ili neuspeh.
A vrucinama nema kraja . . .

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #63 poslato: 17. Avgust 2009. u 16:33 »
Sutra popodne bi moglo biti pljuskova sa grmljavinom u Vojvodini,a uveče i u toku noći ponegde i u Centralnim predelima zemlje.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže lazar

• *
  • Starost: 38
« Odgovor #64 poslato: 17. Avgust 2009. u 18:17 »
Daj Boze Kimi, ovo vec postaje dosadno kako sam se samo uzeleo dobrog letnjeg pljuska i zvuka grmljavine, munje koje nocu paraju nebo... mmmm a moze i jedna umerena olujica cisto malo da zanjise drvece i spusti temperaturu ;) Al bicu zadovoljan i sa prosecnim pljuskom samo nek se des nesto bilo sta da razbije ovu monotoniju.

Van mreže Bronki

• *
« Odgovor #65 poslato: 17. Avgust 2009. u 19:07 »
Do 23 Avgusta u Srbiji sunčano i toplo sa temperaturama iznad 30 stepeni! 23 Avgusta zahladjenje u sa temperaturama oko ili malo iznad 25 stepeni! posle toga ide toplije vreme a novo zahladjenje stiže 29 avgusta kada će temperature biti od 20 do 25 stepeni! to su moje pretpostavke za naredni period!

Van mreže ciklon

« Odgovor #66 poslato: 17. Avgust 2009. u 23:33 »
Tako se crta za sada,ali promenice se to jos dosta puta do perioda o kojem govorimo.Sutra veoma toplo u celoj zemlji...

Van mreže The_Night_Hawk

• *
  • Nisam ja ovca, ja sam mrav!!! Ovce su mnogo veće!
« Odgovor #67 poslato: 18. Avgust 2009. u 11:13 »
Pa,kako sada stvari stoje,do kraja sedmice simpa vrijeme za ljubitelje vrućine.
A ono što se za sada crta od 23. do 31. avgusta je pravi "summer killer".
:smartass:
Dobro,moja iskustva iz ovih mojih krajeva govore da prave kiše i zahlađenje obično dođu tek negdje oko
sredine septembra, :smartass: ,ali o tom potom.
Znači,još bar 5 dana pravog ljeta, a dalje...
Ko zna...

Van mreže ciklon

« Odgovor #68 poslato: 18. Avgust 2009. u 13:11 »
Bilo bi lepo da se ostvare tvoje prognoze za kraj avgusta mada je tesko ocekivati po sadasnjim modelima,ovako je postalo monotono.
Nisu to neke velike vrucine oko 30ak stepeni je sasvim ok,ali nekako je tesko kao da mi fali vazduha.

Van mreže Luka92

• *
  • Starost: 32
« Odgovor #69 poslato: 18. Avgust 2009. u 13:21 »
Sada većina modela crta osveženje početkom naredne nedelje mada je to još uvek nesigurno.  :-\

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #70 poslato: 18. Avgust 2009. u 13:27 »
 ^^  ^^ Da,u nedelju popodne bi trebalo biti fronta koji bi spustio temperaturu u ponedeljak na nekih 22-23 C.Naravno,on će biti praćen padavinama,ali uglavnom u malim količinama.

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže ciklon

« Odgovor #71 poslato: 18. Avgust 2009. u 13:31 »
Ali koliko vidim odmah posle toga sledi porast temperature?  :(

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #72 poslato: 18. Avgust 2009. u 13:48 »
Da ciklon,posle tog fronta opet će biti dva dana sa temperaturom oko 27-28 C,nakon toga između 22 i 25 C..za 9 ili 10  dana se crta promena vremena.

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #73 poslato: 18. Avgust 2009. u 18:23 »
evo konačno jednog izlaza GFS-a koji daje nadu za lep kraj avgusta  :twisted:

Van mreže Darko_9

« Odgovor #74 poslato: 18. Avgust 2009. u 19:45 »
Zahladjenje 23 Avgusta stiže prvo na severu i zapadu a na jugu i istoku stiže 24 Avgusta! posle toga ide opet malo toplije vreme a novo zahladjenje najverovatnije krajem Avgusta! videćemo...

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #75 poslato: 18. Avgust 2009. u 21:30 »
ECMWF 12z odustao od one promene oko 28 Avgusta  >:(  :( .Nadam se da je GFS neće izbrisati,ili bar da će je ECMWF 0z vratiti.

Van mreže ciklon

« Odgovor #76 poslato: 19. Avgust 2009. u 09:17 »
Kako je krenulo ukinuce i osveženje koje se crtalo za nedelju!
Ni na novim izlazima nema nikakvo zahladjenja,cak mi se cini da je GFS podigao temperature.

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #77 poslato: 19. Avgust 2009. u 12:18 »
06Z daje nadu za malo akcije u nedelju i ponedeljak
kako bi to bilo lepo posle ovih 10-ak dana smaranja

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #78 poslato: 19. Avgust 2009. u 12:29 »
Da, juce se niotkuda pojavilo to...

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #79 poslato: 19. Avgust 2009. u 17:38 »
Narednih dana sunčano i vrlo toplo,ponegde na planinama popodne uz mogućnost lokalnog pljuska.Temperature oko 30 C.U nedelju i Ponedeljak fronta,kiša,pljuskovi i grmljavina i pad temperature na oko 20 C.u Utorak i Sredu bi  moglo biti pljuskova popodne u većini krajeva.