Čitam i komentare po internet portalima i ne mogu da shvatim otkud toliko nepovjerenje prema Braduljici i Kuzmari i toliko plakanje za Bobijem, koji nije nikako do sada nije ni bio dio ovog tima, osim grijanja klupe na EP 2011 (9 minuta i 2 poena ukupno). Da se razumijemo, nemam ništa protiv njega, naprotiv, ali bi trebalo vremena da se malo uigra, da se uklopi u tim. Čak i da je u timu, vjerujem da bi bio tek drugi centar poslije Bradulje. Istina je da sam i ja rekao poslije prve dvije utakmice da imamo očigledan problem sa centrima, ali izgleda da je majstor Sale uz veliku Teovu pomoć uspio i to da riješi, naročito u napadu. Braduljica je vezao dvije ofanzivno odlične partije, i to se od njega tražilo. Kuzmić je bolji u odbrani, ali zna itekako dobro da zakuca, a pokazao je i da dobro gađa slobodna bacanja. Opet, tu uvijek postoji opcija i da igramo bez pravog centra, sa Bjelicom i Ercegom kao visokim igračima.
A što se tiče eventualnog duela Tomić-Marjanović, gledali smo ih ove godine u Evroligi i nisam siguran ko je koga tu pojeo. Znam da je Bobi imao dosta problema tu. Tomić je odličan centar, dobar momak, ali na ovom prvenstvu igra ispod svog nivoa u Barseloni, prosjek 9 poena i 6 skokova za 21 minut po meču, Raduljica bilježi 12 poena i 5 skokova za 17 minuta po meču, Kuzmić 6 poena i 4 skoka za 14 minuta po meču. Žorić ima bolju statistiku od Tomića u dosadašnjem dijelu prvenstva uz 10 poena i 5 skokova po meču, i znatno bolji procenat slobodnih bacanja od svog konkurenta.