http://www.vesti-online.com/Sport/Kosarka/580201/DJilas-otkrio-da-li-ce-Boban-Marjanovic-igrati-na-Olimpijskim-igramaOvo je ono o cemu pricam, imao je osiguranje od 4.5 miliona+ ono sto bi mu ponudo San Antonio... Znaci on je rekao da dolazi i onda se predomislio... Jeste neko ce sada reci on ovako uzeo 21 milion za 3 godine a ovako bi aj da zaokruzim na 6 miliona za jednu godinu u slucaju povrede i nepotpisvanja ugovora, a ja sam siguran da bi ga Sale stedeo protiv Angole i kada je vec resen rezlultat, malo li je 6 milki ...
Stvar je u tome sto je ovaj turnir posluzio da se stvori neophodna pozitivna energija i zajednistvo i timska hemija, sada dolazak Bobija bi to urusio...Mada i ovakvim medijskim prepucavanjima se to radi...
Sto se tice Saleta Djordjevica znam o cemu pricas on je imao sukob sa Drazenom Petrovicem i ovaj mu rekao da nece nikad igrati za nacionalni tim i Sale propustio EP 1989 jer se Duda Ivkovic odlucio za Drazena jer je bio bolji u tom trenutku i tu se zamerio sa Dudom...Ali to je sve bilo u zaru borbe i tu je Sale imao maksimalnu zelju da igra za reprezentaciju sto iskreno kod Bobija se bas ne vidi...Naravno postoji velika zelja ali ne npr kao kod Stimca i ostalih, mora se to videti, da pozove Bobija uneo bi nemir u svlacionici i urusio timski duh...
Mislim da nije u redu porediti Cirbesa i Marjanovica. Ovaj prvi mora jos dosta znoja da prolije da bi stigao do NBA ako ikada i stigne.
Petorka koju si nabrojao je najbolje sto imamo ali u toj petorci nemamo centra pa bi bili lak plen za visoku postavu i kod dosta slabijih reprezentacija od Francuske i SAD-a.
Mozda ne budem u pravu i zaista napravimo odlican posao na OI i uzmemo medalju, nadam se najboljem ali fakat je da smo oslabljeni za jednog odlicnog igraca.
E na ovaj deo bi posebno odgovorio...
Ne uporedjujem Bobija i Cirbesa samo kazem da kada je small ball protivnicka petorka, znaci krilni centar na mestu centra suvise su pokretni i brzi i jos ako krilni centar sutira trojku tu bobi ne moze mnogo, u odbrani skupljaju na njega i brzi igraci i samo je prednost Bobi za skok, zato je Radonja ubacivao vise Cirbesa u drugom delu sezone da tu rupu zakrpi....Za Francusku Gober nam je veliki problem to se videlo u onom mecu za trece mesto tu bi posluzio dok protiv SAD da se ne lazemo previse su kvalitetni i brzi pitanje je sta bi mogao u bilo kom timu da dodju...
Ta petorka sto sam napisao ima mnogo mogucnosti i u napadu a i u odbrani Jokic moze ali sigurno ne toliko dobro kao Bobi to stoji ali ipak mislim i da je Bobi tu ova petorka bi bila najbolja...
A slazem se sa tobom da smo oslabljeni za jednog odlicnog igraca ali u ovoj situaciji je to manje zlo, steta sto je ovako ispalo... Jesam patriota ali i kao i neko ko bar pre se bavio mnogo nazalost amaterski sportom ne razumem kako zelju i adrenalin igranja za svoju reprezentaciju na OI mogu da pare zaustave...
Ipak Bobi je ovim ugovorom se obezbedio tako da kao sto sam rekao treba ga razumeti ali ipak mislim da zbog promena odluka koje su uticale na plan selektora i pripreme ne treba da ide...
Ovde je trebao dogovor dosta ranije da se napravi a ne u junu mesecu...
Ana se udala danas za Shvajnija, eto sto se on zurio da ispadne sa Ep da lepo pripremi vencanje, salim se naravno