Evo i ja da se uključim u debatu, prvi put pišem u ovoj temi. Tenis sam dugo trenirao, pa i danas odigram po koji meč, strastven sam ljubitelj i redovno ga pratim.
Mišljenja sam da uopšte neće biti lako Mariju danas u polufinalu i da nikako ne bi trebalo podcenjivati Raonića, te da ima solidne šanse za pobedu. Pred nama je, svakako, neizvestan meč, te da ako Mari prođe dalje sasvim izvesno neće biti odmoran za finale. Igrao je mnogo turnira i mečeva u poslednje vreme, izmorio se protiv Nišikorija u drugoj rundi, a i Raonić će, verujem, igrati do "kraja" (i da loše počne, pa i da izgubi prvi set, neće se predati). Po mom mišljenju će se verovatno igrati tri seta.
Kada je reč o Đokoviću i drugom polufinalu, nadam se da će naš teniser rutinski obaviti posao i opravdati ulogu favorita u dva seta. Kako turnir odmiče, podiže formu i čini mi se da je to opet onaj stari Nole, željan trijumfa i titula.
U finalu, ako bi igrala najbolja dva tenisera sveta, dajem blagu prednost Novaku. Mari jeste sazreo kao igrač, ali se, čini mi se, i dalje relativno loše snalazi pod pritiskom. Svestan je da je realno Đoković bolji i kompletniji igrač. Takođe, mislim i da će u tom projektovanom meču viši zavisiti od Đokovića. Sa druge strane, ne smemo podceniti publiku i domaći teren za Merija, te se i prisetiti finala Vimbldona 2013. kada su upravo ova dvojica igrali i sećamo se rezultata, mada smatram da bi i tada pre proradio Novakov inat i da bi imao još veću motivaciju i želju za pobedom. Veoma bitan faktor će biti ko bolje uđe u meč (očekujem "stegnut" početak za obojicu), kao i ko osvoji prvi set. Ipak, Đokoviću dajem, ako bi igrali u finalu, ne manje od 55% šansi za pobedu i očekujem 2:0 ili 2:1 u korist našeg asa.
U slučaju da odigra finalni meč sa Milošem, opet dajem veću šansu Novaku. Prvi set bi najverovatnije odlučio taj-brejk, a konačan rezultat bi verovatno bio 2:0 ili 2:1 za Đokovića, uz šanse oko 65%.
S obzirom da je Mari već u polufinalu i da ima tri pobede u grupi, da bi bio broj jedan na kraju godine, Novak mora da osvoji titulu na ovom turniru!
Takođe, hteo bih da napomenem da sam se trudio da budem što objektivniji u analiziranju i da je ovo bila samo moja predpostavka.
Navijajmo za Đokovića dokle god bude igrao i budimo uz njega i kada gubi i kada dobija. Ipak je on najveći promoter naše zemlje i toliko je učinio za Srbiju da ne razumem ljude koji se ljute i kritikuju ga kada gubi.