Što se tiče košarke da bi bili prvi moraju Letonci da dobiju Tursku, a mi Belgiju. Ukoliko Letonci dobiju Tursku imamo tri reprezentacije sa jednim porazom i gleda se međusobna koš razlika. Kako se niko međusobno ne sastaje tu se već zna da smo najbolji +7. Da je Letonija dobila 17 razlike Ruse bili bi oni, tako nešto. Najbitnije je da mi dobijemo Belgiju, a sad koji ćemo biti nije ni bitno. Nema kalkulisanja, najbolji moraju sve da pobeđuju. Verujem i da u onoj grupi ima dosta reprezentacija koje žele nas da izbegnu.
Što se tiče fudbala veoma sam zadovoljan kako igramo u kvalifikacijama. Sada smo jako blizu. Trebaju nam dve nerešene utakmice ili jedna pobeda. Recimo da igramo nerešeno sa Austrijom i da Wales dobije obe naredne utakmice, čak i tada bi nam verovatno nerešeno sa Gruzijom bilo dovoljno. Međutim to su teorije, ne bih ni ovde kalkulisao nego bih voleo da pobedimo obe preostale utakmice. Svaka utakmica je bitna i donosi nam nove bodove na fifinoj rang listi te bi u narednim kvalifikacijama možda bili u nekom boljem, povlašćenijem šeširu. Inače ja mislim čak i obe da izgubimo da ćemo se verovatno kvalifikovati tj. ne očekujem da neko sakupiti više od 18 bodova do kraja pored nas. Svi su zaboravili da pored toga što Vels i Irska igraju međusobno, sledeću Vels gostuje u Gruziji koja je odlična i koja je u poslednje dve utakmice igrala nerešeno i sa Irskom i sa Austrijom.