Mi stariji se dobro sećamo sezone 1989/90, Zvezda je imala odličan tim (znamo šta se dogodilo naredne sezone
) i nakon dva gola "genija" Savićevića (prvo glavom posle Piksijevog kornera a potom fenomenalan prodor i "strašan" šut sa ivice 16-erca) i pobede 2:0 u BGu protiv Kelna, pred revanš smo ostali bez oba golmana i mladi Miloje (17 godina, to mu je bila prva međunarodna utakmica) je doveden bukvalno sa letovanja. Posle 1. poluvremena 0:0 i postojala je velika nada za prolazak (maltene pola tribina je bilo ispunjeno našim navijačima), ali u drugom delu "potop" i u 90. minutu Zvezda prima 3. gol i ispada.
Večerašnju utakmicu neću mnogo da komentarišem, u najkraćem: zadovoljan sam 1. poluvremenom i šteta što nije iskorišćena još neka šansa a 2. poluvreme je bilo očajno i neverovatna sreća je spasila Zvezdu (uz dve odbrane Borjana). Posle 3:0 1989. večeras je ponovo bilo 3:0 za Keln ... u pogođenim stativama
Igrom kao u 2. poluvremenu Zvezda ništa neće postići, može sreća da (obilato) pomogne u jednoj utakmici ali neće uvek. Ipak, vreme je za čestitke -puno puta se dešavalo da Zvezda "dominira" u nekoj bitnoj utakmici u Evropi (ne mislim na neki "noviji" period) ali da primi "jeftin" gol - vreme je bilo i za sreću, napred Zvezdo!
P.S. Žao mi je što Partizan igra bez publike, nisam za huligane i nerede ali realno UEFA je zaista "nekom majka a nekome maćeha" i mislim da je Partizan kažnjen više nego što treba (ako se pogleda kakve "ispade" su pravili navijači nekih EU klubova).