Tačan rezultat košarkaške utakmice sam pogodio samo jednom, doduše ne na kladionici već u vajber grupi. To je bilo 94:86 za Italiju protiv Srbije u osmini finala Eurobasketa prošle godine. Sećam se da sam tada napisao da bih uplatio 10 eura da nas Italijani dobijaju tim rezultatom. I nije da sam bio vidovit. Imao sam jak osećaj da Italijani dobijaju, a za rezultat sam se opredelio jer su dve utakmice osmine finala koje su se igrale toga dana pre naše završene identičnim rezultatom. Kakva je samo to koincidencija bila.
Evo da se prisetite:
https://www.fiba.basketball/eurobasket/2022/gamesSad se ne bih usudio da prognoziram tačan rezultat, ali eto igre radi neka bude 86:82 za Litvaniju.
A od naših igrača kažem: Bogdanović 18, Milutinov 18, Petrušev 14. Biće tu verovatno ravnomerna raspodela.
Imamo zanimljivu istoriju sa njima i nije baš da nam leže iako vodimo 6:5. Poslednji put smo igrali u polufinalu EP 2015. i to je bila jedna jako čudna utakmica sa malo poena, mnogo grešaka, mnogo faulova... Koju smo na kraju izgubili tesno. Ali mnogo se toga promenilo od tada. Od igrača koji su i sada tu, tada su bili Bogdanović i Milutinov kod nas i Valančiunas i Kuzminkas kod njih.
Jedino što bih se usudio da prognoziram sa priličnom sigurnošću je da će biti neizvesno do samog kraja i bilo kakva ubedljiva pobeda bilo koje reprezentacije bi za mene bila veliko iznenađenje. Blagu prednost dajem njima iz jedinog razloga što se mi pogubimo u tim neizvesnim završnicama kad je svaki poen bitan. A očekivati da protiv njih uđemo u poslednju četvrtinu sa +20 ili više je nerealno.
Igraju timski, odličnu odbranu, ne šutiraju previše trojki, ali imaju odlične procente (hoću da kažem da ne forsiraju taj šut za tri kao recimo Italijani). Iako nemaju nijednu superzvezdu osim Valančiunasa, pokazali su se na ovom prvenstvu kao ozbiljno uigran tim. Poslednju medalju su osvojili upravo te 2015 kad su nas eliminisali u polufinalu, od tada su bez nekog uspeha na velikim takmičenjima. Ni ovoga puta pred početak nisu slovili za favorite za medalju, ali očigledno je da podižu formu iz utakmice u utakmicu.