Zaista neverovatna statistika, pogotovo ako se tome doda podatak da je od tih 80 koševa on dao samo 20. To je ono što Jokićevi i Denverovi fanovi uvek potenciraju - da on svoje saigrače čini boljim, da iz njih izvlači maksimum. Jeste Slovenija sa Dončićem jedna od boljih evropskih reprezentacija, a bez njega ispodprosečna. Ali taj Dončić da 40 koševa po utakmici i jedino tako utiče na ishod.
Ako pogledamo taj +/- učinak, tu je uz Jokića jedino još Dobrić u solidnoj minutaži imao jako dobar skor (-4), dok je za sve ostale blagi užas.
Meni je neverovatno kako je isti ovaj tim bez Jokića na svetskom delovao tako moćno, a sad deluju kao da bi bez njega izgubili i od Burkine Faso. I onda se nameće pitanje koliko je zapravo tim dobio, a koliko izgubio sa njim. Kompletna igra je podređena njemu i bez njega se raspadamo. Opet, ovo je samo jedna utakmica protiv najboljeg tima na svetu iz koje se ne može previše toga izvući, ali definitivno će on morati da ima preko 30 minuta na svakoj. Ako je mogao Hačimura 36 min, Batum 34, Janis 32, onda može i najbolji na svetu.
Ja se stvarno ne bojim Portorika i Južnog Sudana. Oni su u manje-više istim sastavima kao na prethodnom svetskom, a mi smo u praktično istom sastavu, plus Jokić. Protiv Južnog Sudana smo imali +30 na kraju, protiv Portorika toliko već na poluvremenu. Kasnije se malo opustili, ali opet završili sa velikom razlikom. Ako nas oni budu mučili, onda stvarno nešto debelo ne štima.