Gde sam to napisao?
Prvo su im male šanse protiv Kanade, a sve i da njih prođu, sa Nemcima će proći slično kao u grupi. Uz Brazil su najgora ekipa među četvrtfinalistima, ništa nisu pokazali na ovom turniru, čudo ih je spasilo protiv Japana da ne ispadnu već u grupnoj fazi.
Mi smo tu realno od 2. do 4. mesta uz Kanadu i Nemačku, kakva su i bila predviđanja pred OI.
Velike su šanse da iste ekipe kao na svetskom budu u top 4, ali teško da bude isti raspored medalja (teoretski može).
Verovatnoća da Brazil dobije Amere je 0.1% (recimo Ameri zakače svi neki virus pred utakmicu ili takva neka viša sila).
Verovatnoća da mi dobijemo Amere je maksimum 10%. To bi bilo da odigramo 10 utakmica ona jedna u kojoj bi bi sve od početka do kraja bilo na našoj strani. Da recimo celu utakmicu odigramo kao prvih 15 minuta u prve dve, a da njih stane šut za 3. Protiv Portorika su imali očajan procenat šuta za 3 (28%), dok protiv nas uvek imaju 50-60%.
Uskoro počinje Nole. Koliko sam na Vimbldonu pred finale bio pesimista, sada imam neki optimizam. Ne znam jesam li ikada ranije kod Đovaka video ovoliku želju i motivaciju. Zna da je olimpijsko zlato poslednje što mu nedostaje u karijeri. Verujem da će izvući neku nadljudsku snagu da savlada u ovom trenutku boljeg igrača od sebe.