Sviđa mi se rasplet nakon takmičenja po grupama (iako mi je ceo sistem ovogodišnjeg takmičenja čudan):
eliminisani su "ljubitelji" dronova sa dipLJomatskim pasošima a kući ide i reprezentacija čiji su navijači (OK, jedna grupica ali dovoljno je za užasan utisak)
nosili transparent sa pitanjem "Gde je Marko?" aludirajući na nesrećnog mladića (navijača Zvezde) ubijenog u Istanbulu (ti bolesnici koji su napisali transparent čak ni ne znaju da ubijeni navijač nije iz Hrvatske -na toj utakmici su pokazali skandalozan transparent).
Island je golom u poslednjem minutu utakmice sebi "izabrao" Englesku, a Portugaliju (kada sam ja išao u školu naziv te zemlje je uvek bio Portugalija a ne Portugal, kao što su žene iz Španije bile Špankinje a ne Španjolke, ženski nosioci na turniru u tenisu su bili baš to - "nosioci" a ne "nositeljke" ali to nije za ovu temu) je "poslao" na Hrvatsku...
Moram da spomenem i jutrosnju spektakularnu utakmicu izmedju Golden Stejta i Klivlenda,, bilo je celu utakmicu neizvesno i Klivlend potpuno zasluzeno i Lebron osvojili titulu...Sjajan mec, serija za pamcenje...
Cela serija je bila za pamćenje uz dosta detalja i van terena koji su obeležili nastup GSW ne samo u finalu NBA nego i u finalu zapadne konferencije protiv OKC (odluka kada suspendovati Draymond-a a kada mu "progledati" kroz prste ili kada dosuditi Flagrant 1 a ne Flagrant 2 je više nego "diskutabilna"; mislim da ne bi bio suspendovan da u finalu GSW u tom trenutku nije imao 3:1 protiv CLE ali neću sada da "davim" o tome). Eto, sada više ne važi "tradicija" da u finalu NBA niko nije došao do titule nakon 1:3 a tim koji je u regularnom delu oborio rekord Bulls-a po broju pobeda (deluje kao da su u finišu sezone bili čak i preopterećeni razmišljanjem o eventualnom rekordu) nije postao šampion. Kao čovek koji je pratio NBA krajem 80-ih i početkom 90-ih (uh, omatorio sam
) mislim da je tada generalno igrana bolja košarka, navijanje je bilo bolje a i kriterijum suđenja je bio drugačiji.