@Mareeram
Nisam video Iranca
Je'l je bio prenos negde? Gledao sam početak trke na RTS dok nisu okrenuli odbojku, a nisam našao neki live stream.
Veći deo takmičenja sam propustio iz različitih razloga. Najviše mi je žao zbog trke na 10 000m za žene pošto je bila jedna od najboljih u istoriji atletike. Oboreno je 8 državnih rekorda, jedan kontinentalni i svetski rekord star 23 godine, a prvih 13 atletičarki je oborilo lične rekorde.
Najpozitivniji utisak mi je ostavio Francuski hodač na 50km Diniz, koji se borio kao lav. Dva puta se onesvestio u toku trke, napunio gaće i na kraju stigao 8. na cilj.
Još jedan trenutak mi je ostao u sećanju sa te trke: Par kilometara do kraja Australijanac Danfi stiže Japanca Araija u borbi za bronzu, i u trenucima nakon što ga je prestigao počinju od bola i umora da mu klecaju noge. Japanac, mnogo jači, pokušava da vrati treće mesto, a dok prolazi pored Danfija ovaj pokušava u očaju da ga odgurne rukom, ali zna da ne sme pa ga propušta napred i do kraja trke mu gleda u leđa potpuno nemoćan da uradi bilo šta. Ne mogu ni da zamislim kako se osećao. Posle cilja su svi redom padali kao kegle. Tu je i Vladimir Savanović. I sam je znao da nije imao nikakve šanse, ali je pokazao srčku na startu trke.