Pre 13 dana Makabi je u gostima, na poluvremenu, vodio protiv Darušafake 17 razlike ali je već u 3. četvrtine "uspeo" da sve to izgubi (vodio je samo 1 poen) i na kraju je izgubio i utakmicu.
Večeras posle samo 11 minuta ima opet tih "famoznih" 17 razlike (33:16). Ako opet "uspeju" da ovo ispuste onda moraju da dovedu i trećeg trenera u sezoni
Nije mi Makabi posebno omiljen (niti imam razlog da ih ne podnosim) ali ne bi mi smetalo da Darušafaka izgubi -iz određenih "patriotskih" razloga
Već su imali nekoliko utakmica dobijenih maltene "na jednu loptu" a protiv Zvezde u 1. kolu to je bilo bukvalno na jednu loptu (uz dva poklona Mitrovića pre toga -promašeno polaganje i izgubljena lopta i sve to u poslednjem minutu uz "omogućavanje" serije 8:0 za goste).
LUDA UTAKMICA!
Pratim košarku više od 30 godina i ne sećam se ovakvog meča iako je bilo mnogo uzbudljivih i napetih (i svakako mnogo važnijih od ove) ali ovo je jednostavno bilo LUDO i nekome ko nije gledao teško je dočarati šta se sve dešavalo!
Makabi je "uspeo" da odigra još goru 3. četvrtinu nego pre 13 dana kada je u Istanbulu ispustio istu razliku od 17 poena na poluvremenu.
Sada je 3. četvrtinu izgubio 35:14!!!Potom je ponovo preokrenuo (odličan Zirbes-a, uz bitnu trojku "povratnika" nakon teške povrede Miller-a) i
na minut do kraja je imao +9 (93:84) i napad ali posle silnih ludosti je branio 93:90 i "uspeo" da napravi faul pri šutu (ili je bar tako dosuđeno) za 3 poena na pola sekunde do kraja!
Na kraju 93:92 za Makabi, Darušafaka je u prvom meču (veoma uzbudljivom ali ne može da se poredi sa večerašnjim) dobila sa 2 razlike.
Za razliku od Žike, nisam se kladio (jednostavno uopšte ne idem u kladionicu -bukvalno nikada) ali mi je bilo sve ovo neverovatno napeto pa mogu da mislim kako je bilo Žiki
Žiko, imao si sreće
a za Baskoniju ne brini -nisu oni Makabi pa da ispuste 17 razlike sa poluvremena (neverovatno ali i tamo je famoznih 17 razlike na poluvremenu) i lako će ono ti da privedu kraju.