Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Sport  (Pročitano 610200 puta)

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
Odg: Sport
« Odgovor #2100 poslato: 10. Mart 2017. u 21:32 »
Bart, ko je uopšte rekao da je Fener ili Obradović "namerno izgubio" od Baskonije?  :confused:

Da je u pitanju Partizan od pre nekoliko godina onda bih možda i pomislio da Obradović nije imao mnogo razloga da motiviše svoj tadašnji tim protiv "svog" Partizana ;)

Navijači Partizana su izgleda posebno osetljivi  :hm: ako neki Zvezdaš samo spomene "lik i delo" Obradovića  ;) a još gore je bilo sa trenerom koji je radio pre Džikića.
Obradovića svakako cenim (ne zato što on misli da je "veći Srbin od svih koji su bili na meču Zvezda-Fener") jer ima neverovatne rezultate u trenerskoj karijeri a npr. nemam poštovanja prema nekadašnjem treneru Partizana (i kratkotrajno reprezentacije) koji je za sada u Limožu, jer njegovo celokupno ponašanje (pa i sada kada nije u Partizanu i kada pljuje po bivšem klubu, na sličan način kao što je pljuvao po nekadašnjim igračima Partizana kada su tražili da im isplate dugovanja) je takvo da (iz mog ugla gledano) ne zaslužuje poštovanje (iako je napravio odlične rezultate u radu sa mladim igračima).

Neću više o ovome (dakle neću dalje pisati o istoj stvari) jer tema "Sport" ne sme (ili makar ne treba) da postane mesto za "prepucavanje" u vezi komentarisanja Zvezde, Partizana, Voše, Barselone, sudija, političara u našim vodećim klubovima ... a ovo je ipak meteorološki forum.

Zvezda je u prvoj četvrtini primila 38 poena od Reala!   :( Kukuuu ... bolje da ne pišem ništa više, biće na poluvremenu preko 20 razlike ako se ovako nastavi...
Što je mnogo -mnogo je, naročito za odbranu koju mnogi nazivaju "najboljom u Evroligi" (na osnovu broja primljenih poena).

Van mreže Bart

« Odgovor #2101 poslato: 10. Mart 2017. u 21:44 »
Pa Profi svi to pricaju pa sam mislio da i ti to hoces da kazes time sto se nije ni zacrveneo ali ako nisi onda je ok...   :) Ma ne pada mi da se prepucavam za tako nesto ali mozemo da lepo prodiskutujemo, razmenimo misljenja, tako je bilo i prethodnih dana...    :) 
Pre Dzkica je radio Bozic  ;). Sto se tice Duleta on je za nas legenda bez obzira sto i ja nekad ne volim to sto prica... Ali treba pogledati stvari i iz njegovog ugla, ali da ne pricam dalje o tome...
Sto se tice Zvezde  evo na poluvreme cak 63 poena sto je mnogo mnogo je... Dobro je sto Olimpijakos ubedljivo vodi, plasio sam se da moze Darusafaka da napravi iznenadjenje...
« Poslednja izmena: 10. Mart 2017. u 21:56 Bart »
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Profiamater

• Moderator
« Odgovor #2102 poslato: 10. Mart 2017. u 22:46 »
Pre Dzkica je radio Bozic  ;)

Da, na njega sam potpuno zaboravio -on je miran i tih čovek "na terenu i van njega" i eto zaboravio sam na košarkaša kojem se skandiralo "Božić Pera može iz partera"  ;), a u nekoliko situacija je baš Zvezdi dao trojke "iz partera", sa zemlje bez skoka. Božić je neko protiv koga niko od Zvezdinih navijača (mislim na prave, normalne navijače) ne može ništa loše da kaže -jeste da nam nije bilo drago kada je Pera dugi niz godina podizao trofeje koje je osvajao Partizan ali čovek nikada nije pravio incidente, nije davao izjave u kojima omalovažava protivnika i slično.

Zvezda je "uspela" da ne primi 100 poena u Madridu ali je takođe "uspela" da izgubi sa 30 razlike  :(
Olimpijakos se malo "kockao" i posle vođstva 60:39 došlo se do 73:69 ali na kraju je ipak Ol. pobedio i time sebi omogućio "stabilno" treće mesto (za sada) uz mogućnost da juri i bolji plasman. Biće zanimljiva borba za plasman od 5. do 8. mesta, odavno sam rekao da je moguće da se u Top 8 "ukrste" Olimpijakos (npr. sa pozicije 3.) i Zvezda sa 6. mesta i ta opcija i dalje deluje realno iako Zvezda svakako još nije obezbedila plasman među prvih 8. Jak je Olimpijakos, već dugo igra bez Spanulisa ali se to uglavnom ne odražava na rezultate. U pripremnom turniru pred početak Evrolige Olimpijakos je pregazio Zvezdu na Kritu (bio sam na toj utakmici) i videlo se i tada da će taj tim "daleko da dogura" ove sezone -doduše Zvezda je tada bila daleko od tima koji je spreman za Evroligu ali razlika u klasi je bila očigledna -makar tada, ali i sada je Ol. jači tim -što ne znači da Zvezda ne može da ga pobedi za dva kola u BGu. Ipak pre toga ide gostovanje u Milanu, biću "na licu mesta" iako se tamo svakako neću osećati isto kao na tribini među navijačima Olimpijakosa u Grčkoj.

Edit 22.58:
da li je neko sa foruma zainteresovan za odlazak na utakmicu Armani-Zvezda? U kolima ima mesta za još 3 osobe, možda i za 4 ako izbacim ženu  ;) Naravno, troškovi prevoza su "na moj račun"  :)
« Poslednja izmena: 10. Mart 2017. u 22:59 Profiamater »

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Sport
« Odgovor #2103 poslato: 11. Mart 2017. u 08:37 »
Ja ovde ne vidim nikakva prepucavanja. Svako je izneo svoje mišljenje što i jeste poenta. Iako je ovo meteorološki forum, pričaonica je upravo napravljena za ne meteorološke teme kakva je i sport. Ja lično ne pratim druge sportove sem fudbala osim kada igra repka na važnim takmičenjima. Što se tiče Obradovića jako mi je pao u očima na Evropskom u Srbiji kada je davao izjave kako su svi bili odgovorni za neuspeh sem njega.

Van mreže Bart

« Odgovor #2104 poslato: 11. Mart 2017. u 15:32 »
Pera je bio zaista skroman covek zato smo i voleli sto nam je bio kapiten... Takav u Nba je bio i Dankan, odjahao tiho u sumrak bez nekih spanskih serija kao sto je pravio Kobe... Gledam sada derbi koji sam cekao da gledam zadnjih mesec dana, dobro Lenard je povredjen ali u GSW ne igraju ni Kari ni Tompson ni Grin a valjda ni Iguodala... Skoro potpuno obesmisljen regularni deo... Dobro prvo mesto osim prednosti domaceg terena nista ne donosi. ali ipak trebali su da ispostuju navijace bez obzira sto su igrali ovi iz GSW-a vece pre...
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Johnny colchonero

• **
  • Starost: 25
« Odgovor #2105 poslato: 11. Mart 2017. u 19:34 »
Ja sam zainteresovan. Profi do kad ti treba odgovor? Jel moze u ponedeljak? Kada bi krenuo i odakle?Moram da vidim da li sledece nedelje imam turnir, naravno ako hoces da me primis.

Van mreže Profiamater

• Moderator
« Odgovor #2106 poslato: 11. Mart 2017. u 20:46 »
@real madrid:
Poslaću ti PP.

• **
« Odgovor #2107 poslato: 13. Mart 2017. u 00:17 »
Barsa izgubila, Sosijedad takodje, Sevilja nereseno, Atletiko pobedio :tu:

Uh da je jos i Madrid ovde kiksnuo smeo bih da se kladim da sampion nece imati 90 bodova na kraju, sto se nije desilo od prosle decenije. To je bilo vreme kada su se titule uzimale skoro redovno sa 70 i nesto bodova. Znam da je Depor u njihovom prajmu uzeo titulu sa 67-8 bodova a Barsa bila 2. sa 64 Toga vise nema, stvorila se velika jaz izmedju jakih i slabijih. Sevilja je pre 2-3 godine bila 5. sa 76 bodova. U Deporovoj sezoni razlika izmedju njih(prvaka) i prvog van zone ispadanja je bila samo 24 boda. U poslednjih pet godina smo 2 puta imali razliku preko 60. Kordoba je ispala sa 20 bodova u 38 kola. Osasuna za sada ima sramotnih 10. Praksa poslednjih godina je da ne smes vise da kiksnes ako hoces titulu, jer konkurent nece izgubiti bodove nigde. Voleo bih kada bi se to promenilo.

RM sada ima 62 boda 12 kola pre kraja. Tako da ce mozda otici preko 90.

Jbg polako se sve lige 5 pretvaraju u PL gde sampiona ispod 80 bodova nije bilo u ovom veku. Cak je i Lester sakupio 81. Da se zakljuciti da su razlog za to pare. PL je uvek najbogatija, sada su i ostali velikani u ligama 5 pokupovali sve najjace. Pitanje kad ce se ponoviti neki Volfsburg, Stutgart, Deportivo, Valensija. Hajde Sevilja mi malo uliva nadu. Plus u ESP ima klubova kao sto su Selta, Bilbao, Viljar, jos ako se Valensija vrati imace ko da otkine bodove tu i tamo. Ove ostale lige, ne vidim kako. Pre ce to biti neko cudo kao Lester nego ujednacena liga. Paradoks je da se o PL prica kao o ligi gde se najvise prosipaju bodovi. Mislim da je to zato sto je najpracenija i ima nekoliko timova u borbi za Evropu.

• **
« Odgovor #2108 poslato: 13. Mart 2017. u 00:52 »
Samo da dodam. To ne znaci da je Primera tih godina bila slaba. Madrid je bio sampion Evrope 98'(4. u ligi) 00'(5. u ligi) 02'(3. u ligi)
Valensija igrala 2 finala u nizu. Barsa uzela LS 06'.

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #2109 poslato: 13. Mart 2017. u 01:16 »
Najveca razlika u finansijskom smislu u ligama petice je bas najizrazenija u Spanskoj ligi potom i u Italiji. U Spaniji je mnogo losa raspodela novca i od Tv prenosa. Zato i imamo ogromnu razliku izmedju recimo Osasune i Reala i Barse. U Engleskoj to nije slucaj jer gotovi svi timovi prave velike transfere.. Uporedite recimo Sanderlend koji je poslednji sa Osasunom,Krotoneom,Peskarom,Dramstatom,Lorijenom :)
U Engleskoj i protiv poslednjeg moras dobro da zapnes za razliku od nekih drugih liga gde sa autsajderima igras sa pola gasa.. ;)
Obozavam timove koji se pojave niotkud kao RB Lajpcig koji narednih godina itekako moze da pomrsi konce cak i Bajernu.Zato ih mnogi i bojkotuju u Nemackoj(Dortmund,Salke,Bajern....) Sa sve vecim prilivom privatnog kapitala u fudbal,lako moze da izniknu novi mocnici i ne tako poznati klubovi :) Najbolje poslovanje u fudbalu i ogroman profit prave - Monako,Porto,Benfika,Sporting,pa i Lajpcig koji ulaze u mlade igrače,nekoliko Belgijskih i Holandskih klubovi.. To su fabrike novih zvezda fudbala- Monako je najjaci primer trenutno..
Pored ovih stavki mogao bih da napisem neke moje omiljene timove iz raznoraznih liga  :D Pored Partizana,AC Milan,Notingem Forest(tako se potpisuje na Mozzartu i jos nekim sportskim medijima),Lajpcig,AZ Alkmar,Volfsburg,Monako,Ren,Man.Utd,Milvol,StPolten,Basel,Lugano,Betis,Tenerife,Las Palmas,Maritimo,Santa Clara,Pameiras,PAOK,Zenit i jos poneki xD Nisam kao vecina koja voli samo timove koje se bore za titulu već su mi na listi i drugoligasi i treceligasi  :grin:

• **
« Odgovor #2110 poslato: 13. Mart 2017. u 01:49 »
Chelsea je vezao 13 pobeda. Manchester je imao ne znam ni ja koliko utakmica bez poraza ove godine. Pre su oni dominrali sa mnogo bodova. Murinjov Chelsea takodje. Pa i City par godina. Ranije Arsenal zavrsio sezonu bez poraza. Tako da u PL nije bas tako kao sto se prica. Statistka to pokazuje. Pre bih rekao da ima mnogo voljenih timova koji se bore za Evropu (5-6 njih za LS i jos 2-3 za preostalo mesto u LE)  i svako kolo poneki kiksne. Ali sampioni su retko gubili bodove. Ono sto cini PL "neizvesnom" je manje vise konstantna promena sampiona. Niko ne dominira preko 3 godine. I ne menjaju se samo 2 kluba nego njih nekoliko jos uvek. To se u ostalim ligama izgubilo. Vec sam naveo najvise nade polazem u Spaniju. Imaju vec Atletiko i jos par nabrojanih koji u pocetku bar mogu da otkidaju bodove, ako ne da se bore za titulu jos uvek.

RM ove godine imao preko 40 utakmica bez poraza. Barsa do danas poslednju utakmicu u ligi izgubila u okotobru. I maltene svake godine isto. To je pre bilo nezamslivo u Spaniji. Retko kao sneg u avgustu. Ranije su se svi borili za Evropu i samim tim bezali iz donjeg dela tabele, jer je bilo zbijeno. Sada se pola ekipa zadovoljava ucescem u Primeri. Neki cak i jednogodosnjim. Na primer Osasuna je znala(kao i svi koji gledaju La Ligu) na pocetku sezone da samo ogromnim cudom nece ispasti.  Slazem se da je to zbog malih prihoda.

Van mreže Gaara

• **
« Odgovor #2111 poslato: 13. Mart 2017. u 02:04 »
Premier Liga je mnogo oslabila poslednjih godina što i govore rezultati u LŠ. U poslednje tri sezone samo 3 kluba iz Engleske su uspela da se plasiraju po jednom u 1/4, a u sezonama 06/07-08/09 su imali svake godine po 3 kluba u polufinalu. Otprilike ono šta je sada Primera to je tad bila Premier Liga, s tim što je čini mi se Primera poslednjih godina još jača jer timovi imaju mnogo više uspeha u LE gde su uglavnom izbacivali međusobno jedni druge, osim ove sezone koja je prilično ''loša''.

Pored ovih stavki mogao bih da napisem neke moje omiljene timove iz raznoraznih liga  :D Pored Partizana,AC Milan,Notingem Forest(tako se potpisuje na Mozzartu i jos nekim sportskim medijima),Lajpcig,AZ Alkmar,Volfsburg,Monako,Ren,Man.Utd,Milvol,StPolten,Basel,Lugano,Betis,Tenerife,Las Palmas,Maritimo,Santa Clara,Pameiras,PAOK,Zenit i jos poneki xD Nisam kao vecina koja voli samo timove koje se bore za titulu već su mi na listi i drugoligasi i treceligasi  :grin:

I ja imam gomilu dragih klubova, i stvarno uživam kad se neki ''manji'' klub umeša u borbu za trofeje kao Lester prošle godine, Viljareal u LŠ 2006. ili kad se samo pojavi nov klub u ligi. Sećam se Bornmuta dok su igrali u 4. ligi, a sad igraju u EPL već drugu sezonu.
Inače jedan od omiljenijih timova mi je Jork Siti iz konferencije. Baš sam se zabavljao na FIFA13 dok sam pokušavao da ih uvedem iz Lige 2 u PL  :D

Van mreže risbo gr

« Odgovor #2112 poslato: 13. Mart 2017. u 03:16 »
 ^^ Mada ima tu joa nekoliko klubova koji su bas malo ulozili a ipak su im rezultati dobri- tipa Eibar.. Las Palmas me odusevio 3:3 sa Realom a mogli su da dobiju tu utakmicu..
@Gara :) Secam se Bornmuta iz Lige 2,tamo se borio za opstanak nekad.. Portsmut i Wigan imaju slicnu putanju ali u kontra smeru.Portsmut dogurao do 4 Lige a osvajao je FA kup i bio ucesnik LE..
Najbolja mi je prica o Vimbldonu..Kada sam poceo da pratim te Engeske nize lige- Fc Vimbldon je igrao Championship, najednom je nestao i promenio naziv u MC Dons(Milton Keynes Dons) promenjen naziv,neko ih je otkupio i tako su nastavili..U medjuvremenu grupa navijaca i privatnika je osnovala AFC Vimbldon koji je krenuo iz 8 lige.. Pre nekoliko godina susreli su se u FA kupu(kakva mrznja medju navijačima) tada su ih delila 3 ranga.. Danas igraju u istoj ligi(cetvrtoj) i Afc Vimbldon je ispred svog mladjeg brata.. Mogu da zamislim kakvi su im sada mecevi :D
Ja samo cekam dan kada ce se klub sa ogromnom tradicijom vratiti u PL - Notingem Forest- jedini tim koji je odbranio titulu LS dve godine u nizu :)
 Uz Sefild koji je najstariji klub sa velikom tradicijom ;)
Lepa prica je i Hofenhajm selo sa par hiljada stanovnika, i Termalica B.B fudbalski klub iz Poljske- selo od 1000 stanovnika gde je Građevinsko preduzece preuzelo klub iz najnize lige i sada su 6.i na tabeli prve lige ;)

Van mreže Bart

« Odgovor #2113 poslato: 13. Mart 2017. u 11:16 »
Moj omiljen tim u tim Engleskim nizim ligama je Hereford... Bese nekad a sada se pripoveda  ;) Voleo sam da odigram jedan tiket subotom u 16h samo sa tim Engleskim ligama od 3 do 6, nikad nisam prosao taj tiket subotom u 16h... Bilo je to bolje vreme nije se desavalo da odigras na NY Nikse x2 a Broklin u prvom poluvremenu sutira trojke 14 od 20  :ranting:...

Inace Delpo je kralj  :)
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=s2Di3CGSwXE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=s2Di3CGSwXE</a>
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Gaara

• **
« Odgovor #2114 poslato: 13. Mart 2017. u 22:18 »
Mala ispravka: MK Dons i AFC Vimbldon igraju ove sezone u trećoj ligi ( liga 1 ) nakon što je Vimbldon došao iz četvrte, a MK Dons ispao iz druge.   ;)
Baš sutra igraju prvi međusobni duel u Vimbldonu. Do sada su se sastajali 4 puta, ali uvek u Miltonu ( jednom u ligi i tri puta u kup takmičenjima)

Edit: U polufinalu kupa: Arsenal, Čelzi, Mančester Siti i Totenhem. Najjače polufinale od kad pratim.

« Poslednja izmena: 13. Mart 2017. u 23:59 Gaara »

Van mreže risbo gr

« Odgovor #2115 poslato: 14. Mart 2017. u 13:17 »
@Gaara Jeste hehe menjaju stalno rangove pa sam izmesao lige  :tu: Ove godine izgleda da oba tima nece menjati rang posto su u sredini tabele  :)
Moram jos da dodam Fulam i naseg Slavisu Jokanovica. Covek radi fantastican posao,uveo je Wotford koji je bio prosek u Championshipu,ali ga smenise kada su usli u PL.. Posle kratke epizode u Izraelu preuzeo Fulam pred kraj prosle sezone koji se u tom trenutku borio za opstanak..Ove godine su blizu Plej ofa i ne bi me cudilo da i Fulam vrati u PL.Vec se mnogi  jaci timovi raspituju za njegov dolazak.Za vikend ocitao lekciju prvoplasiranom Njukaslu i Rafi Benitezu:D
Kako bi on legao nasoj reprezentaciji,mogu da zamislim samo kalo bi igrali  :comeon:

Van mreže Bart

« Odgovor #2116 poslato: 14. Mart 2017. u 17:25 »
Edit: U polufinalu kupa: Arsenal, Čelzi, Mančester Siti i Totenhem. Najjače polufinale od kad pratim.
Ako Arsenal pobedi ove dve utakmice sto ima manje od Liverpula u prevenstvu to bi znacilo da se u polufinalu nalaze top4 ekipe... Zaista zanimljiva polufinala... Tipujem na Celzi jer se mogu koncentrisati samo na to takmicenje...
Kakav je ludak ovaj Konte... Ja ga gotivim jer je Juventusovac  :)
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=4xJgb8Sd87I" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=4xJgb8Sd87I</a>
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Gaara

• **
« Odgovor #2117 poslato: 16. Mart 2017. u 00:24 »
Na kraju jedino Lester brani čast engleskog fudbala u 1/4 LŠ, a krajem prošle sezone su skoro svi govorili da će brukati EPL.  Već treću godinu zaredom Englezi nemaju više od 1 kluba u poslednjih 8 ( najjača liga  :rofl: )

Jedno od jačih četvrtfinala poslednjih godina. Mislim da 6 ekipa ima sasvim realne šanse da osvoji, ali ako moram da izdvojim jednog favorita onda je to Borusija,  možda pomalo i navijački ;)

Van mreže Profiamater

• Moderator
« Odgovor #2118 poslato: 16. Mart 2017. u 23:43 »
BRAVO ZVEZDO!!!  :D
Bravo za navijače, atmosfera u hali u Milanu (ali i u gradu) je bila bolja nego na nekim utakmicama u Beogradu (naročito u "Areni", gde "plaćeni navijači -pozeri" ne umeju da vode navijanje) tj. bilo je slično kao na gostovanju u Bambergu!

P.S. Joviću, vrati se -kritično je bez tebe.

Van mreže Gaara

• **
« Odgovor #2119 poslato: 19. Mart 2017. u 20:43 »
Kakva utakmica Man. Siti - Liverpul! Moglo je bar 7-8 golova da bude, ali su se svi redom ispromašivali.

Lalana je čini mi se najgore prošao:

https://www.youtube.com/watch?v=5zP3SNbMgB4