Steta za Zvezdu za dlaku im je izmakao top 8...
Da, fin i tačan komentar korektnog Partizanovca
Ta jedna "dlaka"/šansa je propuštena znatno pre današnje utakmice.
Još u prvom kolu Evrolige na 30 sekundi pre kraja Mitrović je promašio polaganje za (maltene sigurnu) pobedu Zvezde protiv Darušafake i kao da je time "nagovestio" da ova sezona neće biti njegova.
Imala je Zvezda puno šansi da obezbedi prolaz u "Top 8" -svakako je mogla da ima bar jednu pobedu više a moglo je da joj se "posreći" i sa bar nekim rezultatom konkurenata u poslednjih 5-6 kola. Prethodno kolo i meč Bamberg-Darušafaka, kao i izjava Trinkijerija posle tog meča dovoljno govore.
Ipak imala je Zvezda sve u svojim rukama, porazi od Uniksa i Žalgirisa (kao i Darušafake u spomenutom 1. kolu) su uz samo malo više pameti (ne bih čak ni rekao sreće) mogli da se dobiju. Mali dodatak svemu je i kako su "braća"
iz Oli-ja izginula
da pobede u BGu u produžetku (nakon sramne Zvezdine igre u 1. poluvremenu) a pre i posle te utakmice su izgubili lako i bez nerviranja
a i ono "drvo javorovo"
(ko prati košarku znaće na koga mislim) je dalo svoj doprinos na par mečeva...
Znajući koliko je igrača (i to onih najboljih ili veoma bitnih) otišlo iz Zvezde nakon prošle sezone (ukupno 6 i ako ne računam Micića onda je otišlo 5 zaista bitnih igrača) i sa kakvim timom (i u kakvoj formi) je Zvezda započela Evroligu, koliko bitnih utakmica smo odigrali bez Jovića (ili uz njegov minimalan učinak zbog povrede) zaista sam zadovoljan sa 16 pobeda iako čak ti toliki broj pobeda nije dovoljan za Top 8 (u kojem bi nas, u ovakvoj formi i sastavu, Real dosta lako "počistio").
Moguće je da će Zvezda naredne sezone imati bolji tim ali da neće imati 16 pobeda (ako se osvoji ABA ligu -Cedevita je odmornija i ne sme da se podceni)... a opet može da se desi da se na Top 8 ode sa npr. 14-15 pobeda.
Za Zvezdu je bitno da "popije"
Cedevitu da bi obezbedila novo učešće u Evroligi (dok neka "gospoda" ne ukinu i to jedno mesto koje ABA liga ima "rezervisano" za Evroligu). Ostalo je malo vremena za odmor nakon Evrolige jer je "briljantni um" u ABA ligi smislio divan raspored finalnih utakmica.
Bilo bi lepše finale sa Partizanom ali mislim da sa dva dobra igrača (ne vređam ostale) Partizan ipak nije mogao više od teškom mukom izborene majstorice (baš ga je Hečer lepo "zavukao" par sekundi pre kraja revanša).
P.S. Mi, "stara garda" Zvezdinih navijača smo veoma ponosni na navijanje na mnogim gostujućim terenima a svakako smo nezadovoljni "organizovanim" navijanjem na nekim utakmicama u BGu (posebno u Areni). Nikada "navijač" koji ima lični interes (a svakakvih interesa ima među nekim navijačima u dva najveća kluba u Srbiji, a verujem da ni u komšiluku nije drugačije) neće biti isti kao onaj koji navija "od/iz srca"...