Nazalost nisi u pravu Profi. Broj se itekako racuna. Jbg na snimku i nekim slikama se jasno vidi da broj kaci pesak pre 7m. Nazalost, jasno su propisana pravila. Da sam trener istog trenutka bih podneo ostavku. Strasna neodgovornost i glupost da ti zihernadlama lepis broj na ledja pogotovo takmicarki koja stalno pada unazad pri doskoku. Ne slazem se da je ovokao Cavic Phelps, jer se ovde vidi da broj kaci, a pravila iaaf glase.
"All jumps shall be measured from the nearest break in the landing area made by any
part of the body, or anything that was attached to the body at the time it made a
mark, to the take-off line, or take-off line extended. "
Zamislite hipoteticku situaciju u skoku u vis da je broj oborio sipku, niko ne bi rec rekao, jer prosto sipka je pala.
Sto se Cavica tice, posle gledanja pravila i malo proucavanja, tu su mi dvostruke emocije. .U pocetku me je poneo sok neverica i, a i do tad kao i niko od nas nisam bio upucen sa propisanim pravilima, jer jednostavno nije bilo slicne situacije zbog koje su pravila upravo napravljena. Sad kad pogledam sa vremenske distance drugacije mi malo to izgleda.
U plivanju kamera ne odlucuje pobednika, vec senzor kome je potrebno 30kg pritiska da bi zaustavio da broji vreme jer bi ga inace voda pritisla. Pobednik je onaj ko ga prvi pritisne, a ne dodirne ili isto kada bi ti samo dodirnuo taster za svetlo u sobi i zacudio se zasto se svetlo nije upalilo. Glupo jeste, ali kapiram odluku. Znaci nije ko prvi dodirne, nego ko prvi pritisne, to je jasno propisano i to svi profesionalni plivaci znaju. Ono sa cim ipak ne mogu da se pomerim, je to da je situacija bila drugacija, mislim da bi Ameri toliku paniku digli da bi se FINA u"rala i presla preko pravila, tj. zatvorila oko, bar mislim.