Ančeloti: Sećam se 1988. i magle
https://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2018&mm=09&dd=17&nav_id=1444821Anćeloti, sećaju se i mnogi od nas (starijih od 40 godina) te utakmice od pre 30 godina (videti priložen citat).
Milan je imao fantastičan tim: Gulit (doduše nije igrao u utakmici sa maglom ali jeste u ponovljenoj utakmici dan kasnije), Rajkard, Van Basten, Barezi, Kostakurta, Donadoni, Anćeloti ... "ludi" trener Arigo Saki...
Na stadionu je zvanično bilo 97.500 gledalaca ali moja procena je da je bilo preko 100.000 jer se sećam kako smo bili "gusto pakovani".
Za Zvezdu je mogao da igra Dejo Savićević iako je bio u vojsci (tada je postojalo ozbiljno služenje vojnog roka a ministar nije bio neko ko nije služio vojni rok a ima ljubaznu ženinu tetku iz Kanade) i dao je gol u 50. minutu (jedva se videlo sa "Severa"), tim je bio odličan (Piksi je bio u fantastičnoj formi), od 61. minuta Zvezda je imala i igrača više ali potom je sviran prekid i po tadašnjim pravilima "falilo" je još par minuta igre pa bi se onda naknadno odigrao samo preostali period (uz igrača manje za Milan) a ne kompletno nova utakmica... Milan je postao šampion Evrope 1989. , potom je titulu odbranio 1990. ali onda je stigla sezona 1990/1991 ...
BRAVO ZVEZDO!!!
Čestitke igračima, treneru, delu navijača i delu Uprave!
Kao neko ko je prisustvovao velikim uspesima u Evropi (cela sezona 1990-1991, naročito Zvezda-Bajern i Zvezda-Olimpik; pobeda protiv Reala 4:2 ledenog 4.marta 1987. -ambijent je bio neponovljiv...) ali i velikim razočarenjima i/ili malerima (magla protiv Milana u nov. 1988. kod vođstva 1:0; poraz 2:0 od Reala nakon 4:2 u BG; poraz 3:0 u Kelnu nakon pobede 2:0 u Beogradu; radost u Bordou u 90. minutu i plač u 92. zbog neviđenih gluposti Maksimovića i Bajkovića), večerašnju utakmicu smatram jednom od onih koje će se pamtiti (ne zbog spektakularne igre; žao mi je što nisam mogao da budem na utakmici). Za utakmice pre 1987. bolje da ne pišem, jer se onda vidi koliko sam mator kada se i toga sećam