Pratim periodično forum, a pogotovo ovaj podforum oko sporta nisam dugo ulazio...
Miloshe novih imena ima, ali nažalost forsiraju se i dalje Sms-ovi, milenković i tadić... Recimo, Samardžić je trenutno u jako jako dobroj formi, pratim ga kad god igra Udinese.. (da podsetim, izabrao je Srbiju pre nego Nemačku dečko)
Napravio je protiv Napolija solo prodor i postigao gol nešto u stilu Mesija..
Recimo umesto Milenkovića, za mene je dosta čvršći i sigurniji Babić na poziciji štopera. Ja se izvinjavam, ali moraću da demantujem i tebe i ostale ljude koji kažu da nam je odbrana slaba.. Pisao sam ovde već o tome, nama je najveći problem što smo jedna od možda 3 reprezentacije koja igra sa 3 igrača u zadnjoj liniji (ja sam igrao na poziciji štopera i znam o čemu pričam) to je jako teško i zahtevno igrati, stvara se velika širina jer štoperi moraju da skupe između sebe i lopta se lakše proturi u prostor između njih.
Našoj reprezentaciji je paradoksalno, NAJSLABIJI VEZNI RED, koji nema snage niti želje da pomogne našim štoperima, niti ima (izgleda) dovoljno fudbalske inteligencije za tako nešto (ako već igramo sa 3 pozadi, to im treba biti dužnost).
Daleko od toga da su Pavlović i Veljković (koji je sada povređen) loši igrači, pa čak i Milenković iako ima nekad dosta kikseva, ali jednostavno sistem sa 3 pozadi je jako jako teško igrati što u prevodu znači da reprezentacija kao naša uvek računa da će primiti gol a dati gol više... što i nije baš pametno, zar ne?
Sve u svemu, danas takođe kao i uvek sve zavisi isključivo id veznog reda. Na Sms-a od starta nikad ne računam, tako da moraju Mladenović i Tadić odraditi vanserijski posao kao i Živković..
Moja procena 3:1 za nas, ili 3:0, nisu oni ništa posebno koliko ljudi glorifikuju - Jovetić 35god ima, nema osnova uzimati ga za ozbiljno - daleko od toga da ne može ništa ali nečemo da preterujemo...
Samo da dodam, slažem se da smo protiv Mađara igrali sa 4 pozadi ali prvi put posle ko zna koliko vremena.. 1 gol mađara je isključivo greška Terzića koji stoji ispred igrača u fazi odbrane (to se uči sa 9godina otprilike), a 2 gol Mađara je krivica veznih igrača koji nisu izašli na šut (skakutava lopta koja igraču ide onako na polu-volej se izbija glavom kao nekada Vidić).
Kraj priče je tu oko odbrane, bez uvrede ali ljudi koji kažu da smo loše igrali verovatno nisu nikad igrali fudbal..
U nastavku utakmice, objektivno, smo bili bolji u oba duela a pogotovo u Mađarskoj, ali je nedostajalo fudbalske sreće. (kakvu je godinama imala Hrvatska - ali se istopila i kod njih izgleda)