Slažem se oko svega, manje-više. Ja sve manje pratim sport u globalu, otprilike to što si naveo, uz dodatak da me nijedan klub na ovom svetu ne zanima više u bilo kom sportu. Znači pratim reprezentativni sport i dalje i Đokovića dok još igra i to je to. Košarka mi je na prvom mestu (jedini sport koji barem kad je reprezentacija u pitanju pratim sa istim žarom već 20 i kusur godina), pa fudbal, pa odbojka, sve ostalo jako retko pogledam bez da se mnogo unosim.
I složiću se sa tobom da ovaj rezultat dosadašnji na EP nije neka velika bruka, ali nije ni uspeh. Sećam se kad smo dobili grupu, tada sam sa bratom i ćaletom prognozirao rezultate utakmica. Ovo je bila moja prognoza Engleska-Srbija 2:1, Slovenija-Srbija 3:3 i Danska-Srbija 2:0. Tako da mogu reći da je sve po očekivanjima za sada, možda nisam ubo rezultate ali jesam gol razliku. Nadam se da ću za Dansku da omašim, ali prosto deluju kao previše ozbiljna reprezentacija da bismo im mi predstavljali ikakav problem.
Jedina mi je nada da ćemo konačno jednom odigrati daleko iznad svojih mogućnosti kad je najpotrebnije. Poslednji put se to dogodilo u novembru 2021. kada smo 90 minuta potpuno nadigrali Portugal, zasluženo pobedili i poslali ih u baraž. Sa istim ovim misterom i sa istim ovim igračima. Evo 2 i po godine čekamo da se jedna takva utakmica ponovi, ali nikako da je dočekamo. Jedino uz takvu igru i takav pristup imamo čemu da se nadamo.
Što se tiče kalkulacija, zanimljivo je da i dalje postoji varijanta da prođemo grupu i sa remijem. Prvo što je potrebno je da Englezi dobiju Sloveniju sa barem 2 gola razlike. U tom slučaju bi Englezi bili 1. u grupi sa 7 poena, Danci drugi sa 3, Slovenci i mi sa po 2 boda i istom međusobnim skorom, pa bi gol razlika odlučivala. E onda bi se čekao rasplet u drugim grupama. Potrebno nam je da u preostalih 5 grupa budu barem dva trećeplasirana sa 1 bodom ili 2 boda sa gorom gol razlikom od nas. Evo već u B grupi imamo kandidate za takav skor (Hrvatska i Albanija), pa i u A grupi ako Škoti i Mađari remiziraju što i jeste neki realan odnos snaga. Na prvu zvuči samo kao teorija, ali nije nemoguće.