Izgleda ipak Grci. Pobediše Italijane, a Hrvati ubedljivo gube od SAD koji su iznenađenje te grupe baš kao i Australija u našoj. Nekada davno se podrazumevalo da 7 Evropskih reprezentacija ide po defaultu u četvrtfinale (Srbija, Mađarska, Hrvatska, Crna Gora, Italija, Španija i Grčka), a 8. je bila neka vanevropska reprezentacija čisto da ne bude da se vaterpolo igra samo u Evropi. Ne tako davno su azijske selekcije služile samo za trening i nabijanje gol razlike, ali počeo je vaterpolo i tamo da se igra.
Ne znam šta da da mislim. Vidim prošle olimpijske se isto nismo proslavili u grupi, na trećem mestu završili. Italija u četvrtfinalu bez problema pala, pa Španija, pa Grčka. Ali sad se od starta vidi da to nije to, i da bi sve osim ubedljivog poraza u četvrtfinalu bilo veliko iznenađenje. Daj Bože da grešim.
ne znam, ja duboko verujem nasim kosarkasima za medalju, pa cak i u polufinalu da mogu dalje.. potrebno je samo da se Australija pobedi sa Miliutinovim, a Jokić bi trebalo max igrati 20ak minuta kako bi sacuvao sto vise snage za amere, i protiv njih bi ga drzao da dam Kari nekih 38min i moze da se igra sa njima.. ne treba ih otpisivati, kosarkasi to nisu zasluzili, a ugledavsi se na Noleta verujem da ce dati sve od sebe..
Ma naravno, nismo ludi da otpisujemo reprezentaciju, koja je i nakon svega 4. favorit. Treba svi da se ugledaju na Noleta. Ali on nije jedan od milion, on je jedan od sedam milijardi. Takav mentalni sklop ukombinovan sa takvim fizičkim predispozicijama za sport je nešto što se rađa jednom u 100 godina. Košarka je ipak timski sport i potrebno je mnogo više od nadljudske motivacije/inspiracije jednog ili dva pojedinca. Namerno kažem jednog ili dva, jer svi znamo da su Jokić i Bogdan ta dvojica koji mogu da donesu prevagu ako budu na 150% svojih mogućnosti kao Nole juče.
Ja ću probati da budem objektivan i kažem da imamo 5% šanse za zlato, 5% za srebro i 30% za bronzu. Naravno, onako navijački bi svaku od tih šansi duplirao.
Utakmica protiv Australije će pokazati realne domete ove generacije. U slučaju neke ubedljive i sigurne pobede, defintivno rastu šanse barem za tu bronzu.
A ne treba naravno otpisivati ni odbojkašice i košarkašice, iako su i jedne i druge realno među najslabijima od 8 preostalih. Nikad se ne zna. Navijajmo i podržimo ih svom snagom!